Osman Paşa ve Ülke

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Osman Paşa ve Ülke

İletigönderen creative » Çrş Eki 15, 2008 9:11

son zamanlarda bunu düşünüyorum sizinde düşüncelerinizi almak istedim.

Kan Uykusu Belgeseli ile daha çok tanınan ve 11 yaşından itibaren 43 yıl üniforma giyen Osman Pamukoğlu 2002de Tümgenerallikten emekli olmuştur. 1993-1995de Hakkâride Dağ ve Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanlığı yapan Osman Pamukoğlu, 1. Dereceden Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, 2 kez Üstün Cesaret ve Feragat Nişanı ve 5 kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almıştır.
Şimdiki zamanlarda ise Hak ve Eşitlik Partisinin kurucusu ve genel başkanıdır.
İnternette hangi siteye girsem, hangi haber sitesinde yorumları okusam teröri Osman Paşanın bitireceğini söyleyerek çoğu kişi oyunu Osman Pamukoğluna vereceğini söylüyor.Diyelimki büyük bir farkla meclise girdi. Türkiye sadece terörle mücade etmiyor.Terör konusunda Osman Pamukoğlu başarılı olur ama diğer konularda ( turizm, ekonomi, ihracat-ithalat, eğitim vs vs ) sizce ne kadar başarılı olur ?
Bir asker ülkeyi ne kadar başarılı yönetebilir ?
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen AlpereN » Çrş Eki 15, 2008 15:09

Osman Pamukoğlu aldığım izlenimlerimi söylüyorum.Erdal Sarızeybek kadar yürekli çıkamadı.Ergenekon operasyonu vb.. konularda tavrını net koymadı sadece geçiştirdi.Birde Ceviz Kabuğunda üstüne basa basa söyledi."Asker siyasete karışmayacak" ve bunu derken sanki günümüzdeki siyasetide kastetti.

TSK bu ülkede Atatürk İlke ve Devrimlerinin Bekçisidir.Gönül isterdiki TSKya gerek kalmasın.Türk Gençliği ve Türk halkı bu duyarlılığı göstersin.Ama zamanında Kenan Paşa gibileri işte böyle nesillerin oluşmasını engellediler.Onun yerine Atatürk İlke ve Devrimlerini bilmeyen,Bilimi değil dogmaları referans alan,Milli Egemenliğin önemini anlamayan, ne Sosyalizm ne Kapitalizm ne Kemalizm hakkında en ufak bilgisi olmayan bir Gençlik bir Halk yetiştirildi.

Osman Paşa ayrıca Vakite verdiği röportajda F-Tipi Gladyoya bağlı Şemdinli savcısı Ferhat Sarıkayayı savunması beni şaşırttı.

Osman Pamukoğlu yazdı:ASKER-HÜKÜMET İLİŞKİSİ OLMAZ!
- Asker hükümet ilişkileri... Şemdinliye bakın. Olayların üzerine giden savcı Ferhat Sarıkaya nasıl da harcandı...

TSKya olan yıpratma kampanyasının ya farkında değil,ya da bunun altında başka bişey var.Çözemedim Osman Paşayı parti kurduktan sonra... :?
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen luzismud » Çrş Eki 15, 2008 16:51

Ben anlamiyorum bu kendi kendine parti kuran vatanseverleri. bir de hic sisasete bulasmayan yada öyle görünenler var. Tabii ki her vatanseverin vatanina kendine göre hizmet etme sekli vardir ama kardesim bunlarin hicbirinde mi biraraya gelme cabasi yok... Tabii ki kendine göre düsünceleri vardir ama bir arada hizmet etmek ugruna taviz veremezler mi bilmiyorum. Oktay Sinanoglu, Yasar Nuri Öztürk, Hulki cevizoglu, Osman Pasa ve bunlar gibi insanlar birbirinden o kadar mi kopuk anlamiyorum.

Anlayaniniz var mi???

Hulki Cevizoglu bagimsiz bayrak acti varlik gösteremedi..
Yasar Nuri Oztürk particilik oynar gibi ...
Saadettin Tantan ona keza...

Korkuyorum Osman pasanin basina da ayni sey gelecek...

Olur a Memleketin yönetiminde söz sahibi (iktidar yada muhalefet olarak) olabilecek bir yere gelebilirse tabii ki sadece Askeri konularda ahkam kesmez...Kesemez... Ben halen en ciddi egitimin askeri okullarda verildigini düsünüyorum.
Pasa mevkiine gelen bir askerin ülke yönetimi icin her türlü donanima sahip olmasi da son derece normaldir. Kaldi ki bu konumdaki kisilerin sadece NIYETi, ve RUHu önemlidir fazlasi olsa zarar vermez ama bunlar varsa gerek parti kadrolari gerekse bürokrasi gerisini halleder...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

osman paşa

İletigönderen mustafakayhansims » Çrş Eki 15, 2008 17:19

sevgili arkadaşlar..
HAK ve EŞİTLİK Partisinin bir programı varıdr.Orda ekonomide ,vardır,eğitmde,tarımda ,herşeyde.Osman paşa'nın 5 tane kitabı vardır.Sırf emekli asker diye görmek haksızlıktır.Sadece terörden bahsedilmesi,cıktığı programlarda , konunun oraya yoğunlaşmasıdır.Cok zor bir göreve cıkmıştır osman paşa,iktidar hırsı içinmi yapmıştır.hayır.vatan sevgisi için yapmıştır.Vatanını sevende hak ve eşitliği desteklemelidir.Buralarda bir şeyler yapmaya calışan insanları , eleştirmekle,
mücadelelere uzaktan bakmakla,ülkemiz dahada kötüye gidecektir.
Kullanıcı küçük betizi
mustafakayhansims
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen creative » Prş Eki 16, 2008 9:02

o zaman oylar Osman Paşa'ya :D
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Prş Eki 16, 2008 16:34

hani mhp ye oy veriyordun? :kikirik: kotu yakalandin bak dikkat et pamukoglu ha bire emekci emek diyip duruyor.senin kafa yapina uyar mi?bilmem.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen creative » Prş Eki 16, 2008 17:39

maydonos yazdı:hani mhp ye oy veriyordun? :kikirik: kotu yakalandin bak dikkat et pamukoglu ha bire emekci emek diyip duruyor.senin kafa yapina uyar mi?bilmem.

osman paşayı mhp saflarında görmek isteriz belki ilerleyen günlerde gelir belli olmaz :)
ister emekci olsun istersede ekmekci olsun yaptıkları ortada yapacaklarıda net olmasada ortada. onun için ona güveniyoruz.
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Prş Eki 16, 2008 20:52

hic sanmiyorum.bohcali ve pamukoglu guldurme beni lutfen...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 17, 2008 1:00

Resim

Diyor Sayin Pamukoglu...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen dotanums » Cum Eki 17, 2008 1:02

• Gönderilerinizde, Türkçe Yazım Kuralları'na uyunuz.
  • Hikâyecik (anekdot) alıntılarken, doğru bilgileri verip de alıntılayınız.
Kullanıcı küçük betizi
dotanums
Üye
Üye

İletiler: 8

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x