Öğretmene Hrant Dink sürgünü

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Gilda » Çrş Tem 09, 2008 12:50

Aysel öğretmen derste, Hrant Dink cinayeti için "Kimse düşünceleri için öldürülmemeli" dedi. MHP'li iki veli "Türkleri aşağıladı, soykırım var dedi" diyerek şikâyet etti. Suçlu bulunan öğretmen de Trabzon'a tayin edildi..

Derste öğrencilerine Hrant Dink cinayeti için "Kimsenin düşüncelerinden dolayı öldürülmesi doğru değil" diyen 25 yıllık edebiyat öğretmeni Aysel Kılıç, bir velinin şikâyeti üzerine, Dink'in katillerinin memleketi Trabzon'a tayin edildi. Aysel öğretmen yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine başvurdu. Mahkeme aleyhte karar verirse, öğretmen bu yıl Trabzon'da ders başı yapacak.

AİLELERE ANLATTILAR

İzmir Selçuk'ta İMKB Anadolu Lisesi'nin 25 yıllık Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Aysel Kılıç'ın bir öğrencisi derste iddiaya göre, Hrant Dink için "İyi ki gebermiş" dedi. Bunun üzerine Aysel öğretmen, "Kimsenin düşüncelerinden dolayı öldürülmesi doğru değil" yanıtını verdi. Ancak bu sözleri Aysel öğretmenin başına dert oldu. Öğrenciler olayı velilerine anlattı. Bazı veliler de, öğretmeni okul idaresine şikâyet etti. Bu gerilim bir eğitim yılı boyunca sürdü.

VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİ

Son olarak da K.Ö. adlı veli, "Aysel Kılıç'ın Türklerin Ermeni soykırımı yaptığını iddia ettiği, Dink cinayeti nedeniyle Türk milletini aşağıladığı, Abdullah Öcalan'ın yaşam koşullarının kötü olduğunu söylediği, Özdemir Sabancı'yı öldüren Fehriye Erdal'ın katil olmadığını iddia ettiği, derse ideolojik yayınlar getirdiği, düşüncelerine karşı çıkan öğrencilere de düşük not verdiği" gibi iddialarla, Selçuk Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile İzmir Valiliği'ne dilekçe verdi Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevlendirdiği 2 müfettiş öğretmeni suçlu bulunca 25 yıllık öğretmen hakkında, "suçu ve suçluyu övdüğü" iddiasıyla kamu davası açıldı. Bu arada Aysel Kılıç haziran ayında Trabzon Düzköy Nazım Kayhan Çok Programlı Lisesi'ne tayin edildi.

'KONUYU KAPATALIM'

Aysel Kılıç yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine başvurdu. Ayrıca, Selçuk Cumhuriyet Savcılığı'na itiraz dilekçesi vererek suçlamaların asılsız olduğunu iddia etti. Aysel öğretmen dilekçesinde, derste öğrencileriyle sohbet ederken O.Ö. adlı bir öğrencinin "Dink iyi ki gebermiş" demesi üzerine, "Bu şekilde konuşamazsın. Hiçbir insan düşüncesinden dolayı öldürülmeyi hak etmez. Bir suçu varsa buna yargı karar verir" dediğini, öğrencinin "Türklüğe hakaret eden kim olursa olsun öldürülmeyi hak eder" demesi üzerine de, devlet memuru olduğu için "Bu konuyu burada kap a t a l ı m " d e d i ğ i n i anlattı.

kaynak:http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_243575
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Ram » Çrş Tem 09, 2008 13:08

Ne biçim haberdir bu¿?

Haberde iki iddia var, hangisine inanacağız şimdi¿? İki iddia varken başlık neden bu şekilde yazılmış¿? Trabzon, neden "katillerin memleketi" olarak lansedilmektedir¿?

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.sabah.com.tr/haber,60682888C9FA4772A9F94A78D45E0CC0.html
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Gilda » Çrş Tem 09, 2008 13:17

Ram, haberi ilk gercekgundemde okudum,ama simdi ulasamiyorum, halada aramaya devam ediyorum bu arada :mrgreen:

gercekgundemdeki baslik söyle idi :ögretmene dink sürgünü,
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Çrş Tem 09, 2008 13:33

Gilda, esas kaynağı verdim işte, Sabah adlı müsveddeden olduğu gibi almışlar. Diyelim ki öğretmen doğru söylüyor, haksız yere adi bir şekilde sürülmüş... E Trabzon neden katiller diyârı oluyor¿?

Öğretmen haksızsa durum daha da vahim...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Gilda » Çrş Tem 09, 2008 13:43

Ram yazdı:Gilda, esas kaynağı verdim işte, Sabah adlı müsveddeden olduğu gibi almışlar. Diyelim ki öğretmen doğru söylüyor, haksız yere adi bir şekilde sürülmüş... E Trabzon neden katiller diyârı oluyor¿?

