Eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinden çıkan kroki ışığında ormanlık arazide yapılan aramada 2 lav silahı, 20 bomba ve çok sayıda mermi ele geçirildi. 2004 tarihli gazetelere sarılı oldukları belirlenen bombaların seri numaralarının silindiği öğrenildi. Şahin'in İstanbul ve Ankara'daki evlerinden ise 9 silah çıktı. Sivas'ta Şahin'in gönderdiği iddia edilen bir adet Glock ele geçirildi.
Polis Gölbaşı'nda Ergenekon izinde!

"Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'nın Gölbaşı ilçesi girişinde arazi araması yapılıyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında Ankara-Gölbaşı yolu üzerindeki bir arazide silah ve mühimmatlar olabileceğini değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu arazide arama başlattı. Gece geç saatlere kadar devam eden aramalarda, operasyona konu olacak herhangi ciddi bir bulguya rastlanmadı. Aramalara bu sabah devam edilecek.
ARAMA, BİR İSTİNAT DUVARI ÇEVRESİNDE YOĞUNLAŞTIRILDI
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Gölbaşı girişindeki arazide yapılan arama, bir istinat duvarı çevresinde yoğunlaştırıldı.
Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin,dün soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında Ankara-Gölbaşı yolu üzerinde Samanyolu Evleri yakınındaki arazide başlattıkları arama çalışmaları devam ediyor.
Dedektör köpekler ve el fenerleriyle sürdürülen çalışmalar bir istinat duvarının çevresinde yoğunlaştı. Bu arada, bölgede kazı yapmak üzere Gölbaşı Belediyesinden istenilen kepçe de geldi.
ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Gölbaşı ilçesinin girişindeki bir arazide akşam saatlerinden bu yana sürdürülen çalışmalara ara verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı.
Mekanik dedektörler ve dedektör köpekler yardımıyla yapılan aramalarda, bölgeye hem Terörle Mücadele Şubesi'nden ilave ekipler hem de Gölbaşı Belediyesi'nden çeşitli iş makineleri sevk edildi.
Güvenlik şeridini genişleten ekipler, saat 23.00 sıralarda, kara yolu kenarındaki istinat duvarı arkasındaki ormanlık alanda, kazı çalışmalarına geçti.
Projektörlerle aydınlatılan alanda, kepçe ve diğer iş makineleriyle kazı çalışmaları gerçekleştirilirken, bazı polisler de mekanik dedektör ve dedektör köpekler yardımıyla tespit edilen diğer noktaları küreklerle kazdı.
Basın mensuplarının yanı sıra vatandaşların da izlediği çalışmalara 00.30 sıralarında ara verildi.
Çalışmalara sabah saatlerinden itibaren devam edileceği belirtildi.
Kaynak

Önceki gün, Susurluk skandalının aktörlerinden ve en önemli sanıklarından İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokilerden hakerete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Ergenekon soruşturması kapsamında Gölbaşı ilçesi girişindeki Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat aramaya başlamıştı. Dün gece 00.30 sıralarında ara verilen kazı çalışmalarına bugün saat 09.05'de tekrar başlandı. Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı aramalar sırasında çok sayıda bomba, silah ve mermi ele geçirildi. Yapılan çalışmalar nedeniyle kurulan güvenlik çemberi kaldırıldı. Güvenlik şeridi nedeniyle yol kenarından görüntü alan basın mensupları, çalışmaların tamamlanmasının ardından kazı alanına girerek, görüntü çektiler.
Arazide ele geçirilen mühimmatın içeriği de belli oldu. Arama kazılarında, toprağın yaklaşık 20-25 santimetre altında bulunan iki poşet içerisindeki çok sayıda merminin tamamının 9 milimetre çapındaki tabancalara ait olduğu belirtilirken, 2 adet lav silahı ile seri numaralarının bir bölümü tahrip edilmiş 10 adet el bombasının yanı sıra 10 adet eğitim amaçlı kullanılan ve renkli duman çıkaran sis bombasının da bulunduğu bildirildi.
