Obama: Kürdistan'ı Türkiye'ye kurduracağım!..

Genel & Güncel Konular

Obama: Kürdistan'ı Türkiye'ye kurduracağım!..

İletigönderen tuba » Cum Eki 24, 2008 16:42

OBAMA: Kürdistan’ı Türkiye'ye Kurduracağım

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Barack Obama’nın seçim bildirgesinde, “şimdiki Cumhuriyetçi Başkan George Bush’un yanlış Irak müdahalesi yüzünden, bölücü PKK terörünün arttığı ve Obama’nın, başkan seçildiği takdirde Türk-Amerikan stratejik ortaklığının onarılması için çalışacağı” bildirildi. Obama’nın internet sitesinde yayımlanan ve bütün önemli iç, dış ve ekonomi politikalarını kapsayan bildirgesinin Avrupa ile ilişkiler bölümünde Türkiye’den, “Türkiye ile stratejik ortaklığın restore edilmesi” başlığı altında bahsedildi. Kuzey Irak’ta bir Kürt devletinin kurulması için üstü örtülü olarak Türkiye’nin de destek vermesini isteyen Obama, bildirgede şunları söyledi: “Türk ve Iraklı Kürt liderlerin bir araya getirilmesi ve PKK tehdidiyle uğraşılmasını, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün güvence altına alınmasını ve Irak’ın kuzeyinde çok ihtiyaç duyulan Türk yatırımlarının ve buradaki Kürtlerle ticaretin kolaylaştırılmasını öngören kapsamlı bir anlaşma için görüşülmesi yönünde bir diplomatik çabaya önderlik edeceğim.”

Türk-Amerikan ilişkileri
Türk-Amerikan ilişkilerine geniş yer verilen bildirgede şöyle devam edildi: “Barack Obama ve Joe Biden, Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğünün ilerletilmesini ve Türkiye’nin AB’ye katılma çabalarını destekleyecek. Obama ve Biden istikrarlı, demokratik, yüzünü Batı’ya çevirmiş bir Türkiye ile yakın bir ilişkinin, ABD’nin ulusal çıkarı için önemli olduğuna inanıyor. Bu ilişki, özellikle, bölücü PKK’nın Türkiye’ye yönelttiği terörist tehdidin yeniden canlanmasına yardım eden, Bush yönetiminin yanlış yönlendirilmiş ve yanlış idare edilmiş Irak müdahalesi yüzünden, son yıllarda derin şekilde gerginleşti. (A.A)

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen shadow39 » Cum Eki 24, 2008 19:01

Sen once anavatanin kenyayi toparla bulent ersoyun amerika subesi lavuk
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen AlpereN » Cum Eki 24, 2008 20:29

Amerikada Demokratların gelmesi Cumhuriyetçilerin gitmesi birşey ifade etmez ki, egemen güç değişmediği sürece.
Türkiyedeki gibi A partisi gider,B partisi gelir.Ama Egemen güç değişmez.Amerikadaki ve Türkiyedeki Muhafazakar Halk ne yazık ki bu egemen gücün ya farkına varamıyolar ya da Dini duyguları veya İdeolojik duyguları gereği farkına varmak istemiyorlar.
Amerikadaki seçimlerden hiçbir zaman Türkiye lehine durum çıkmaz.Amerikaya bel bağlamak,Kurda kuzuyu emanet etmek gibi birşeydir. :?
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Raider_Turk » Cum Eki 24, 2008 22:15

Alperen kardeş olayı güzel özetlemişsin ağzına sağlık...
TARİH ONDAN ÇIKARDIĞIMIZ ANLAMDIR!
Şimdiki gibi devam edersek tarih intikamını alır ve hak ettiğimiz ceza bizi yakalarken asla gevşek davranmaz!
Kullanıcı küçük betizi
Raider_Turk
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Eki 25, 2008 0:52

Obama, Kuzey Irak’ta bir Kürt devletinin kurulması için üstü örtülü olarak Türkiye’nin de destek vermesini istiyor.