Ögretmen haksiz adi sekilde sürülmüs-tayin edilmis burasi cidden vahim, milletin dilinden kanser olur orda :evil:
Dahasi 25 yillik ögretmene keyfi davranilmaz,memurlar 657 ye tabi tüm memurlar kanunla korunur,Aysel ögretmenin itirazi kabul edilmeliydi.
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Çrş Tem 09, 2008 14:00

Gilda yazdı:
Ram yazdı:Gilda, esas kaynağı verdim işte, Sabah adlı müsveddeden olduğu gibi almışlar. Diyelim ki öğretmen doğru söylüyor, haksız yere adi bir şekilde sürülmüş... E Trabzon neden katiller diyârı oluyor¿?

Ögretmen haksiz adi sekilde sürülmüs-tayin edilmis burasi cidden vahim, milletin dilinden kanser olur orda :evil:
Dahasi 25 yillik ögretmene keyfi davranilmaz,memurlar 657 ye tabi tüm memurlar kanunla korunur,Aysel ögretmenin itirazi kabul edilmeliydi.

Öncelikle her insan yalan söyleyebilir. Daha evvel 30 yıllık öğretmenlerin nasıl öğrenci dövdüklerini de izledik...

Benim anlatmak istediğim mesele farklıdır. Ben bu habere, haksız yahut haklı bir şekilde sürülmüş bir öğretmen vak'ası olarak bakmıyorum.

Aysel Kılıç'ın Türklerin Ermeni soykırımı yaptığını iddia ettiği, Dink cinayeti nedeniyle Türk milletini aşağıladığı, Abdullah Öcalan'ın yaşam koşullarının kötü olduğunu söylediği, Özdemir Sabancı'yı öldüren Fehriye Erdal'ın katil olmadığını iddia ettiği, derse ideolojik yayınlar getirdiği, düşüncelerine karşı çıkan öğrencilere de düşük not verdiği

Yukarıdakiler yenilir-yutulur iddialar değildir. Eğer bu zihniyet, öğretmenlere bulaştıysa durum çok vahimdir diyorum. Eğer öğrtemen bunları söylememişse, bir şekilde ispatlayacaktır zaten bunu... Bütün öğrencilerin yalan söyleyecek hali yoktur. Buna binaen, peki neden Trabzon katil yetiştiren şehir olarak gösterilmektedir¿?

Bunun adı haber değil, kışkırtmadır. Zira, Trabzon'u "katil imâlâthânesi" olarak gösterenlerin zihniyeti, yukarıda alıntıladığım yani öğretmenin itham edildiği iddiaları savunan zihniyettir. Bu durumda Sabah adlı müsvedde, Trabzon'u bu şekilde göstererek bu zihniyete ortak olmuştur.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Gilda » Çrş Tem 09, 2008 14:46

Ram, memleketimizde bazi kafalarin hic iyi calismadiginin artik kanaatindeyim.Haberi egitimin icindeki böcek kafalilarin da cok iyi bir sistemle calistiginin ispati olarak paylasmak istedim.

Ikinci olarak söylemek istedigim sey su kisisel tavrim düsüncem ayni zamanda : 25 yillik ögretmen emekliligi yaklasmis, her türlü insanla muhatap olmus,velilerle konusmus vs vs,bu sekilde bir propaganda yapmaz, yapamaz yahu salak mi bu kadin,emekli sicilinden bir kademe alinir, emekli maasindan kac lira gider, topuk asindirdi yillarca fikri olsa bile yüksek sesle söylemez 70 kisilik sinifta, diger bir yandan bugün Yilmaz Özdil yazmis okumussundur yine ilave ediyorum ;
"Keçi sağarken bir kadının ağzına sinek kaçmis. Yanlışlıkla yutmus. Sineğin midesinde çoğalmasından korktuğu için ne yapmis? Haşere ilacı içmis!
Hayda ne alaka belki ama gercek su ki disardaki halk budur!Bu halkdan düsünülmesi degil söylenmesi istenir...Ben devlet memurlugu yaptim bilirim az cok o tozlu yollarin hikayesini,gercek kolay saptirilir bizim Ülkemizde.
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Çrş Tem 09, 2008 14:53

Akape denilen ihanet iktidarı varken, ben tanımadığım-bilmediğim herkesten her şeyi beklerim. O yüzden senin gibi kesin konuşamayacağım. Öğretmen haklıysa, bunu bir şekilde ispatlayacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen yolcu87 » Çrş Tem 09, 2008 16:40

tanıdığın birinin haber olması çok ilginç geliyor..
aysel öğretmeni bilirim ideolojisi de herkesçe bilinir..
hrant için söyledikleri onun tarzında yani.. ama öğrencinin ve velininkileri için bir şey diyemeyeceğim....
zaten ben bile durumu tam öğrenemedim :) sanırım biraz çarpıtmaca varmış..
kaymakam bir basın duyurusu yapmıştı ama ulaşamıyorum neyse olayı detaylıca öğrenirsem yazarım :wink:
Kullanıcı küçük betizi
yolcu87
Üye
Üye

İletiler: 64

İletigönderen Gilda » Prş Tem 10, 2008 11:35

yolcu87, tesekkürler makbule gecer en azindan biz de biraz aydinlaniriz.
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x