Orgeneral Terörist Ama Öcalan Değil, Öyle / Erdal SARIZEYBEK

Emekli Jandarma Albay - Yazar

Orgeneral Terörist Ama Öcalan Değil, Öyle / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen Türk-Kan » Sal Ağu 03, 2010 18:43

Orgeneral Terörist Ama Öcalan Değil, Öyle Mi?

MAHKEME GÖLGESİNDE BİR ASKERİ ŞURA, BİZE YAZIKLAR OLSUN!

Bugün Askeri şura toplandı, terfileri görüşüyor. Terfi edecek olanlar içinde, Balyoz adıyla gündeme taşınan bir adli soruşturmanın hedefine yerleştirilen generaller var, albaylar var…

Şura bugün toplandı ama 11. Ağır Ceza Mahkemesi toplanmadı, yarına kaldı kararı. Şura terfileri görüşüp karara bağlayacak, mahkeme ise tutuklamaları BELKİ YARIN görüşüp bir karar verecek...

Ortaya çıkacak sonuçlar çok şaşırtıcı olabilir…

Askeri Şura’da terfi eden bir korgeneral, ertesi gün 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararına göre tutuklanıp hapse atılabilir. Ya da emekliye sevk edilen bir tümgeneral, mahkeme kararı gereğince hakkında çıkarılmış olan yakalama kararı kaldırılabilir ya da tersi olabilir…

Sizce de bir garip değil mi bu durum?

Temayüz ettiği için, terörle mücadelede üstün başarı gösterdiği için, emsallerine göre üstün hizmet başarısı gösterdiği için terfi eden bir asker, ertesi gün hapse atılabilecek, bu nasıl olabilir ve bunu bize kim izah edebilir?

Peki ya Şura’ya katılan askerler açısından duruma baktığınızda, hepsinin hali nicedir, hiç düşündünüz mü?

İçleri rahat değil, bu açık ve net…

Terfi edeceklerine mi sevinsin yoksa tutuklanabileceklerinin endişesini mi yaşasın? Emekli olacağına mı üzülsün yoksa mahkemenin yakalama emrini kaldırabileceğini düşünüp memnun mu olsun, hangisi?

Yanlış başlayıp yanlış giden bir süreç bu, böyle devam edemez!

Hukuk evrenseldir, kuralları vardır, herkes için aynıdır, ama biz de öyle olmuyor özellikle Erdoğan siyasetinde…

Diyarbakırlı Baydemir PKK örgüt üyesi olmaktan 36.5 yıl hapisle yargılanıyor ama tutuklamaya bile sevk edilmedi, görevden bile alınmadı, hala Belediye Başkanı. Buna karşılık Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, yargılanmıyor ama görevden alındı. Bu hukuk değil keyfiliktir, demokrasilerde keyfi yönetim olamaz.

Habur’dan gelen teröristler, “ben teröristim” diyor, “pişman değilim” diyor, “kaçmadım” diyor ama hepsi serbest bırakıldı, üstelik ifadeler değiştirilerek serbest bırakıldı.

Bu da yetmedi etkin pişmanlık maddesi uygulanarak serbest bırakıldı, ama İstanbul soruşturmasına her hangi bir nedenle takılan her asker tutuklamaya sevk edildi ve nerdeyse hepsi “biz terörist değiliz” dedi, yine nerdeyse “hepsi tutuklandı”, bu hukuk değil, bu adalet değil.

Genelkurmay bu çelişkilerin farkında değil mi? Elbette farkında.

Peki, ya Başbakan, peki ya Adalet Bakanı bunun farkında değil mi? Elbette farkında.

O zaman kasten yapılan, yani Türk ordusuna karşı kasten yapılan işler söz konusu, hukukun Erdoğan siyaseti emrine girmesi söz konusu ki bu hukuk değil, bu adalet değil, demokratik ülkelerde böylesi görülmemiştir hiç.

Askeri Şura toplandı ve kararlarını üç gün sonra açıklayacak ama bu durumda ne anlamı var?

PKK terör örgütü ile mücadele eden ordumuzun komutanı, Orgeneral Saldıray Berk, terör örgütü lideri iddiasıyla yargılamaya, üstelik savunması bile alınmadan yargılamaya kalkışılabiliyorsa eğer, bu Şura’nın ne önemi var!

Kaldı ki, Ordu komutanı hakkında savunmasını dahi almadan terör örgütü lideri diye dava açabilen bu hukuk, 74 askerimizin katili Osman Öcalan hakkında dava açmaya ve tutuklama kararı çıkarmaya gerek bile görmemektedir! Bu ne yaman bir çelişkidir, bu nasıl bir vicdansızlıktır!

İstanbul’da bir yandan yargılama var, bir yandan soruşturma, ikisi at başı gidiyor, biri diğerinin eksiğini tamamlıyor. Bu demektir ki ordumuza yönelik kasti soruşturmalar, tutuklamalar, yargılamalar hiç bitmeyecek.

Her an bekleyebilirsiniz üretilmiş bir belge, bir ihbar ve her an bekleyebilirsiniz yeni bir soruşturma, tutuklama ve yargılama, bu böyle gitmez, ordumuz da bu soruşturmaların hedefi olmaktan kendini kurtaramaz, çünkü bu hukukun ardında siyaset var.