Obama, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni tasarısının geçişini kuvvetle desteklediği ve başkan seçilirse olayları “soykırım” olarak tanıyacağı sözünü veriyor. Ermeni lobisi Obama'yı destekleyecek.

Bizim sözde liberallerin, ikinci cumhuriyetcilerin Obama aski simdi anlasildi :twisted:
AlpereN :wink:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Cmt Eki 25, 2008 2:24

Bizim lider adaylarımız seçim zamanı kalksa dese ki:

Avustralya'daki aborjinlerin haklarını gözeteceğiz!!! veya
Angola-Zambia arasındaki gergedan sayısını artıracağız!!!! ya da
Şili'nin Arjantin'le yaşadığı sınır problemlerine el atacağız!!!!

Milletçe ne deriz: "Deli mi lan bu!!" herhalde diye düşünüyorum..

E o zaman bu Amerikalılara ne oluyor da, Irak sorununu çözeceğini dillerine dolayan liderlere daha bir itibar ediyorlar!!
Ya da biz neden dünyanın öbür ucunu bırakın, dibimizdeki sorunlara bu kadar kayıtsız kalıyoruz..
Kim eğri, kim doğru oluyor bu durumda!!!!

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen taironas » Cmt Eki 25, 2008 14:13

kaye yazdı:Bizim lider adaylarımız seçim zamanı kalksa dese ki:

Avustralya'daki aborjinlerin haklarını gözeteceğiz!!! veya
Angola-Zambia arasındaki gergedan sayısını artıracağız!!!! ya da
Şili'nin Arjantin'le yaşadığı sınır problemlerine el atacağız!!!!

Milletçe ne deriz: "Deli mi lan bu!!" herhalde diye düşünüyorum..

E o zaman bu Amerikalılara ne oluyor da, Irak sorununu çözeceğini dillerine dolayan liderlere daha bir itibar ediyorlar!!
Ya da biz neden dünyanın öbür ucunu bırakın, dibimizdeki sorunlara bu kadar kayıtsız kalıyoruz..
Kim eğri, kim doğru oluyor bu durumda!!!!

...

Aynen katılıyorum , bizimde başkalarının yumuşak karınlarını kaşımamız onların canını yakmamız gerek yoksa amerika ne yahu ? 280 küsür yıllık suçlu torunlarından oluşma bir topluluk IRK bile değiller daha ,

Bildiğiniz gibi , İngiltere, Fransa, Portekiz,İspanya ve İtalya oraya Önceleri Yeni Dünya demektedirler ve orayı büyük bir sürgün ve hapsahane olarak kullanmayı tercih etmişlerdir ,

Afedersiniz Fahişeleri, Katilleri,Dolandırıcıları,Hırsızları,Arsızları,Kraliyet karşıtlarını,Çingeneleri oraya sürmüşlerdir ve ABD lilerin en rahatsız oldukları ve yüzleşmekten çekindikleri konu budur ..Siz SOYSUZ ve SUÇLU atalara sahip IRKI kırık bir Topluluksunuz söylemine acayip bozuluyorlar bunu ABD de kaldığım 4 sene boyunca çok iyi gözledim ,

Bakınız ABD ye giden ler vardır eğer ciddi bir gözlem yaptılarsa bana katılacaklardır bakın size normal ABD linin tablosunu cizeyim sonra nekadar harikalar siz düşünün adamlarda Kültür bile yok lütfen okuyunuz ve fikirlerinizi paylaşınız :

- Yemek Kültürleri yok ..Makarna Şarap ve/veya Bildiğiniz Haşlama Mısır ve Et , Salata ve Yarı pişmiş Et Çin Yemeği, Tayvan yemeği Pizza,

