Otomobil ve sigaraya yeni ÖTV zammı geliyor

Genel & Güncel Konular

Otomobil ve sigaraya yeni ÖTV zammı geliyor

İletigönderen İlteriş Kağan » Cum Eki 01, 2021 16:38

2 Ekim Cumartesi günüden itibaren geçerli olmak üzere Lpg'ye 71 kuruş zam geldi.Geçen hafta da 15 kuruş zam gelmişti.

Otomobil ve sigaraya yeni ÖTV zammı geliyor!
AKP'li milletvekilleri, yeni torba yasa teklifiyle sigara ve otomobil vergilerinin 3 kat artacak şekilde alınmasını istedi. AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın sigaradan alınan asgari maktu vergi ile otomobillerden alınan özel tüketim vergisine ilişkin yetkisinin genişletilmesi yeni düzenlemenin içinde yer aldı.

İktidar partisi tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni torba yasa önerisinde, "Özel Tüketim Vergisi" konusunda değişiklik yapılacak.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Erdoğan'ın tütün ürünlerinden alınan asgari maktu vergi ile motorlu taşıtlardan alınan özel tüketim vergisini bir katına kadar artırma yetkisi üç katına çıkartılacak.

Erdoğan, ayrıca ÖTV uygulamasında motorlu taşıtlar için farklı matrah grupları oluşturmaya, matrah grupları ve motor gücü itibarıyla farklı oranlar belirlemeye yetkili olacak ve söz konusu vergileri sıfıra kadar indirme yetkisi de devam edecek.

ATV’YE YÜZDE 25 ÖTV
ATV (All Terrain Vehicle – Her türlü arazide kullanılan araç) ve UTV (Utility Task Vehicle – Çok amaçlı hizmet aracı) isimli araç tipleri fiziksel ve teknik özelliklerine göre farklı gümrük tarife istatistik pozisyonlarında gösterilebildiği için ÖTV kapsamı dışına çıkartılabiliyor. Bunun önüne geçmek amacıyla tüm ATV ve UTV araçlar yüzde 25 ÖTV’ye tabi tutulacak.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x