Obama'ya Suikast planı önlendi

Genel & Güncel Konular

Obama'ya Suikast planı önlendi

İletigönderen İlteriş » Sal Eki 28, 2008 0:58

Selam arkadaslar,

ABD'de bugene kadar 4 baskan suikaste kurban gitti;

* James A. Garfield
* John F. Kennedy
* Abraham Lincoln
* William McKinley

Secim kampanyasinin basinda dile getirdigi "beyaz saray'in dis politikasinda degisim" sloganini son zamanlarda daha az agzina aliyor olmakla birlikte, sayet iktidara gelirse ve Neo-Con'larin genel dis politika konseptinden cok saparsa Obama'nin da bu listeye dahil edilmesinin buyuk olasilik oldugunu akli basinda pek cok Amerikali soyluyor.

ABD de Obama'yi destekledikleri ve sevdikleri icin ona oy vermeyecegini aciklayan insanlar cogaliyor. Yani "Obama yasasin diye secimi kaybetmesini dileyenler" cok onemli olcude seslerini yukseltmeye basladilar. Bu grubun cogu afrika kokenli amerikalilardan olusuyor.

Ve bu grubun icinde yer alan insanlarin kaygilarini artiran, ve kaygilarinda ne kadar hakli olduklarini gosteren olaylar yasanmaya baslandi.

Obama'ya suikast hazirligi yapan ve basinin "neo-naziler" dedikleri bir grup tespit edilerek eylemleri onlendi

Kaynak-1

Kaynak-2

Ote yandan Obama veya herhangi birinin Amerikan dis politikasini degistiremeyecegini biliyorum, ancak sunu da biliyorum ki, Amerikan halkinin zihninin derinliklerinde bilinc alti, tehlikeli bir irkcilik vardir. Obama iktidar olduktan sonra dis politika veya "sozde Islami terore karsi mucadelede" demokrat partililerini tatmin etmeye yonelik en ufak bir acilimin bile amerika'daki soz konusu irkci gucleri harekete gecirebilegini dusunuyorum. Bu irkci guclerin de amerikan derin devletinin uzaktan ve sinsice kontrolunde oldugu bugun biliniyor.

Iste ulkemizi benzetmeye calistiklari Amerika ve onun demokrasisi.

Saygilarimla
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen jejo » Sal Eki 28, 2008 5:40

obama'ya suikast olacagi haberi oy toplama amacli kanimca. yeni dunya duzeni'nin mimarlari dugmeye basmistir onun secilmesi yonunde, bush'tan daha entel-dantel gozuken, biraz jfk biraz nelson mandela sosuna bandirilmis bir kukla gorunumunde obama bence. irak'taki askerlerin donus tarihleri, iran'a karsi alinacak tavir, kuzey irak'taki olasi kurt yapilanmasi konularinda necon'culardan farkli bi soylemi yoktur, gorunen o.
Kimin odul ve cezaları daha açık belirtilmisse, zafer onun olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
jejo
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 50

İletigönderen İlteriş » Sal Eki 28, 2008 7:43

evet politikalarin degismeyecegi konusunda haklisin ama, suikast haberi ile ilgili komplo teorine katilmiyorum. ABDde okudugum icin burdaki insanlari da biraz taniyorum, burada Turkiyedeki gibi magdur edebiyati ile oy toplanmiyor.
Buradaki bilinc alti irkciliga da dikkatini cekmek isterim. Tekrar vurgulamamda yarar var, bu kadar yumusak yaklasan bir adam, iktidara geldiginde bizi sasirtmayacak kadar sert olabilir, ama neo-conlarin isteyecegi kadar o-la-maz. Sonu yukardaki 4une benzeyebilir, onlar kadar radikal oldugu icin degil, siyah olmasinin bu potansiyelini artirdigi icin. Amerikan derin devleti onu gozden cikardigi anda tek yapmasi gereken sirada bekleyen suikast timlerinden birine goz yummak olacaktir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x