ODTÜ Çince ders verecek

Eğitim hakkında her şey...

ODTÜ Çince ders verecek

İletigönderen |Cansu| » Sal Ara 25, 2007 18:16

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Çin dili dersleri vereceklerini açıkladı
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Çin dilini öğretmek ve kültürünü araştırmak amacıyla üniversite bünyesinde Konfüçyus Araştırma Merkezi kurulduğunu ve burada Şubat 2008'den itibaren Çince derslerinin başlayacağını söyledi.

Akbulut, yaptığı açıklamada, son zamanlarda öğrencilerin Çinceye ilgi duymaya başladığını belirterek, "Öğrencilerimiz de biliyor ki Çin 1.2 milyar nüfusu olan ve ekonomik olarak hızlı büyüyen bir ülke. Bu açıdan Çince belki de dünyada en çok kişinin konuştuğu dil. O nedenle ilgi çekiyor. Hatta Kuzey Kıbrıs'taki kampüsümüzde yaptığımız bir toplantıda öğrencilerimiz Çince öğrenmek istediklerini bize ilettiler" dedi.

Türkiye'nin Çin'i tanımadığını anlatan Akbulut, şöyle konuştu:

"Halbuki Çinliler'in arşivlerinde Türkler ile ilgili çok fazla bilgi ve belge var. Çince bilenimiz az olduğu için, Çin uzmanımız bulunmadığı için Türk tarihini bile eksik biliyoruz. Çünkü Türkler'in en yoğun ilişkide olduğu ülkelerin başında Çin geliyor. Dolayısıyla onların arşivlerini inceleyecek bir uzman, Türk tarihine de büyük ışık tutacak. Daha da önemlisi Çin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri ve hızla ilerliyor."
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

İletigönderen Egeli » Sal Ara 25, 2007 20:03

Haber için sağol|Cansu|
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye
 
İletiler: 1724
Kayıt: Cum Mar 09, 2007 17:40


Şu dizine dön: Eğitim

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x