Yarın 11. Ağır Ceza Mahkemesi toplanacak ve karar alacakmış ne önemi var? Bugün serbest bırakılan yarın yeniden tutuklanabilir ya da bugün tutuklanan yarın serbest kalabilir ama yeniden tutuklanma ihtimali her zaman mevcut, tıpkı Balyoz meselesinde yapıldığı gibi.

Nereye kadar gider bu iş?

Ordumuza etkisizleştirmek ve milletimizi tepkisiz hale getirmek için anlaşılıyor ki Erdoğan siyaseti kararlı, peşindeki hukukçuları da kararlı, öyle görünüyor. Yani bu iş sürecek…

Artık hepimiz oturup düşünmeliyiz hepimiz; Yüksek Yargı, Yüksek Komuta Heyeti, Cumhuriyet savcı ve hakimleri, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, Cumhuriyete sahip çıkan herkes, oturup düşünmeliyiz…

Bu sürecin durması şarttır, çünkü böyle süremez, bakın ordumuza, güç kaybediyor artık.

Bu sürecin durması şarttır, bakın halkımıza, tepkisizleşiyor artık.

12 Eylül’de sandıktan çıkacak güçlü bir HAYIR sesi, inanın bu süreci durdurmaya yetecek ve herkes aklını başına toplayacaktır.

Şimdilik ötesini düşünmeyelim, şimdi hepimiz bu süreci nasıl durduracağımıza odaklanalım ve 12 Eylül’de HAYIR diye haykırarak bu kötü gidişata dur diyelim.

Bunu yapacak güç bizde var, bizim gücümüz var, yeter ki bunu yapmayı isteyelim tıpkı özel birlikler gibi;

ZORU BAŞARIRIZ, İMKÂNSIZI YAPMAK BİRAZ ZAMAN ALIR…



1 Ağustos 2010 / Erdal SARIZEYBEK
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Orgeneral Terörist Ama Öcalan Değil, Öyle / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen usta » Çrş Ağu 04, 2010 0:05

erdoğan siyaseti fazla yerli geliyor bana bu adam sistemin uşaklığını yapmaka siyaset onun değil o sadece figüran oluyor bop kapsamında değil mi !
Yüksek Askeri Şura ile belirtilecek ne olabilir düşünelim Işık Koşaner Laik Üniter Ulus Devlet yapısını koruma ve kolama görevinden bahsetti sizleri bilmem ben şahsen burada içeride Terörist olarak tutuklu olan Aydın ve Generallerimi hatırladım onlarda aynı çizgideydiler şimdi sorgulanması gereken en önemli nokta şurası dokunulmazlıklar kaldırılması yada TSK Generalerine kadar genişletilmesi.dir böyle kendini koruyan bir hukuk ve sistem ve özgürlük anlayışından Türk adaleti olsa çoktan hesap sorardı ama Adaleti Emniyeti heryeri kuşattılar bizim sesimiz çıkmıyor pek ama 2. cumhurizetçilerin gümbür gümbür hem orda hem burda siz bu şartlarda lafla Ülke bütünlüğünü savunmanız zor o nedenle küçük bir devrim şart Askeri yada varsa cumhuriyetin savcıları hukuki daha güzel olur değil mi !
Kullanıcı küçük betizi
usta
Üye
Üye
 
İletiler: 34
Kayıt: Çrş May 26, 2010 23:13

Re: Orgeneral Terörist Ama Öcalan Değil, Öyle / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen Urunguj » Çrş Ağu 04, 2010 1:21

usta yazdı:2. cumhurizetçilerin gümbür gümbür hem orda hem burda siz bu şartlarda lafla Ülke bütünlüğünü savunmanız zor o nedenle küçük bir devrim şart Askeri yada varsa cumhuriyetin savcıları hukuki daha güzel olur değil mi !


Ama siz kötü niyetli şeyler söylüyorsunuz!

12 Eylül’de sandıktan çıkacak güçlü bir HAYIR sesi, inanın bu süreci durdurmaya yetecek ve herkes aklını başına toplayacaktır.

Erdal Sarızeybek'in çözümü budur. Yaşananlara dair yazdıklarına aynen katılıyorum!
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye
 
İletiler: 222
Kayıt: Cmt Ara 05, 2009 0:44

Re: Orgeneral Terörist Ama Öcalan Değil, Öyle / Erdal SARIZEYBEK

İletigönderen ShotOne » Cmt Ağu 07, 2010 10:59

Kökü bile belli olmayan bir insan için " SAYIN " yakıştırmasını yaparken yüzü kızarmıyor ise , devletin ordusuna dil uzatmaktan hiç utanmaz bu insanlar. Ama az kaldı , tokat gibi bir cevap bekliyor bu yüzsüzler iktidarını.
Kullanıcı küçük betizi
ShotOne
Üye
Üye
 
İletiler: 2
Kayıt: Cmt Ağu 07, 2010 9:50


Şu dizine dön: Erdal SARIZEYBEK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x