Öcalan'ın Tahliyesi İçin Taşlar Döşeniyor!!!

Öcalan'ın Tahliyesi İçin Taşlar Döşeniyor!!!

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzr Mar 16, 2014 19:28

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin internet sayfasında, Öcalan ile ilgili bir haber var!
Tarih Çanakkale Zaferi ile çakışıyor!
Haber şöyle:
“PKK’ın kurucusu Abdullah Öcalan’ın Türkiye aleyhine açtığı 24069/03 numaralı davanın kararı 18 Mart Salı günü açıklanacak.”

Öcalan’ın şikâyet sebeplerini sıralayan bu habere, Sözleşme’nin ilgili maddeleri bilgi notu olarak ekli…Maddelere bakarak hükmün ne olacağı ve hükümetin son zamanlarda Ergenekon tahliyeleriyle hangi yola taş döşediği açıklanmış oluyor!
-------
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Bebek katilinin şikâyetlerini şu maddeler çerçevesinde değerlendirmiş! İşte Öcalan'ın dava dosyasındaki şikayetler ve AİHM’in ilgili maddeleri:

“Temelde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 3. Maddesine dayanarak, Öcalan, İmralı hapishanesinde tecrit edilmenin ve serbest kalma imkânı olmayan ömür boyu hapis cezasının kendisini sosyal ortamdan uzak tuttuğundan şikâyetçi.”

MADDE 3
İşkence yasağı
Hiç kimse işkenceye veya insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele veya cezaya tabi tutulamaz.



“8. Maddeye dayanarak, telefon konuşmalarına, yazışmalarına ve aile mensupları ve avukatları ile görüşmelerine getirilen kısıtlamalardan şikâyetçi.”

MADDE 8
Özel ve aile hayatına saygı hakkı
1. Herkes özel ve aile hayatına, konutuna ve yazışmasına saygı gösterilmesi hakkına sahiptir.
2. Bu hakkın kullanılmasına bir kamu makamının müdahalesi, ancak müdahalenin yasayla öngörülmüş ve demokratik bir toplumda ulusal güvenlik, kamu güvenliği, ülkenin ekonomik refahı, düzenin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli bir tedbir olması durumunda söz konusu olabilir.


“Öcalan, 2. Madde ile ilgili olarak da hapiste, yavaş yavaş zehirlendiği iddiasında.”

MADDE 2
Yaşam hakkı
1. Herkesin yaşam hakkı yasayla korunur. Yasanın ölüm cezası ile cezalandırdığı bir suçtan dolayı hakkında mahkemece hükmedilen bu cezanın infaz edilmesi dışında, hiç kimsenin yaşamına kasten son verilemez.
2. Ölüm, aşağıdaki durumlardan birinde mutlak zorunlu olanı aşmayacak bir güç kullanımı sonucunda meydana gelmişse, bu maddenin ihlaline neden olmuş sayılmaz:
a) Bir kimsenin yasa dışı şiddete karşı korunmasının sağlanması;
b) Bir kimsenin usulüne uygun olarak yakalanmasını gerçekleştirme veya usulüne uygun olarak tutulu bulunan bir kişinin kaçmasını önleme;
c) Bir ayaklanma veya isyanın yasaya uygun olarak bastırılması


ACABA 18 MARTTA BİZ ÇANAKKALE ZAFERİNİN 99. YILINI İDRAK EDERKEN
TÜRK MİLLETİNİN RUHUNA EN BÜYÜK BOMBA MI KONACAK?!

Kaynak:
http://www.humanrightseurope.org/2014/03/turkey-court-set-for-ruling-on-abdullah-ocalan-human-rights-complaint/
http://www.echr.coe.int/Documents/Convention_TUR.pdf
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x