O ihtiyar Erbakan mı?

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

O ihtiyar Erbakan mı?

İletigönderen DrunK » Cum Mar 21, 2008 13:26

Kurtlar Vadisi'nin son bölümlerinde ortaya çıkan İhtiyarlar aslında kim? Dizinin fanatikleri Erbakan diyor. Nedeni bu diyaloglar;

Ekranların en çok izlenen dizisi Kurtlar Vadisi son anda yayından kaldırıldı. Diziyi sabırsızlıkla bekleyenler büyük hayal kırıklığı yaşarken, Vadi'nin RTÜK engeline takıldığı öğrenildi. Ancak bu açıklama kimseyi tatmin etmedi. Madem RTÜK ile ilgi bu boyutta bir sıkıntı vardı bu duyuru neden son dakikaya bırakıldı. Açıkçası bizler bunun bir pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyoruz.

Herşeye rağmen Kurtlar Vadisi Pusu, son haftalarda yayınlanan bölümleri ve gündeme atfen yaptığı yorumlarla izleyicileri ekran başına bağlamaya devam ediyor.



İHTİYARLAR ASLINDA KİM?

Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümlerinde ortaya çıkan "İhtiyarlar" aslında kim? Söylemleri kimlerle benzerlik gösteriyor? Türkiye'nin iç ve dış meseleleri ile ilgili oldukça ilginç ayrıntılar aktaran Kurtlar Vadisi, "İhtiyarlar" olarak öne çıkarttığı yapılanma ile kimi kastediyor? Ne mesaj veriyor? Tüm Türkiye işte bu soruların cevabını merak ediyor.

Geçtiğimiz bölümlerde, dizinin ana karakteri Polat Alemdar, camide babasının ceketine bırakılan bir pusula ile "Ölü Balığın Dirildiği Yer"de bir görüşmeye çağrılmıştı. Polat, şifreyi çözmek için sufi bir karakter taşıyan babasına başvurmuş ve mesajın içeriğini babasından öğrenerek ihtiyarlarla buluşmuştu. Dizinin son bölümünde ise İhtiyarlarla Polat'ın görüşmesinin detayları vardı ve Türkiye bu detayların verilişi esnasında ekran başına kilitlenerek İhtiyarlarla Polat Alemdar arasındaki diyaloğun nasıl geliştiğini takip etti.

Dizinin kimi takipçileri ise, Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümünde 'İhtiyarlar' olarak isimlendirilen yapılanmanın mesajlarıyla, Necmettin ERBAKAN'ın konuşmalarında vurguladığı hususlar arasında ciddi benzerlikler olduğunu düşünüyorlar.

İşte dizide "İhtiyarlar" olarak isimlendirilen yapılanmanın mesajlarıyla, Necmettin ERBAKAN'ın değişik konuşmalarındaki ifadeleri arasında dikkatleri çeken benzerlikler:

İhtiyarlar: Bizler ışığını Alparslanla yakanız.
Necmettin ERBAKAN: Milli Görüş, Sultan Alparslan'ın Malazgirt'teki görüşüdür,

İhtiyarlar: Selahaddin Eyyubi ile yakanız.
Necmettin ERBAKAN: Milli Görüş, Selahaddin Eyyubi'nin görüşüdür.

İhtiyarlar: Fatih çağ açarken elindeki meşalede biz vardık.
Necmettin ERBAKAN: Milli Görüş, Sultan Fatih'in görüşüdür,Sultan Fatih ne sağcıydı ne solcuydu, Milli Görüşçü idi. İstanbul Milli Görüş'le fethedilmiştir.

İhtiyarlar: Kıbrıs, bizim için dönüm noktası oldu. Azerbeycan, Bosna, Çeçenistan...
Necmettin ERBAKAN: Bosna'yı kurtarmak, Azerbeycan'ı kurtarmak için, Çeçenistan'ı kurtarmak için...

İhtiyarlar: Biz bu dünyaya barış ve adaleti geçmişte getirdik, gelecek de bu barış ve adalete muhtaç.
Necmettin ERBAKAN: Biz tarihimiz itibariyle 11 asır yeryüzünde Adil Düzeni gerçekleştirdik.Bütün insanların Allah'ın nimetlerine ulaşabilmesi, haksızlık ve sömürünün olmadığı bir düzenin kurulmasıyla, mümkün.



Kaynak: InternetHaber
Kullanıcı küçük betizi
DrunK
acımasız hayat
acımasız hayat
 
İletiler: 1312
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 2:15

İletigönderen Ram » Cum Mar 21, 2008 13:43

Daha çok figüran kıtlığından, cimrilikten yahut gizlilik esaslarından dolayı Necati'yi oturtmuşlar gibi görünmekte...

Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen DrunK » Cum Mar 21, 2008 13:48

Ram, harbidende nekadar benziyor :) hic dikkat etmemisim.. sagolasin
Kullanıcı küçük betizi
DrunK
acımasız hayat
acımasız hayat
 
İletiler: 1312
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 2:15

İletigönderen Panzehir » Cum Mar 21, 2008 18:27

Yok canım daha neler... :)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02


Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x