-Gelelim Müzelerine : At arabası , Kovboy kiyafetleri...ancak ABD çok uyanık bakın bu BOŞ TARİHLERİNİ NASIL KAMUFLE ETMİŞLER (gördüğüm kadarı ile)

a- Türkiyeden Çalınma tarihi eserler
b-Mısırdan çalınma tarihi eserler
c-Yunandan çalınan eserler
d- Aztek,Maya,İnka lardan (Latin Amerika) çaldıkları eserler
e-Fransa ve İngiltereden Satın aldıkları veya 2.dünya savasında çaldıkları eserler

İle müzeler kurmuşlar ve birde Kültür ve Tarihten anlayan halk gibi böbürlenen aşağlık bir tutum içindeler inanın bana ABD içi boş bir balon tarih yönünden (Bakın Kızılderili ve İNKA ASTEK MAYA oranın yerli kültürleri ama ABD nin değil)

- Ortalama bir ABDli Obezdir nufusun %60 OBEZ diyorlar ya zaman zaman TVlerde felan inanmayın %70-75 i obez bu adamların ve kadınların , Bize Holywood gözü ile Manken gibi Kız ve oğlanları işte ABDli diye yutturuyorlar ve eğer ABD de 4-5 eyalet gezen ve belli süre kalan varsa (ki be 8 eyaleti gezdim 2 hafta ile 8 ay arası kaldım 4 sene içerisinde) bu teşhisimi doğrularlar ABDliler sandığınız gibi süper insanlar değiller .

- Bill Clinton başkan iken halka şu soru sorulmuştu : Amerika başkanı Kimdir
a.Bill Clinton
b.Bill Gates

Cevap olarak %67 Bill Gates demiştir ve bu ABD tvlerinde uzun uzun tartışılmıştı adamlar başkanını bile bilmiyordu

2.Örnek : Türkiyeden ciddi anlamda büyük nefret duyuyor orta sınıfın %50-60ı ve ve 60-75 yaş arası kesimin %100ü nerdeyse Bizi İstanbulu işgal ve Yunan Ermeni ve Kürtleri katleden , Barbarlar olarak görüyorlar inanın bana Okullarında bizden çok dehşet verici uydurma bilgilerle bahsediyorlar , Şimdi itiraz gelebilir olurmu diye ?? BAL GİBİ OLUR VE OLUYOR bakın ABD de belli eyaletler de eğitim herkesi memnun edecek şekilde objektif gibi görünür yani ABD nin herşeyi gibi göz boyamadır , New Yorkta Türkler iyi ve kötü ortası gösterilirken Colorado nun bazı şehirlerinde ve kasabalarında barbar ilkel Soykırımcı gözteriliyor birtek bize değil bir çok müslüman ülkesine bu yapılıyor ..

Mısırlı Bir Prof. vardı bana dediki ABD gördüğüm en tehlikeli millet ve devlet ....bende sordum Neden ?

Cevabı dehşete düşürdü beni : Önce bir düşman yaratıyorlar sonra o düşman hakkında hemen ABD nin eğitim sisteminde 3-4 Tip Tarih kurgulanıyor ve İşleniyor :

1- Berbat bir yalan Tarih 2- Yalan Tarih 3- Yalan ve Doğru tarih 4- Doğru ama o ulusun en kötü yanları %80 %20 de iyi yanları harman ediliyor

Bu sistem ile gencecik beyinlere 4 ayrı tarih ABDnin eyaletlerinde ekiliyor resmen sonra bu 4 yalan yanlış bilgilerle donatılan gençler bir tartışma olduğunda kendi bilgileri ile savunmaya başlıyor ve dolaylı olarak ailelerde etkileniyor ve ABD başkanları

O ülkeyi kullanacaksa işte bu kadar muhalif ses varken be sizin yanınızdayım diyor , tabii bu arada AOL CNN CBS vs gibi kanallar hemen bu karşı kişilerle röpörtajlar yapıyorlar başkanı desteklemek için (ne acı değilmi bizde kimi basın Ulusal çıkarlar için değil ABD köpekliği için yalan söylüyor) ...eğer ülke ile arası iyise ABD başkanının zaten ozaman hemen diğer gruplarla röpörtajlar yayına başlıyor hani TVlerde bizde izliyoruz ...Türkiye iyi ama birazda daha demokrasi olsa , vs gibi işte ABD bu büyük bir sirk kurmuş herkes oynuyor

