OTPOR Çocukları MISIR'da / Teoman ALİLİ

OTPOR Çocukları MISIR'da / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Oca 31, 2011 22:08

OTPOR Çocukları MISIR'da

TEOMAN ALİLİ

Mısır'daki olayların perde arkası oldukça karmaşık. Genel kanı olayların kimin tarafından yönlendirildiğinin bilinmemesi yada olayları çıkaran güçlerin yeterince örgütlü olmaması yüzünden karmaşanın hakim olduğu yönünde. Ancak bir fotoğraf karesi ve Wikileaks'in ortaya koyduğu Amerikan kriptoları bugün kü olaylarla batı arasında açık bağlantılar olduğu ve özellikle ABD'nin Mısır olaylarını baş örgütleyicisi 6 Nisan Gençlik Hareketi'ni 2008'den beri yakın takibe aldığını ortaya koyuyor.

TİŞÖRTE BAK HİZAYA GEL

Fotoğrafa dikkatli bakın... Sırbistan, Gürcistan, Ukrayna gibi ülkelerde Amerikan desteğiyle Amerikancı rejimler oluşturmayı hedefleyen Sırp kökenli karşı devrim örgütü Otpor'un amblemi. Peki amblem kimin üstünde? Mısır'daki 6 Nisan Gençlik Hareketi'nin üyelerinin üstünde. Otpor Sırbistan'da doğdu ama hızla yayıldı. Bu fotoğraf Sırbistan'ın Vest gazetesinde yayınlandı. Fotoğrafın altında "Mısır'da Otpor etkisi" başlığı yazıyordu. Mısır'daki olaylarda Amerika'dan açık destek alıp Amerikancı rejimler oluşturmak isteyen Otpor'un da rol aldığı bu fotoğrafla açıkça ortaya çıkıyor. Kahire'yi zorda bırakan olayların önce Facebook üzerinden örgütlenip 87 bin üyeye ulaşan 6 Nisan Gençlik Hareketi'nin öncülüğünde çıkması Otpor bağlantısıyla birlikte ele alınınca olaylardaki batı parmağının bir kısmını deşifre ediyor. Üstelik Sırp gazeteleri Alo ve Vest 6 Nisancıların Otpor tarafından eğitildiğini de yazıyor. Zaten Mısırlı gençlerin Otpor amblemi taşıyan tişörtler giymesi de yeterince açıklayıcı.

AHANDA WİKİLEAKS

Mısır'daki olaylar Wikileaks belgelerinde de yer almış. Balkanlar konusunda araştırmalarıyla bilinen Florian Bieber, Wikileaks belgelerine dayanarak şunları belirtiyor: "Amerikan yönetimi 2008'den bu yana 6 Nisan gençlik hareketiyle bağlantı halinde. Hatta hareket henüz kuruluş aşamasındayken Mısır'dan gönderilen bir kriptoda şu ifadeler yer alıyor: "6 Nisan gençlik hareketi henüz pek parlak olmayan, yol haritasını çizmeyen ancak baskıcı rejimin yerine parlamenter rejimi getirmeye çalışıyor. Bazı muhalif hareketler ve uluslararası NGO'lar harekete destek veriyor.Gençlerin başarılı olacağına dair pek net bir görüntü yok" Amerikan kriptolarını deşifre eden Wikileaks belgelerinin ortaya koyduğu en önemli olgu Mısır'daki olayların merkezinde yer alan 6 Nisan gençlik hareketinin 2008'den beri ABD'nin takibi altında olduğu ve Mübarek yönetimine "baskıcı" rejim olarak bakarken, 6 Nisancılara demokrat yakıştırması yapması. Bir diğer önemli olgu ise Sırbistan'da Otpor, Gürcistan ve Ukrayna'da Kmara ve Pora olarak bilinen Amerikan destekli karşı devrimci gençlik birimlerinin Mısır'da da 6 Nisan Gençlik Hareketi'ne destek veriyor olmaları.

Resim


TEOMAN ALİLİ, 31 Ocak 2011
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x