Oral Çalışlar Cumhuriyet'ten Radikal'e geçti...

Genel & Güncel Konular

Oral Çalışlar Cumhuriyet'ten Radikal'e geçti...

İletigönderen tuba » Prş Haz 05, 2008 15:50

Oral Çalışlar Radikal'e geçti
Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar, Radikal'e transfer oldu.

Cumhuriyet gazetesinin 16 yıllık yazarı Çalışlar, gazeteden ayrılışını 9 Haziran'da kaleme alacağı bir yazıyla açıklayacak. Çalışlar, Radikal gazetesinde hafta beş gün yazacak. İnsel, Çandar, Kadıoğlu ve Oran'ın da Radikal'de yazması bekleniyor.

Gazeteci-yazar Oral Çalışlar, 16 yıldır yazarlık yaptığı Cumhuriyet gazetesine 9 Haziran'da ayrılığını okurlarıyla paylaşarak veda ediyor. Çalışlar, 15 Haziran'da Radikal gazetesinde yazmaya başlayacak.

Bianet'in edindiği bilgilere göre, yazar Murat Belge'nin Radikal gazetesinden ayrılmasına üzülen Doğan Grubu'nun sahibi Aydın Doğan, Radikal gazetesini yeni yazarlara açmaya karar verdi.

Ergenekon Operasyonu öncesi olacaktı, şimdi oldu.
Gazetede yazı yazmaları için teklif götürülen yazarlar arasında Ahmet İnsel, Cengiz Çandar, Ayşe Kadıoğlu ve Baskın Oran'ın adları geçiyor. Ancak bu kişilerden İnsel, kendisine bu yönde henüz bir teklifin gelmediğini söyledi.

Ergenekon Operasyonu'ndan önce Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un gazeteyle yollarını ayırmayı düşündüğü Oral Çalışlar'ın bu gazetedeki yazıların son vermesi, Selçuk bu operasyon kapsamında gözaltına alınınca ertelenmişti.

"İslam'da Kadın ve Cinsellik", "İslamcılığın Üç Kolu", "Denizler İdama Giderken", "Mamak" ve "Hz.Ali-Muaviye Kavgası" gibi pek çok kitabın yazarı Oral Çalışlar, Radikal gazetesi için haftada beş gün yazacak.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Çetin Taş » Prş Haz 05, 2008 17:39

Ya var ya.Bugün şu karara TÜRBAN KARARI'ndan daha fazla sevindim.Yıllardır neden Cumhuriyet'te yazdığını anlamadığım bir adamdır bu.Hele şükür.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen arsipel » Prş Haz 05, 2008 18:40

o biiirrrr üstün demokrat...o biiiirrrrrrr kürt sorununu zirvelere çıkartıp ekmek yiyen fenomen.....ülkesinden rahatsız olan kalemşörrrrr ( !) cumhuriyet okuruydum. sayesinde cumhuriyetten soğudum...bu kadar itici bir yazar olamaz...gittiği yer fikirlerine uygun yerdi...yabancılık çekmeyecektir....kapı yoldaşlarıyla hemhal olup bize ordan akıl satarlar artık.....

mümkünse görüşmeyelim oral ( ! ) cımm...orhan pamuk ile fikirsel master ( basyon ) yapasrsınız..

saygı duymuyorum sana...
Kullanıcı küçük betizi
arsipel
Üye
Üye

İletiler: 116

İletigönderen rafet » Prş Haz 05, 2008 22:09

Hic sevmedigim, nefret ettigim, gunahimi bile vermeyecegim bir adam...
Gercekten sevindirici bir haber.Cumhuriyet icin de iyi olacak.
En azindan cumhuriyet alinca onun yazilariyla karsilasmayacagiz.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen Projecteur » Cum Haz 06, 2008 3:36

Ona radikal yakisir. Tencere- kapak..
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60