Orgeneral Hilmi ÖZKÖK’e sorulması gereken sorular

Orgeneral Hilmi ÖZKÖK’e sorulması gereken sorular

İletigönderen xytunaboyluxy » Çrş Nis 22, 2009 0:00

Resim

ORGENERAL HİLMİ ÖZKÖK’E SORULMASI GEREKEN SORULAR Vural Savaş

Ergenekon savcılarının önceki Genel Kurmay Başkanlarımızdan Hilmi Özkök’ü tanık olarak dinleyeceğinin anlaşılmasından itibaren: F Tipi Örgüt’ün kalemşorları, “Karen Fogg’un Çocukları” olarak tanımlanan kim varsa ,sözde “Liberal aydınlar”, Türk Ordusu’nun içimizdeki tüm düşmanları, Atatürk Devrim ve ilkelerini hiçbir zaman içine sindirememiş laik Cumhuriyetimizin düşmanlarının hep birlikte attıkları sevinç çığlıkları kulaklarımızı tırmalamaya devam ediyor.

Çünkü, mevcut delillerin özellikle Orgeneral Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un mahkumiyetlerine karar verilmesine yeterli olmayacağını onlarda biliyorlar…Orgeneral Hilmi Özkök’ün yapacağı açıklamalarla, yıllarca silah arkadaşlığı yaptığı adı geçen orgenerallerin ,TCK’nın 308,311,312’nci maddeleri gereğince birkaç defa “ağrlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla” cezalandırılmasına karar verilmesini sağlayacağından son derece de eminler. Şimdiye kadar hiçbir orgeneralimize Hilmi Özkök’e güvendikleri kadar güvenmediler.Onu da kendileri kadar “demokrat! “kabul ediyorlar.

Bir cumhuriyet savcısının, bu kadar önemli bir tanığa;tanıklığının değerlerini ortaya koyacak, olayın tam manasıyla aydınlanmasını sağlayacak bazı soruları mutlaka sorması lazım…Ergenekon savcılarının Orgeneral Hilmi Özkök’e sorulması gereken bazı sorular soracaklarına inanmadığımdan; bu soruları kamuoyunun önünde ben sormak istiyorum.Orgeneral Hilmi Özkök soruma cevap vermek isterse; cevaplarının bana ayrılan bir sütunda aynen yayınlanacağından emin olabilir…

İşte Orgeneral Hilmi Özkök’e sorulması gerektiğine inandığım sorular:

1-8 Ocak 2003 günü, Gazi Orduevi’nde yaptığınız açıklamada:Türk Silahlı Kuvvetleri olarak hiçbir şekilde tartışma konusu yapmayacağımız meşru temel değerlerimiz vardır.Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve üniter yapısı, Atatürk ilke ve inkilapları konularında taviz vermemiz asla mümkün değildir.Özellikle türbanın , mevzuata Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına aykırı olarak, siyasi bir dayatma ve Cumhuriyet geleneklerini aşındırma sembol ve eylemi olarak kullanılmasını hoş görmemiz beklenmemelidir.” Demiştiniz.

Sayın Hilmi Özkök, bu sözleri bir Ergenekon sanığı orgeneral değil; siz söylediniz.Yıllar sonra görevden ayrılırken, ülkemizin en laik,en demokrat ve Türk Ordusuna karşı saygı ve sevgi hisleriyle en dolu kişilerin biri olduğu herkesçe bilinen Bülent Arınç, arkanızdan göz yaşı döküyordu.Sizdeki bu değişimiz açıklayacak iki görüş ortaya atıldı.

A-Emin Şirin, ABD’De Fethullah Gülen’i ziyaret ettiklerinde, o zaman ki eşi Nazlı Ilıcak’ın Fethullah Gülen’e “Hocam askerin sivillere müdehalesi ne zaman bitecek” diye sorduğunu,Fethullah Gülen’inde, “Özkök Genel Kurmay Başkanı olursa o zaman rahat edebiliriz…Biz onun albay olmasına bile şaşırmıştık” dediğini iddia etmiş ve bu iddia da bugüne kadar yalanlanmamıştır.

Şimdi soruyorum: “Daha Genelkurmay Başkanı olmadan, Fethullah Gülen’in güvenini nasıl kazandınız;F tipi örgütle münasebetlerinizin derecesi nedir?

B- 3 Kasım 2002 seçimlerinin sonuçlarını alır almaz Recep Tayip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Paul Wolfowitz’e yazdığı 3 Kasım 2002 tarihli mektupta şu ricada bulunmuştu:

“…Şuna eminim ki, şimdiye kadar hiç olmamış bir şekilde birleşerek, ülkemizin en yüksek menfaatleri için birlikte çalışabileceğiz.Bu amaç için, mümkün olan en kısa sürede, General Özkök ile gizli bir toplantı yapmak fırsatını bulacağımı ümit ediyorum.Şahsi cep telefonu numaram şudur: 0533 …… Bu yardımınız ve ülkeme olan geçmiş dostluğunuz için teşekkürler…”

Sayın Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanı olduğunuzdan sizi yakından tanıyan bazı silah arkadaşlarınız: NATO karargahlarında en uzun süre görev yapmış generallerimizdir.İç Hizmet Kanunu ile verilen görevleri yerine getirmek dahil, atacağı her adımda ABD yöneticilerinin eğilimlerini daima göz önünde tutar” görüşünü ileri sürmüşlerdi.

Şimdi soruyorum: “Wolfowitz, sizden Recep Tayip Erdoğan’la gizli bir toplantı yapmanızı istedi mi ? Bu toplantı yapıldı mı? Yapıldıysa neler konuşuldu? Wolfowitz’in sizden, yapacakları icraat ne olursa olsun AKP iktidarının kollanması ve desteklenmesi konularında herhangi bir ricası oldu mu?
“Kaynak : Sözcü Gazetesi Tarih:21.04.2009
Kullanıcı küçük betizi
xytunaboyluxy
Uzaklaştırıldı

İletiler: 101

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x