Olumlu haber

Olumlu haber

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 03, 2008 11:44

Olumlu haber

Başbakan medyaya kızıyor...

"Fakir fukaraya yardım yapıyoruz, eleştiriyorlar, habire olumsuz haber veriyorlar, güzel haber yok mu?"

*

Var.

*

Tayland'da hükümet düştü

Anayasa mahkemesi feshetti.

Yolsuzluktan.

Aynı Anayasa mahkemesi, bundan önceki başbakanı da görevden almıştı.

Niye?

"Yemek"ten.

*

Tayland başbakanı gazeteciydi.

Aslında hukuk mezunu.

Ama yemeğe düşkün.

Hobisi yani.

Tayland'ın en büyük özel televizyonunda "Tadım ve Yorum" isimli yemek programı yapıyordu. Başbakan oldu... Yemek tariflerine devam etti. Mesela Tayland olimpiyat milli takımına pilavlı tavuk kapama yaptı, reyting rekorları kırdı.

(Şaka değil... Ekmek çarpsın yaptı.)

Başka?

Ekonomi boka sardı, işsizlik-enflasyon patladı, ahali devlet kuruluşlarına saldırmaya, taşlamaya başladı; Başbakan baharatlı yemek tariflerine devam etti. Hatta Tayland'ın en önemli gıdası domuz etinin fiyatı artınca "et alamıyorsanız, sikron kai tomfuk yiyin" dedi.

Sikron kai tomfuk tarifi verdi.

(Nedir sikron kai tomfuk?

Tavuk kemiğinden çorba!)

Bi sabah, Anayasa Mahkemesi şak diye toplandı, başbakanı görevden aldı... Niye? Tayland Anayasası'nın 267'nci maddesi ihlal edilmişti çünkü... Başbakan'ın "yemek" programı adı altında, kâr amacı güden kuruluşlardan para alması yasaktı.

*

Bulabildiğim tek iyi haber bu.

*

Demek ki neymiş?

Bulgur dağıt.

Kömür dağıt.

Alışveriş çeki dağıt.

Aman yemek tarifi yapma!

Bırak, yemeği de kendileri yapsın...

Yılmaz Özdil, 03.12.08
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x