Öcalan’a destek verenler şimdi bu tarihi hatalarından vazgeçtiler mi?

Öcalan’a destek verenler şimdi bu tarihi hatalarından vazgeçtiler mi?

İletigönderen Erkan Arkut » Çrş Mar 30, 2016 15:43

Çözüm süreci adı altında Öcalan’a hem köşe yazarlarından, hem de devlet erkânından oldukça destek geldiğini biliyorsunuz. Bülent Arınç “Ben de olsam dağa çıkardım” diyerek verilen desteği çok net bir şekilde ortaya koydu ve binlerce şehidimizin ve bizim gibi vatanseverlerin yüreği derinden sızladı. Öcalan kimdi ki artık “Sayın Öcalan” diye anılır olmuştu? Bu ülkede binlerce yiğidimizin kanını döken bu kahpe katil nasıl olup da böylesine prestij kazanmış, İmralı’da oturduğu yerden olmayan çözüm sürecini yürütür hale gelmişti?

Kuşkusuz Türkiye böylesine büyük bir bölünme tehlikesi altındayken, Güneydoğu’da her gün askerlerimiz onar onar şehit düşerken, Kürt kardeşlerimiz evlerini, barklarını sırtlarına alıp Güneydoğu’yu terk ederken Öcalan’ı gizli ve açık koruyup kollayanlar bu tarihi hatayı kendi defterlerine kendi elleriyle yazdılar. Peki ama kimdi bunlar, hatırlayalım…

Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç: “Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık.”

Yazar Hilal Kaplan: “Abdullah Öcalan ölmeyi değil, yaşatmayı seçti. Asıl bölücü, bayrakla üzerimize yürüyenler.”

Yazar Emre Aköz: “PKK terör örgütü değildir, Apo bir siyasetçidir. Öcalan’a terörist demek, denize göl demektir.”

Yazar Cem Küçük: “Öcalan olmasaydı şu an çoktan kan gövdeyi götürmüştü.”

Yazar Nihal Bengisu Karaca: “Bebek katili denilen Öcalan bize geleceği gösterdi.”

Başbakanlık eski danışmanı Etyen Mahçupyan: “Öcalan’ın çok geniş bir prestij alanı var. Nadir insanlardan biri.”

Yazar Abdurrahman Dilipak: “Öcalan aileden biri.”

Yazar Abdülkadir Selvi: “Sayın Öcalan devreye girdi. Sorumluluk bilinciyle hareket ediyor.”

AKP Milletvekili Orhan Miroğlu: “PKK ve İşid terör örgütü değil, politik hareketelerdir.”

Başbakan eski yardımcısı Beşir Atalay: “Öcalan’ın mesajları bizim de düşüncemiz.”

Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan: “Abdullah Öcalan, olayları okuma kabiliyetine ve tecrübesine sahip.”

Adalet eski bakanı Sadullah Ergin: “Öcalan, bölgenin durumunu sağlıklı yorumluyor.”

Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Yiğit Bulut: “Öcalan Ortadoğu’da Türkiye’nin önünü açıyor.”

AKP Milletvekili Yasin Aktay: “Abdullah Öcalan dünyanın geleceğini çok iyi okuyor.”

Şimdi görüyor musunuz bir terörist olarak yakalanıp İmralı’ya konan ve ilk konduğunda son derece ezik bir şekilde “devlet beni kullansın” diye yalvaran bir tarzda konuşan Öcalan’ın nasıl aşama aşama güçlendiğini ve prestij sahibi (!) olduğunu! Bütün bu konuşmalar çok çok büyük tarihi hatalardır. Ve hiçbiri Türk halkının düşüncesini yansıtmaz. Türk milleti “Güneydoğu’yu verelim de kurtulalım” zihniyetinde değildir. Öcalan’ın mesajları hiçbir zaman Türk halkının mesajı olmamıştır. Öcalan bırakın Ortadoğu’da Türkiye’nin önünü açmayı kanının son damlasına kadar Türkiye’yi paramparça etmeye and içmiştir. PKK, PYD ve her türlü uzantısı terör örgütleridir, Öcalan’da bunların başıdır. Öcalan hiçbir zaman Türk milletinin ailesinden biri olmamıştır. O hayatının sonuna kadar hapiste kalacak bir katildir ve asla bizden biri değildir. Öcalan hiçbir zaman yaşatmayı seçmez, sadece bir adım ileri iki adım geri gider. Terörle kahpece arkadan vurur, binlerce askerimizi de yıllardır şehit eden örgütün ele başıdır. Türk askerini vurmak için PKK’ya komut veren ve Kürt gençleri dağa çıkarıp terörist yapandır.

PKK ve Öcalan’ın nihai hedefi Türkiye’nin topraklarını bölüp bizim topraklarımızda Stalinist Komünist bir devlet kurmaktır. Böyle bir devlet kurulduğunda nasıl bir vebanın yayılacağı ortadadır.

Üstteki kişilerin Öcalan ve PKK hakkında düşünceleri hiçbir şekilde Türk milletinin düşünceleri değildir. Türk milleti topraklarını böldürmemek için kanının son damlasına kadar savaşacaktır. Umarım bu tarihi hataları işleyenler şu anda bu hatalarından vazgeçmişlerdir. Ellerini vicdanlarına, kendilerini de oğlunu bu vatan uğruna şerefle cennete yollamış bir şehit ailesinin yerine koymalarını rica ediyorum…

Mert Arslanoğlu'nun makalesini kendi izniyle paylaşıyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Arkut
Üye
Üye

İletiler: 11

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x