gönderen Feza Tiryaki » Cmt May 04, 2013 16:30
Size en uygun yanıtı değerli genç şair - yazar Ateş Serdar verdi ama kişiliğime yaptığınız saldırılar ve aldatacağınız temiz yürekli Türkçüler için bu yanıtımı bir kez de burada yayınlıyorum...
Size Ne Demeli!
"Soruya Bak" adlı son yazımda, kendine Türkçü Dergi diyen bir derginin anketini eleştirmiştim."Ortak Türkçe mümkün mü? diye sözüm ona Türk dünyasına dönük anket yapmaya kalkanları, ankettte, Ortak Türkçeye hangi harfler eklenmeli diye soru sorabilenleri uyarmıştım, tehlikeyi, bölücülerin de yapmak istediklerinin bu olduğunu söylemiştim.
Bunun üzerine gerek kişisel sayfama, gerekse yazı yazdığım bu değerli bilgiağı gazetesine aşağılayıcı içerikte yanıtlar yağmaya başladı. En son gelen seviyesiz bir dille yazılan aslında yanıt vermemem gereken yazıya okurlarıma olan saygımdan ötürü ilk ve son kez yanıt veriyorum:
Size Ne Demeli!
"Önce karşınızdakine saygısızca sözler söylemeden, terbiyenizle edebinizle yazı yazmayı öğreniniz sonra Güncel Meydan’daki yazımın altına bunları yazmaya kalkınız!
Önce tüm aşağılayan, bayağı sözlerinizi size iade ediyorum. Kendi seviyenizi gösterdiniz. Hem bozuk Türkçenizle, hem bozuk dilinizle! Hem yanıt yazıyor hem de Ruh Adam gibi bir şifreli adla gönderiyorsunuz. Daha bu üçüncü iletinizmiş. Anlaşılan yeni üyesiniz bay sahte Türkçü!
Siz de biliyorsunuz nasıl yakalandığınızı, kötü niyetinizi nasıl ele verdiğinizi… Bu salya sümük saldırınız o yüzden!
Kafanız yandaş basın yayının kafasıyla aynı kafa. Bizi yöneten kafanın aynısı. Nasıl Güncel Meydan, İlk Kurşun gibi ulusalcı gazetelerde yazı yazdığımı sorgulamışsınız. AKP’nin başının patronlara emir verip onu bunu gazetesine şikayet etmesi gibi. Eh sayenizde onlar da anladılar nasıl bilgisiz, anlayışı kıt birinin gazetelerinde yazı yazdığını...
Yoksa siz, biz gibi ne zavallısınız, ne de Türk tarihini 1923’ten başlatıyorsunuz! Siz Atatürk’ten de büyüksünüz.(!) Siz her şeyi her şeyi çok iyi biliyorsunuz! (Bir de Türkçeyi doğru yazabilseniz!)
Cumhuriyet yıkıcıları Türkiye yerine Anadolu bilmem ne federasyonu gibi adlar takacakları bölünmüş, sınırları, dili , ulusu, adı sanı, özelliği değiştirilmiş yeni bir devleti (Büyük İsrail) planlarlarken siz de bu planlara katılıyorsunuz anlaşılan.
1923’ten öne geçtiğinize, Kurtuluş Savaşı öncesi günlerde kaldığınıza göre o bol aklınız, tıpkı işbirlikçi yobazlar, işbirlikçi ırkçı kürtçüler gibi, biz sizi kıt aklımızla anlayamayız, doğru!
Anketinizin amacı ortak Türkçe yaratmakmış.
Güldürmeyin insanı.
Her yönünüzle birleştiniz anlaştınız, kaynaştınız da sıra ortak Türkçeye mi geldi?
Önce bakın bakalım vatanınızda Türkçeyi koruyabiliyor musunuz? Koruyabilecek msiniz? Buna kararlı mısınız?
Sonra hayalinizdekileri gerçekleştrmeye uğraşırsınız. Hem kim tüm Türklerin birleştiğini, tek yumruk olduğunu istemez?
Bunun yolu durduk yerde böyle tehlikeli en acılı, en sancılı, en zor günlerimizde, Türkiye’nin haçlı- kürtçü- dinci saldırı altında olduğu günlerde mi alfabemizi ortak yapmak yani değiştirmeyi teklif etmektir! Tam bugünlerde mi bunu sormak, anket yapmak etmek aklınıza geldi?