Ayrıca aramalar sırasında bir kutu içerisinde bulunan patlayıcı maddenin ise aydınlatma mayını olduğu değerlendirildi. Mühimmatların, kriminal polis laboratuvarınca incelendikten sonra İstanbul'a gönderileceği kaydedildi.
KAZILARA ARA VERİLDİ
Atatürk Orman Çiftliği ve Saklı Bahçe olarak bilinen alanda gerçekleştirilen arama ve kazı çalışmalarına yarın devam edilmek üzere ara verildi. Emniyet yetkilileri, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki çalışmalarına saat 15.00'de 3 iş makinasıyla başlamıştı.
Bölgedeki bir su deposu ile depo etrafındaki su kuyularında arama yapan ekipler, çalışmalarında dedektör ve eğitimli köpekleri kullandı. Kuyulara giren polis memurları, burada da dedektörle arama gerçekleştirdi.
Elektrikli testereyle arama yapılan alandaki ağaçları kesen ekipler, daha sora bu alanı, iş makinalarıyla kazdı.
Yaklaşık 3 saat süren kazının ardından, iş makinaları durduruldu. Emniyet ekipleri, bu alanda dedektörlerle tekrar arama yaptı.
Emniyet görevlilerinin aramalar sırasında ellerinde bulunan belgelere sık sık baktıkları ve bu alanı genişlettikleri görüldü.
Arama ve kazı çalışmalarına yarın devam edilmek üzere ara verilirken bölge çevik kuvvet polislerince çembere alındı.
AKP Genel Merkezi'ne yaklaşık 300 metre mesafedeki Saklı Bahçe olarak bilinen mesire ve piknik alanında da öğleden sonra arama çalışmaları başlatan polis, çalışmalarına ara verdi.
Çalışmalar sırasında Terörle Mücadele ekiplerinin yanı sıra kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü, olay yeri inceleme şube müdürlüğü ekipleri ile eğitimli patlayıcı madde dedektör köpeklerinin katıldığı aramada herhangi bir şeyin henüz bulunamadığı bildirildi.
GAZETELER 2004 TARİHLİ
Gölbaşı'nda bulunan bombaların sarılı olduğu gazetelerin 7 Temmuz 2004 tarihli olduğu saptandı. Silahların 6-7 ay önce gömüldüğü tahmini ise kafaları karıştırdı. Uzmanlar, silahların el ve mekan değiştirmiş olsa da, 2004 yılından beri aynı ambalajlarda saklanmış olma ihtimalinin daha yüksek olduğu görüşünde.
ŞAHİN'İN EVİNDEN 9 SİLAH ÇIKTI
Eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinden 9 silah çıktı. Silahlardan 8'inin İstanbul'daki evinden, 1'inin ise Ankara'daki evinde ele geçirildiği öğrenildi. silahlardan birinin Glock marka olduğu belirtildi.
Kaynak

Sivas'ta ''Ergenekon soruşturması'' kapsamında yürütülen operasyonda 1 adet Glock marka tabanca ele geçirildiği bildirildi.
Silahın eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin tarafından Sivas'ta ismi belirtilmeyen bir kişiye verildiği öne sürüldü.
Zanlılardan daha önceki yıllarda Sivas Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini de yürüttükleri belirtilen Oğuz B. ve Bekir Ç. ile Ersin D, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından ele geçirilen 2 el bombası, bir ''kalem silah'', çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 mermi ve bol miktarda dijital materyalle birlikte İstanbul'a gönderilmişti.
Operasyonda, gözaltına alınan zanlılardan bazılarının kentteki Ermeni cemaati temsilcisine suikast hazırlığında oldukları ileri sürülmüştü.
ÇÖPLÜKTE MUHİMMAT
Sivas'ta, Ergenekon gözaltılarının olduğu gün, bir caddedeki çöp konteynerinde çok sayıda boş mermi kovanı bulunmuştu. Polis, muhimmatın Ergenekon ile ilişkili olabileceği kuşkusuyla inceleme yapmıştı.
