ANKARA- Ergenekon soruşturmasının ek klasörlerden Başbakan yardımcısı Cemil Çiçekin de telefon konuşmasının çıkması Ankarayı karıştırdı. Telefon görüşme tutanağı, Başbakan yardımcısı Çiçek, ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKPli Melih Gökçekin de telefonlarının dinlendiği kuşkusunu doğurdu. Konuşmanın ek klasörler içinde bulunması, dinlemenin mahkeme kararı ile yapıldığını da gösteriyor.
Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesindeki, ATO Başkanı Sinan Aygün ile ilgili bölümlerde Cemil Ç. biçiminde kodlanan konuşmalarda, Aygünün Çiçek ile yaptığı bazı konuşmalar ve Aygünün Çiçekten bahsettiği konuşmalara yer verilmişti. Bu görüşmeler, 2. İddianamede sanık olan Aygünün cep telefonlarının dinlenmesiyle elde edildi.
GÖKÇEK DE Mİ DİNLENİYOR?
Ancak ek klasörden Çiçek ile Gökçekin konuşmasının tapesinin çıkması, ya Çiçek ya da Gökçekin telefonun dinlendiğini gösteriyor. Çiçek ile Gökçekin dinleme kapsamında olan bir kişinin cep telefonu ile konuşmuş olabilecekleri de, ihtimali dahilinde bulunuyor. Ergenekon klasörlerinde bu görüşme dökümü şöyle yer aldı:
Çiçek: Ziya Kahraman ile de görüştük. Lütfullah Kayalar beylerin bir arsasının imarı ile ilgili durum var. Havaalanı yolu üzerinde Fruko fabrikasının orada. Nazar marketi geçiyorsun sağdaki benzin istasyonunu da geçiyorsun Fruko tesislerine gelmeden sağda. Ada düzenlemesi falan yapıyorlar, size göndermişler, imar için tasdiki gerekiyor. Gönderdikleri gibi geçmesi halinde sorun halloluyor. Yani bir iki kişi için düzenleme yapılmıyor, belediye ihtiyaç duymuş düzenleme yapılıyor, o da işin içine giriyor. Bunun bir an önce çıkması gerekiyor.
Gökçek: Abi gelsin çıkaralım.
Çiçek: Evrak zaten sizde Ömer Faruk biliyor onu bir şey yaparsan...
Gökçek: Tamam abi. Çankayayı ne yaptınız?
Çiçek: Fransız bakan vardı, iki dakika evvel ayrıldı adam.
Gökçek: İyi peki tamam abi. Bugün görüşeceğim demiştin de..
Çiçek: Görüşeceğim dedim ama öğleden sonra demedim. Hem o (Başbakan) İstanbula gitti. Galiba Kanal Dnin yıldönümü var.
Gökçek: Gece gelecekmiş.
Çiçek: Yarın görüşürüz onunla.
ÇİÇEK BENİ DİNLEYEMEZLER
Cemil Çiçek ise TBMMde bu konudaki sorular üzerine Dinleme bana yönelik olamaz. Melih Gökçek dinlenirken benimle yaptığı bir görüşme kaydı alınmış olabilir dedi ve şunları söyledi:
Kayda alınan konu da yasadışı bir şey değil. Belediyenin kabul etmiş olduğu bir projenin hızlandırmasına ilişkin.. Lütfullah Kayaların talebini aktarmışım. Ayrıca milletvekillerini dinleyemezler. Adalet Bakanı'nı dinleyemezler. Orada nasıl yer almış bilemiyorum. Yargı gereğini yapar"