Selam arkadaslar,
ABD'de bugene kadar 4 baskan suikaste kurban gitti;
* James A. Garfield
* John F. Kennedy
* Abraham Lincoln
* William McKinley
Secim kampanyasinin basinda dile getirdigi "beyaz saray'in dis politikasinda degisim" sloganini son zamanlarda daha az agzina aliyor olmakla birlikte, sayet iktidara gelirse ve Neo-Con'larin genel dis politika konseptinden cok saparsa Obama'nin da bu listeye dahil edilmesinin buyuk olasilik oldugunu akli basinda pek cok Amerikali soyluyor.
ABD de Obama'yi destekledikleri ve sevdikleri icin ona oy vermeyecegini aciklayan insanlar cogaliyor. Yani "Obama yasasin diye secimi kaybetmesini dileyenler" cok onemli olcude seslerini yukseltmeye basladilar. Bu grubun cogu afrika kokenli amerikalilardan olusuyor.
Ve bu grubun icinde yer alan insanlarin kaygilarini artiran, ve kaygilarinda ne kadar hakli olduklarini gosteren olaylar yasanmaya baslandi.
Obama'ya suikast hazirligi yapan ve basinin "neo-naziler" dedikleri bir grup tespit edilerek eylemleri onlendi
Kaynak-1
Kaynak-2
Ote yandan Obama veya herhangi birinin Amerikan dis politikasini degistiremeyecegini biliyorum, ancak sunu da biliyorum ki, Amerikan halkinin zihninin derinliklerinde bilinc alti, tehlikeli bir irkcilik vardir. Obama iktidar olduktan sonra dis politika veya "sozde Islami terore karsi mucadelede" demokrat partililerini tatmin etmeye yonelik en ufak bir acilimin bile amerika'daki soz konusu irkci gucleri harekete gecirebilegini dusunuyorum. Bu irkci guclerin de amerikan derin devletinin uzaktan ve sinsice kontrolunde oldugu bugun biliniyor.
Iste ulkemizi benzetmeye calistiklari Amerika ve onun demokrasisi.
Saygilarimla