Fetih Caddesi'ndeki bir çöp konteynerinde çok sayıda mermi kovanı bulunduğu ihbarını alan polis ekipleri, bölgede inceleme yapmış, ekipler, çöp konteynerinde 1'i patlamamış, 32'si boş, şerit halinde 33 adet MG3 tipi otomatik tüfek mermisi kovanı bulmuştu. Mahallede yaşayan bir kadının çöp döktüğü sırada farketmesi sonucu ortaya çıkan mermi kovanlarının, olay yeri inceleme ekiplerince poşetlere konularak muhafaza altına alındığı ve kovanların inceleneceği belirtilmişti.
Soruşturmanın, önceki gün şehirde gözaltına alınan Ergenekon şüphelileri üzerinde yoğunlaştırıldığı bildirilmişti.
Kaynak
Gözler Gölbaşı'nda işlenen cinayetlere çevrildi

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahinin evinde ele geçirilen kroki üzerine polisin Gölbaşı'ndaki patlayıcı, bomba, silah ve mühimmat bulması gözleri Susurluk olayı öncesinde bölgede işlenen cinayetlere çevrildi.
Susurluk davasına konu olan ve Gölbaşında işlenen önemli faili meçhul cinayetlerden en önemlisi Kürt kökenli olduğu bildirilen avukat Yusuf Ekincinin öldürülmesiydi. Ekinci, polisin arama yaptığı bölgeye yakın bir yerde 25 Şubat 1994te ölü olarak bulunmuştu. Aradan yıllar geçmesine karşın bu cinayet aydınlatılamadı.
CEM ERSEVER DE BU BÖLGEDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Yine Susurluk öncesi kamuoyunda en fazla tartıştıran faili meçhul cinayetlerden bir de emekli binbaşı Cem Ersever ve sevgilisinin öldürülmesiydi. Susurluk olayının kilit faili meçhul cinayetleri arasında yeralan Cem Erseverde Gölbaşı ile ilişkilendirilmişti. Ancak Erseverin cesedi 4 Kasım 1993te elleri arkadan bağlanmış ağzı bantlı kafasına iki kurşun sıkılmış cesedi Elmadağ ilçesi çıkışında kireç ocaklarında bulunmuştu.
Susurluk olayının kilit ismi İbrahim Şahinin evinde bulunan krokiler çerçevesinde ODTÜ arazisi ile Belediye sınırlarının kesiştiği noktada yapılan kazıda ortaya çıkan silah ve mühimmatın bu cinayetlerle bağlantısı olup olmadığı kuşkularını akla getirdi.
Kaynak
SORUŞTURMA ERGENEKON, SİLAHLAR SUSURLUK!
Eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinden çıkan kroki doğrultusunda Gölbaşı'nda ele geçirilen mühimmat gözleri yeniden Susurluk soruşturmasına çevirdi. Susurluk soruşturması sırasında polis, İsrail'den hibe şeklinde alınan ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunmasına rağmen deposunda bulunamayan 250 mikro uzi, susturucular ve mermilerin peşine düşmüş, ancak herhangi bir sonuç alınamamıştı. Resmi açıklama yapılmamakla birlikte Gölbaşı'nda Susurluk silahlarının arandığı belirtiliyor.
Şahin kayıp silahlardan 1 yıl ceza almıştı
İbrahim Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğüne hibe edilen 10 adet 9 mm Micro Uzi, 10 adet 9 mm Micro Uzi SMG marka ve 10 adet 22 kalibre Beratta marka tabancanın kaybolmasında sorumlulukları olduğu gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve meslekten men edilmişti.
Ergenekon operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahinin evinde ele geçirilen kroki üzerine yapılan aramada silahların ele geçirilmesi gözlerin Susurluk öncesinde kaybolan silahlara çevrilmesine neden oldu. Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğüne hibe edilen 10 adet 9 mm Micro Uzi, 10 adet 9 mm Micro Uzi SMG marka ve 10 adet 22 kalibre Beratta marka tabancanın kaybolmasında sorumlulukları olduğu gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Polisin Gölbaşında yaptığı aramada ele geçirdiği silahların gözlerin tekrar Susurluka çevrilmesine neden oldu. İsmi Susurlukta meydana gelen kazanın ardından ortaya dökülen ilişki ağı içerisinde sık sık anılan İbrahim Şahinin ilişkileri tekrar mercek altına alındı. Susurluk kapsamında birçok faili meçhul cinayetin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğüne hibe edilen ve daha sonra kaybolan silahların akıbeti de netlik kazanamamıştı.