Benim demek istediğim şu ,

Büyük devlet demek AB ve ABD den icazet alıp onların desteklediği Dernek Vakıf ve Medya yardımı ile İktidar olanları ayıklamadıkça olmaz , bunları çok ama çok ağır cezalara çarpıtmadıkça bu satılmış hepinizin bildiği yazar çizer aydınları HIYANET_I VATANIYE (vatana ihanet kanunu ile ) asmadıkça (Tabi ÖZAL O KANUNUDA KALDIRDI önce geri getirmek lazım ) bu ülke düzelmez eğer bu hainleri toptan asarsak yada kurşuna dizersek yargılama sonucu elbet suçlu olanları bana göre bu ülkede başkasına uşaklık yapmak için 10kez 100 kez düşünen bir toplum elde ederiz ulan ben bu dolarları alsam bile canımdan önemli değil kafayı kaybetme var bu işin ucunda korkusu hizaya getirir bu mantıktakileri

Demokrasi diye ortaya atlayanlara şunu sormak lazım ABD IRAK ta demokrasi getirdim diyerek 1.250.000 sivili katletmedimi ? bu soykırım değilmidir ? 150.000 kadına 38.000 erkek çocuğuna tecavüz etmedimi ABD askerleri

o zaman el insaf yahu ABD çenesi ile konuşan ,İdam olur mu ? AB neder ağzı ile konuşanlar buyursunlar IRAK'A ve ABD ASKERİNİN POSTALI ALTINDA DEMOKRASİYİ TATSINLAR boş beleş ülkemizde dolanmasınlar ,

Teşekkürler sabredip okuduğunuz için ...fikirler şahısları bağlar bunlar benim fikirlerim beğenmek beğenmemek görecelidir bu yüzden ben 2li tartışmalara polemiklere girmem karşıt görüşü olan varsa buyursun yazsın .
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletiler: 142

İletigönderen |Cansu| » Pzt Eki 27, 2008 13:31

OBAMA: Kürdistan’ı Türkiye'ye Kurduracağım

bu gün bana bir mail geldi onu burda paylaşma gereği duydum. Özür dileyerekten :)

Resim
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Eki 27, 2008 17:04

Bir başka başlık altında büyük devlet olma konusunu tartışıyoruz.Bakın birisi cumhuriyetçi,diğeri demokrat.Yani halef ve selef Amerikan siyasetinde birbiri ile karşıt ideolojilerin partileri.Yani Bush gittikten sonra yerine gelmesine büyük ihtimal verilen Obama farklı dünya görüşünde insanlar.Ama neticede örneğin Kürt konusu ile ilgili politikaları ortak.İran konusunda,Afganistan konusunda izledikleri politikalar ortak.
Bizim tarafsız olması gereken ama yaptığı açıklamalarla hiç de eski partisinden kopamadığını gösteren cumhurbaşkanımız daha geçen gün ne dedi?''Kürtlere ayrımcılık yapıldı.''Kim yapmış?Daha önceki hükümetler.
Nerede büyük devlet olmak?
Ya da böyle mi büyük devlet olunur?

