O karikatüristi korku sardı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

O karikatüristi korku sardı

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Eyl 17, 2007 19:50

İslam'a hakaret eden karikatürleri çizen İsveçlir Vilks korkudan evini değiştirdi!

İslam'a hakaret eden çizimi nedeniyle büyük tepki çeken İsveçli karikatürist Lars Vilks, polisin "yeterince güvende olmayacağı" yönündeki uyarısı nedeniyle evini terk etti.

Irak'taki El Kaide örgütünün lideri Ebu Ömer El Bağdadi adıyla yayımlanan bir ses kaydında, Hz. Muhammed ile ilgili karikatür çizen Lars Vilks'i öldürene 100 bin dolar verileceği ifade edilmişti.

Vilks, İsveç güvenlik güçlerinin bu tehdidin çok ciddi olduğu yönündeki uyarısı üzerine, uzun bir süre başka bir yerde yaşamak zorunda kalacağını kaydetti.

Polis yetkilileri de, bu önlemin gerekli olduğu yönünde açıklama yaptı. El Kaide'nin bir internet sitesinde yayınladığı ses kaydında, karikatürü 19 ağustosta yayınlayan İsveç gazetesinin yazı işleri müdürünün başına da 50 bin dolar ödül konulduğu belirtilmişti.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x