KAYIP BARETTA SUSURLUKTA ÇIKTI
Halen gözaltında bulunan Şahinin sorumlu olduğu iddia edilen kayıp silahların öyküsü şöyle:
Emniyet Genel Müdürlüğü İngiliz Hospro Şirketinden silah ve mühimmat ithal etti. 31 Aralık 1993 ile 15 Haziran 1994 tarihleri arasında Türkiyeye girişi yapılan mühimmattan 10 adet 9 mm Micro Uzi, 10 adet 9 mm Micro Uzi SMG marka ve 10 adet 22 kalibre Beratta marka tabanca kayboldu. Kaybolan 10 adet Beratta marka tabancadan, A-92571 U seri numaralı silahın 3 Kasım 1996 tarihinde Susurlukta meydana gelen trafik kazasında 06 AC 600 plakalı Mercedes marka arabanın içinden çıktı.
3 tane Uzi marka silah da polisin 2000 yılında Adanada düzenlediği bir operasyonda ele geçirildi. Tansu Çiller in Başbakanlığı, Mehmet Ağarın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde meydana gelen kayıp silahlar olayıyla ilgili eski Başbakan Mesut Yılmaz, 75 yıllık Cumhuriyet tarihinin en büyük rezaleti diye konuşmuştu. Yılmaz silahların örtülü ödenekten alındığını söylemişti.
ŞAHİN MESLEKTEN MEN EDİLDİ, 1 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Kazanın ardından açılan davalardan biri de kayıp silahlarla ilgili oldu. Kayıp silahlardan sorumlu tutulan Şahin hakkında dava açıldı. Silahların şirket tarafından hibe edildiği zannedilirken dava kapsamında bunun hibe değil satın alma olduğu da anlaşılmıştı. Uzun süren yargılamanın sonucunda Şahin, Türk Ceza Kanununun görevi ihmal hükmünü içeren 230/2 maddesi uyarınca 1 yıl hapis ve 1 yıl süre ile memuriyetten men cezasına mahkum edilmişti. Aynı davada yargılanan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İkmal ve Bakım Dairesi Başkanı Necmettin Ercan, eski İkmal Dairesi Başkanlığı Depo Şube Müdürü Musa Teber, eski Dış Tedarik Şube Müdürü Mustafa Tekin Hatipoğlu, eski Akreditif ve Gümrük İşleri Büro Amiri Nazmi Kara, eski Antalya Özel Harekat Kursu Depo Sorumlusu Mustafa Büyük, eski Özel Harekat Daire Başkanlığı Gölbaşı Depo Sorumlu Uğur Çevik, eski Sayım ve Muayene Komisyonu Başkanı Sezai Boran, eski komisyon üyeleri Niyazi Pek, Arif Yıldız, Hasan Kozan ve Ali Durmuş, eski Operasyon Şube Müdürü Lütfi Eraslan, Emniyet Müdürü Şemsettin Canpolat ile İkmal Daire Başkanlığı Akreditif Müdürlüğünde görevli polis memuru Ömer Aydoğanın, silahların kaybolmasında sorumlulukları olmadığı gerekçesiyle, beraatlerine karar verilmişti.
Kaynak
KAZILAR HATAY'A DA SIÇRADI
İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen krokilerden harekete geçen polisin başlattığı kazı çalışmaları, ''Ergenekon'' Soruşturması kapsamında, Hatay'ın Kumlu ilçesi Muharremli köyünde de yapılmaya başlandı. Kazıların devam ettiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Muharremli köyü yakınında emekli öğretmen olduğu belirtilen H.Ö'ye ait arazinin bir bölümünde bugün 16.30 sıralarında başlatılan kazı çalışması sürüyor.
Çalışmalar, işin hızlandırılması için Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinden getirilen 2 iş makinesi yardımıyla yapılırken, herhangi bir bulguya rastlanılması durumunda bölgeye yaklaştırılmayan basın mensuplarının görüntü almalarına izin verileceği kaydedildi.
