Antalya'da, sınıfta küfürlü konuşan öğretmenini cep telefonuyla görüntüleyip internette yayınlayan öğrenci okuldan atıldı. Öğretmen hakkında ise soruşturma başlatıldı
Antalya Atatürk Endüstri Meslek Lisesi 9-B sınıfı 16 yaşındaki O.G, öğrencilere hakaret edip dövdüğü iddiasıyla İngilizce öğretmeni 34 yaşındaki Ö.C'yi, cep telefonu kamerasıyla görüntüleyip, internet sitesinde yayınlayınca okuldan atıldı. Lise öğrencisi O.G, sık sık kendilerine hakaret edip dövdüğünü iddia ettiği İngilizce öğretmeni Ö.C'yi, cep telefonunun kamerasıyla görüntüledi. 12 yıllık öğretmenin küfürlü sözleri ve bir öğrenciyi dövdüğü anları, sıranın altından kameraya kaydeden O.G, bu görüntüleri, kendi adına açtığı internet sitesinde yayınladı.
HAKARET DOLU SÖZLER
Evli ve 1 çocuk annesi öğretmen Ö.C'nin, öğrencilere hitaben, "Ben sizin için büyük şansım", "... çocukları", "Çık geri zekâlı hayvan", "Hayvan, insan görünümlü hayvan", "Dangalaklar sürüsü" gibi hakaret içeren sözler kullandığı ve bir öğrenciyi dövdüğü görüldü.
Okulun disiplin kurulu, görüntülerin internette yayınlanması üzerine, öğrenci O.G'yi, okuldan attı.
ÖĞRETMENE KINAMA
Arslan, "Okulda idari soruşturma yaptım. Öğrencilerin ve öğretmenin savunmalarını aldım. Öğrenciyi okuldan uzaklaştırdık. Öğretmene de kınama cezası verdim. Ayrıca öğretmeni, çirkin sözleri nedeniyle uyardım. Öğretmen, yaramazlık yapan öğrenciyi disipline verir. Hiçbir şekilde şiddet ve küfür uygulamaz. Konuyu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de bildirdim" dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmen hakkında ayrı bir inceleme başlattı.
Öğrenci velisi tepkili
Okuldan atılan O.G'nin annesi Nurten G, "Öğretmen çocuklarımıza hakaret ediyor. Öğretmenin çocukları küfürlü konuşarak aşağılaması, dövmesi suç sayılmıyor. Fakat çocukların öğretmenin yaptıklarını deşifre etmesi suç olarak görülüyor diye tepki gösterdi.
[img]http://img150.imageshack.us/img150/9039/altlogowe3.gif[/img]