Osmanlı denilince ilk aklınıza gelen ne oluyor?

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Adalet
0
Oy yok
Huzur
0
Oy yok
Hilafet
0
Oy yok
Hakimiyet
0
Oy yok
Heybet
2
15%
Tevazu
0
Oy yok
Gericilik
2
15%
Köhnemiş Zihniyet
0
Oy yok
Zamanla Türklüğü Aşağılayan ve Yok Sayan Yapı
6
46%
Was prepared by the CIA: The new Ottoman Project
3
23%

Toplam Oy : 13

İletigönderen PearL-GraiN » Sal Şub 10, 2009 21:13

Kullanıcı küçük betizi
PearL-GraiN
Üye
Üye

İletiler: 174

İletigönderen ercan » Sal Şub 10, 2009 22:50

Zorla dayatılmaya çalışılan eyalet sistemi
Kullanıcı küçük betizi
ercan
Üye
Üye

İletiler: 17

İletigönderen baragakal » Çrş Şub 11, 2009 0:43

Seçenekleri fazla tarafli buldum.

Bi takim tiplere kizip, din ticareti yapanlarin sattigi/tanimladigi haliyle Osmanli'yi algilamak yanlisina dusulmus.
Tarihte Turklerin ne derece buyuk oynayabildiklerini gosteren Imparatorluktur, çokus donemi yakin tarihimizdir diye rezaletleriyle hatirlamak bence adil degil! Turklukle ilgili sorunlar gibi nice sorunlar yasamis ve yasatmis olsa da
kendi basina bir guç olan, karar veren, plan yapan, dunya tarihini değistirebilmis sultanlar ve devlet adamlari
hatta devlet kuruculari yetistirebilen bir gelenegi, kurumsalligi vardir.

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 11, 2009 0:52

baragakal, ilk alti secenek orada dururken nasil "tarafli" diyebilirsiniz? :?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen baragakal » Çrş Şub 11, 2009 0:55

bence tek tek sifatlar karsilamiyolar, cumle daha dogru

aslinda dusundum bi seçenek onereyim diye tam beceremedim, zaman olsa belki çikaririm bi tane.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletigönderen Ram » Çrş Şub 11, 2009 1:29

baragakal, bulursan ekleriz. Son dört şık, ankete tarafımdan eklenmiştir. Ayrıca eklemeliyim ki, Osmanlı'nın güzel yanlarını öne çıkarıp övebileceğimiz, köhnemiş yanlarına sünger çekebileceğimiz bir dönemde değiliz. Tarihimizi reddetmiyoruz, fakat mecbur bırakıldığımız noktada mesafe koymalıyız.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen baragakal » Çrş Şub 11, 2009 1:37

Ram, mesajini attiktan sonra gordum, yeni bi seçenek uretip bu tartismanin uzamamasi daha dogrudur. Osmanli'nin Turkluk'le ilgili sorunlarini ya da baskalarini baslik yapsak 50 tane baslik açar tartisiriz. Sorun bize yeniden Osmanli'yi tartistirmak.

Osmanli, ne milli gorusçulerin iddiasinda geçen efsanevi din devletidir, ne kendilerinden baskasina insan saymayan avrupalilarin tarifiyle ilkellik barbarlik imparatorlugudur. Birileri projelerine isim olarak kullaniyo ve içimizdeki bazi salaklari kandiriyo diye iyi ya da kotu anmaya gerek gormuyorum. Niyetliler niyetlerini açikça belli ediyo, konu Osmanli tartismasina sokuldugunda yine uyutma ve konudan sapan tartismalar basliyo.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletigönderen Ram » Çrş Şub 11, 2009 2:33

baragakal, bana göre de dediğin gibidir. Fakat, gereksizlik olmasın diye konu kilitleyip çöpe gönderdiğimizde, "fikir özgürlüğünü", "demokrasiyi" ihlâl etmiş oluyormuşuz. Ayrıca, "acımasız" olduğumuz da zaman zaman duyulanlar arasındadır.

Neyse, bu konu böyle kalsın. Osmanlı'yı art niyetli olarak kötüleyen ya da öven olursa, gereksizlik olmaması adına "faşist" olup konuyu kilitleriz.

Mutlu son...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Çrş Şub 11, 2009 6:42

tarihten ders cikarmayi becerseydik bu durumda olmazdik..tarihi gercekci degilde anli sanli yutturuldu osmanli ailesi....sonucta benim aklima kuyucu murat pasa geliyor...buyuklerimden dinledigim guzel bir ani animsamiyorum osmanli ailesi ile ilgili koyunlari sayip insanlari kayda gecirmeye dahi layik gormeyen...fitnossuz bir dunya dilegiyle...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x