Gece yarısına kadar devam eden kazılarda herhangi birşey bulunmadı. Hatay'daki kazı çalışmalarına da ara verildi.
BEŞİR ATALAY: KORKİDEN YOLA ÇIKILDI
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara ve Hatay'da kazı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Ankara Gölbaşı dışındaki yerlerde ''Şu ana kadar bir şey çıkmadığını'' söyledi.
Atalay, Gazi Üniversitesi Sosyal Tesislerindeki ''İdareciler Günü'' töreni öncesinde, gazetecilerin ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan kazı çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.
Tüm kazı çalışmalarının eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokiden yola çıkılarak yürütüldüğünü anlatan Atalay, Hatay ve Ankara'daki kazı çalışmalarının sürdüğünü, Ankara Gölbaşı dışındaki yerlerde şu ana kadar bir şey çıkmadığını belirtti. Atalay,Ankara'da bir noktada daha arama yapılacağını kaydetti.
Yanan oto heyecan yarattı

Gölbaşı'nda ormanlık alanda silah araması yapılan bölgede bir otomobilde çıkan yangın heyecan yarattı.
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Gölbaşı ilçesi yakınındaki aramaların yapıldığı alanın yakınından geçen ve Ankara istikametine gitmekte olan bir takside yangın çıktı.
Ömer Salur yönetimindeki 06 T 7112 plakalı takside, ekiplerin kazı çalışmalarından önce başlayan yangına yoldan geçen vatandaşlar ve bölgede bekleyen basın mensupları, yangın söndürme araçlarıyla müdahale etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de soğutma çalışmaları yaptı.
Aracın motorunda çıkan yangın sonunda maddi hasar meydana geldi. Olay yerine yakın mesafede bulunan gazeteciler arasında heyecan yaratan olay yangının söndürülmesi ile sona erdi.
Kaynak

1956 yılında Tokatta doğan İbrahim Şahin, 1976 yılında Polis Akademisi'nden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun oldu ve Sinop İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başladı. Askerliğini 1978 yılında Isparta Dağ Komando Okulu ve Erzurum'da yaptı. 1980 yılında Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandı. 1982'de buradan Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna tayin oldu.
Aynı yıl kurulan Özel Harekat Dairesi'ne kabul edildi. Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Harp Dairesi'nde Özel Harekat Kursu nu tamamladı. 1984 yılında Almanya'da 'GSG-9 Komando Kursu'na katıldı. 1987 yılında ABD 'de 'Anti-Terör Kursu'na katıldı. 1988 yılında Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne atandı.
ÖZEL HAREKATIN İLK BAŞKANI OLDU
1990 yılında da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Özel Harekat Şube Müdürü oldu. İstanbul'da çok sayıda terör operasyonunu yürüttü, "Avrasya Feribotu" operasyonunda da görev aldı. 1993 yılında Mehmet Ağar'ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde vekaleten Özel Harekat Daire Başkanlığı'na getirildi. Bu yeni oluşumun ilk başkanı oldu. Balıkesir'de "Özel Tim Eğitim Okulu" nu açtı ve terörle mücadelede görev alacak özel timi oluşturdu.
Susurluk skandalıyla Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesi olayına adı karıştı. Susurluk'taki trafik kazasında ölen firari hükümlü Abdullah Çatlı ile yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Hakkındaki adli soruşturma nedeniyle açığa alındı. Ömer Lütfi Topal'ın cinayetine karıştıkları öne sürülen özel tim polislerini koruduğu ve Tarık Ümit'in kaçırılmasına karıştığı gerekçesiyle soruşturuldu.
FİRAR ETTİ
Haklarında çıkan 27 Ocak 1997 tarihli tutuklama kararından sonra firar etti. 11 Mart 1997'de teslim olduktan sonra tutuklanarak İstanbul DGM'de açılan Susurluk davasında çete oluşturmak suçlamasıyla yargılandı. 12 Eylül 1997'de tahliye edildi.
ÇİLLER: DEĞERLİ POLİS ŞEFİ
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Şahin'in göreve iadesini isterken, "şehit olmaktan dönmüş değerli bir polis şefi" olarak nitelendirdiği Şahin'den özür dilenmesi gerektiğini ifade etti.