Benim Amerika'ya ya da Türkiye Cumhuriyeti dışında başka hiç bir ülkeye özenmem sözkonusu bile değil.Ya da başka herhangi bir devletin büyüklüğü ya da küçüklüğü zerre kadar umrumda değil.Ama neticede farkı farketmek gerekir diye düşünüyorum.Farkedelim ki yarın,bir gün bizim gibi düşünen vatanını ve milletini canından çok seven insanlar Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetmek hakkına sahip olurlarsa DEVLETin,DEVLET POLİTİKASInın,BÜYÜK DEVLET OLMAnın ne olduğunu dosta ve düşmana gösterebilsinler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MansurSah » Pzt Eki 27, 2008 21:37

İm (Kod): Tümünü seç
OBAMA: Kürdistan'ı Türkiye'ye Kurduracağım

Barrak'ım, yavaş kurdur da saçın başın dağılmasın.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen jejo » Sal Eki 28, 2008 5:44

AlpereN yazdı:Amerikada Demokratların gelmesi Cumhuriyetçilerin gitmesi birşey ifade etmez ki, egemen güç değişmediği sürece.
Türkiyedeki gibi A partisi gider,B partisi gelir.Ama Egemen güç değişmez.Amerikadaki ve Türkiyedeki Muhafazakar Halk ne yazık ki bu egemen gücün ya farkına varamıyolar ya da Dini duyguları veya İdeolojik duyguları gereği farkına varmak istemiyorlar.
Amerikadaki seçimlerden hiçbir zaman Türkiye lehine durum çıkmaz.Amerikaya bel bağlamak,Kurda kuzuyu emanet etmek gibi birşeydir. :?

alpereN net bir sekilde ozetlemis durumu.
Kimin odul ve cezaları daha açık belirtilmisse, zafer onun olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
jejo
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 50

İletigönderen kaye » Sal Eki 28, 2008 9:01

jejo yazdı:
AlpereN yazdı:Amerikada Demokratların gelmesi Cumhuriyetçilerin gitmesi birşey ifade etmez ki, egemen güç değişmediği sürece.

alpereN net bir sekilde ozetlemis durumu.

Evet bence de özet ve de hak veriyorum. Yalnız bir ilave yapmam lazım. Amerika halkının bu egemen gücün farkına varması gerekmiyor, çünkü egemen güç ne yaparsa Amerika lehine yapıyor.
Ya bizdeki egemen güç!!!
Türk mü bunlar dedirtiyorlar adeta!!!!

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Eki 28, 2008 19:50

tayyoşum kurdu zaten kürdistanı sen gel sınırlarını çiz yeter be abi :twisted: şaka bi yana gel de sana da cansunun mesajında ki hareketin kralını çekelim :kikirik:
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Gilda » Prş Kas 06, 2008 18:31

Evett evet evet...

Saclarini dagitirsin , rüzgarlara karisirsin sen sevmeye yakisirsin obamaCIK.

Seni sevemeyen dizini dövsün!
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen soydan » Prş Kas 06, 2008 21:58

selamlar hepinize.
simdi bende biraz tuz dökeyim tatlinin üstüne.
su son zamandir benim dükkana belirli müsteriler geliyor ve birden benimlen kürtce konusuyorlar bende diyorum türküm, onlarda hemen lafi almacaya döndürüyorlar türkceye deyil, neden???
helle bugün tam adam dükkanima geldi, genc benden bir hardware istedi sonra dükkanda kullanip almak istedi, tabiyiki türke benze diyinden türkmüsün dedim, oda birden sinirli bana cevap verdi, almanca hayir kürdüm deyince birden ellerim bogazini tutmak istedim cünkü türkce biliyor amma nispet olarak bana kafa cekti. busefer bende ona parcayi gösterdim kullanmak istedi bende hayir deyince, üstüme geldi o an türk kanim isindi ve bende onun üstüne gidince hemen durdu!!! ve dükkandan atdim. simdi nedemek istediyimi anladinizmi. ha türkiye -> ha AB 100 tane kürtden 90 serefsizlerden, bence hepsini T.C nüfusundan sildirseler ya kendini, olurmu dimme.
gün gecdikce kürtlerden soguyorum, cünkü devletimizi parcalamak istiyorlar ve kendileri ayrimcilar.
topuna bi tekme atip iran yada iraka atmak lagzim, topragimiz temizlenir.
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletiler: 75

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x