Gelin bizim alfabemiz hepimizin ortak alfabesi olsun demiyorsunuz. Atatürk’ün armağanı Türkçeye uyan en güzel alfabe, hiç kusuru olmayan, en güzel Türk alfabesi budur, demiyorsunuz. Ne diyorsunuz? Hangi yeni harfler eklensin? Ortak alfabe nasıl olsun?
Bu dediğinizin aynısını elikanlı teröristin bölücü partisi Meclis’te diyor. Türkçe alfabeye yeni harfler katılsın diyor.
Aynı anda aynı sözler!
Aynı anda aynı atak!
Aynı anda Türk Alfabesinde değişiklik istemi!
Sizin deyiminizle beyin denen düşünce organı neler neler üretebiliyor…
Türkçeyi Anadolu ile sınırlı tutuyormuşuz…
Size tavsiyem elinize pasaportunuzu alın bir sınırdan çıkın. Edirne’den bir Yunan’a, bir Bulgar’a girin. Türkçe bilen bile size orada Bulgarca öğren, diyor. Seni dışlıyor. Bir yurtdışında yaşayın üç gün. Görürsünüz Atatürk’ün kurduğu, bize armağan ettiği bu devlet, bu Cumhuriyet, bu dil nedir? Ne mübarek bir armağandır!
İşte o zaman değil anket yapmak, Türk’ün alfabesini değiştirmeye kalkmak, Türkçenin üstüne değen tek bir tozu bile silemezsiniz! Kıyamazsınız! İçiniz titrer!
Vatanımızda Türkçenin ikinci dil, yerel ağızlara ortak dil, yerel ağızların seviyesinde bir dil sayılmasına şurda birkaç adım kaldı. Cumhuriyet yıkıcıları bunu hedeflediler. Adım adım gerçekleştriyorlar yıllardır. Madem Türkçüsünüz, Türkçülük Türkçe demektir.
Türkçe giderken, Türkçeye saldırılırken bir saldırı da benden olsun demek mi Türkçülük?
Hani nerede Türkçülüğünüz?
Türk dünyasını birleştireceklermiş. Neyle Türkçeyi bozarak, içine yılan çıyan işaretleri katarak!
Şu an ülke bütünlüğümüz tehlikede. Dilimiz tehlikede. Yapacakları Yeni Anayasa'ya, Türkçe 29 harf değil şu kadar harftir deyip o yabancı işaretleri soktukları an, dil birliğimiz bitecek. Kürtçe denen olmayan bir dil doğuracaklar ortaya. Vatanda dilsiz kalacağız. Yobazlar da boş durmayacak, Arapça eski yazı diye tutturacaklar. Bir yanda ırkçı Kürtçüler bir yanda onların kandırdığı siz gibiler canımıza okuyacaksınız!
Vatanın başında Türklüğe düşman, Türkçeyi kollamayan bir yönetim var. Hadi, bırakalım,Türk alfabesinde değişiklik düşünmeyi, insandır canı sıkıldıkça her şeyi düşünür diyelim, aldırmayalım, ama Siz Türk alfabesinde böyle bir dönemde değişikliği düşünebilecek kadar ülke gündeminden kopmuşsunuz…
Atatürk devri gibi bir devir olur. Ülke refah içinde bağımsız olur, ne iç ne dış tehlikemiz olur. Ülke Türklüğe önderlik edecek yöneticilerle yönetilir. Dağ taş "Ne mutlu Türküm diyene! sözleriyle inler. Türkçe eğitim dilimiz olur anaokulundan itibaren... Üniversite dilimiz olur eskiden olduğu gibi. Arapçaya dönülmemiş, ortaöğretimde İngilizce eğitim dilimiz olmamıştır. Kürt bölücülüğünün esamesi okunmaz. O zaman konuşun. Bu yaptığınız ne kadar horozlansanız da savunsanız da tıpkı yetmez ama evet demeniz gibi anayasa değişikliğine 12 Eylül'de. Siz de çok iyi biliyorsunuz alfabemize dokunmaya kalkışmak, bölücülerin, eli kanlı bölücü örgütün(Pkk) Amerikancıların, Arapçıların önünü açmaktır...
Gazanız mübarek olsun(!) Bana bir daha yanıt yazmayınız. Burası küfürleşme alanı değildir. Hem sizin görüş alanınız pek bir yüksek, pek bir geniş... Bizim gibiler 1923'te kalmış dar kafalılar, ancak aralarında kısa paslaşma yaparlar(!)sizin seviyenize erişemezler...
Tanrı Türk’ü korusun!
Feza Tiryaki, 3 Mayıs 2013