Ortalığı karıştıran konuşma

Genel & Güncel Konular

Ortalığı karıştıran konuşma

İletigönderen sessiz sedasız » Cum May 01, 2009 1:18

Ergenekon soruşturmasından, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in de telefon konuşmasının çıkması ortalığı karıştırdı. Tutanak, Çiçek, ya da Melih Gökçek’in de telefonlarının dinlendiği kuşkusunu doğurdu. Gazeteport'a konuşan Bakan Çiçek, "Ben milletvekiliyim. Beni dinleyemezler. Gökçek dinlenirken olmuş olabilir" dedi.

ANKARA- Ergenekon soruşturmasının ek klasörlerden Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek’in de telefon konuşmasının çıkması Ankara’yı karıştırdı. Telefon görüşme tutanağı, Başbakan yardımcısı Çiçek, ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek’in de telefonlarının dinlendiği kuşkusunu doğurdu. Konuşmanın ek klasörler içinde bulunması, dinlemenin mahkeme kararı ile yapıldığını da gösteriyor.

Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesindeki, ATO Başkanı Sinan Aygün ile ilgili bölümlerde ‘’Cemil Ç.’’ biçiminde kodlanan konuşmalarda, Aygün’ün Çiçek ile yaptığı bazı konuşmalar ve Aygün’ün Çiçek’ten bahsettiği konuşmalara yer verilmişti. Bu görüşmeler, 2. İddianamede sanık olan Aygün’ün cep telefonlarının dinlenmesiyle elde edildi.

GÖKÇEK DE Mİ DİNLENİYOR?
Ancak ek klasörden Çiçek ile Gökçek’in konuşmasının tapesinin çıkması, ya Çiçek ya da Gökçek’in telefonun dinlendiğini gösteriyor. Çiçek ile Gökçek’in dinleme kapsamında olan bir kişinin cep telefonu ile konuşmuş olabilecekleri de, ihtimali dahilinde bulunuyor. Ergenekon klasörlerinde bu görüşme dökümü şöyle yer aldı:

Çiçek: Ziya Kahraman ile de görüştük. Lütfullah Kayalar beylerin bir arsasının imarı ile ilgili durum var. Havaalanı yolu üzerinde Fruko fabrikasının orada. Nazar marketi geçiyorsun sağdaki benzin istasyonunu da geçiyorsun Fruko tesislerine gelmeden sağda. Ada düzenlemesi falan yapıyorlar, size göndermişler, imar için tasdiki gerekiyor. Gönderdikleri gibi geçmesi halinde sorun halloluyor. Yani bir iki kişi için düzenleme yapılmıyor, belediye ihtiyaç duymuş düzenleme yapılıyor, o da işin içine giriyor. Bunun bir an önce çıkması gerekiyor.

Gökçek: Abi gelsin çıkaralım.

Çiçek: Evrak zaten sizde Ömer Faruk biliyor onu bir şey yaparsan...

Gökçek: Tamam abi. Çankaya’yı ne yaptınız?

Çiçek: Fransız bakan vardı, iki dakika evvel ayrıldı adam.

Gökçek: İyi peki tamam abi. Bugün görüşeceğim demiştin de..

Çiçek: Görüşeceğim dedim ama öğleden sonra demedim. Hem o (Başbakan) İstanbul’a gitti. Galiba Kanal D’nin yıldönümü var.

Gökçek: Gece gelecekmiş.

Çiçek: Yarın görüşürüz onunla.

ÇİÇEK ‘’ BENİ DİNLEYEMEZLER’’

Cemil Çiçek ise TBMM’de bu konudaki sorular üzerine ‘’Dinleme bana yönelik olamaz. Melih Gökçek dinlenirken benimle yaptığı bir görüşme kaydı alınmış olabilir’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Kayda alınan konu da yasadışı bir şey değil. Belediyenin kabul etmiş olduğu bir projenin hızlandırmasına ilişkin.. Lütfullah Kayalar’ın talebini aktarmışım. Ayrıca milletvekillerini dinleyemezler. Adalet Bakanı'nı dinleyemezler. Orada nasıl yer almış bilemiyorum. Yargı gereğini yapar"


:arrow: http://www.gazeteport.com.tr/SIYASET/NEWS/GP_447764
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

İletigönderen zfrtxt » Cum May 01, 2009 1:44

bakan hala beni dinleyemezler desin dursun , kabine savaslari basladi gulculer (f tipler) rte ciler eh bu kadar bilgi yeter sanirim. hem kendisi dememismiydi bir ara bu f tipler yuzunden zor durumda kalinca "her tasin altindan cikiyorlar" diye, ne bekliyordu ki daha baska.
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye
 
İletiler: 106
Kayıt: Pzt Eki 22, 2007 3:43


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x