KAYIP SİLAH DAVASI
Mart 1999'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne hibe edilen ve kaybolduğu öne sürülen silahlarla ilgili olarak İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu özel harekatçılara dava açıldı.
'HAFIZAMI KAYBETTİM'
Esrarengiz kaza 28 Mart 2000'de Şahin, Bursa - Yalova yolunda trafik kazası geçirerek ağır yaralandı. Uzun süre Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yoğun bakımda kalan Şahin'de geçici hafıza kaybı oluştuğu ve karısıyla çocuklarının dahi isimlerini hatırlamadığı açıklandı
6 YIL CEZA ALDI
Susurluk davasında en yüksek cezayı aldı. Susurluk'taki trafik kazasının ardından ortaya çıkan karanlık ilişkilerle ilgili 14 sanığın yargılandığı dava dördüncü yılın sonunda karara bağlandı. Şahin'in geçirdiği trafik kazası nedeniyle uzun süre sonuçlanamayan davanın kararına göre, Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili Şahin, MİT eski görevlisi Korkut Eken'le birlikte "Cürüm işlemek için çete oluşturmak ve bu çeteyi yönetmek" suçundan 6'şar yıl ağır hapis cezasına mahkum oldu. Şahin'in kısa süreli fenalık geçirdiği duruşmada, diğer 12 sanık da yine "Cürüm işlemek için çete oluşturmak"tan 4'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
CUMHURBAŞKANI SEZER AFFETMİŞTİ
Duyma ve hafıza sorunu yaşadığı gerekçesiyle Adli Tıp Kurumu raporu üzerine cezası ertelenen Şahin 2002de tahliye edildi. Avukatları Şahinin iyileşemediğini belirterek 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezere başvurdu. Sezer de başvuruyu ekindeki raporları dikkate alarak kabul etti ve Şahinin 486 günlük cezasını affetti.
Sivas'ta 'İndirin' talimatını Şahin verdi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve Ermeni cemaati temsilcisine suikast hazırlığında oldukları ileri sürülen zanlılardan 3'ü İstanbul'a gönderildi. Ermeni Cemaati temsilcisine yapılacak suikast talimatını İbrahim Şahin'in verdiği öne sürülüyor.
Sivas'ta ''Ergenekon soruşturması'' kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 3'ü İstanbul'a gönderildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan daha önceki yıllarda Sivas Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini de yürüttükleri belirtilen Oğuz B. ve Bekir Ç. ile Ersin D, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından gece saatlerinde kara yoluyla İstanbul'a gönderildi.
Zanlılarla birlikte, operasyonda ele geçirilen 2 el bombası, bir ''kalem silah'', çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 mermi ve bol miktarda dijital materyalin de aralarında bulunduğu soruşturma çerçevesinde değerlendirilen malzemeler de İstanbul'a götürüldü. Soruşturma kapsamında gözaltında tutulan diğer 7 zanlının ise sorgularının tamamlanmasının ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecekleri bildirildi.
Bu arada İstanbul'a gönderilen zanlılardan Sivas Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini de yürüttükleri belirtilen Oğuz B'nin bir kamu kuruluşunda memur olarak çalıştığı, Bekir Ç'nin ise mesleki eğitim veren bir okulda öğretmen olduğu öğrenildi. Operasyonda, gözaltına alınan zanlılardan bazılarının kentteki Ermeni cemaati temsilcisine suikast hazırlığında oldukları, suikask girişimi nedeniyle Ergenekon operasyonunun öne alındığı ileri sürülmüştü.
ÖLÜM EMRİNİ İBRAHİM ŞAHİN VERDİ İDDİALARI
Bu arada emniyetin telefonlarını dinlemeye aldığı, İbrahim Şahin'in Sivas'da bulunan yeğenine, Ermeni cemaati lideri için verdiği 'indirin' talimatının kaydedildiği ve Şahin'in gözaltına alınma sürecinin başladığı ileri sürüldü.
SİVAS'TA POLİSİN BAZI EVLERDE ARAMA YAPTIĞI BİLDİRİLDİ
Sivas'ta ''Ergenekon soruşturması'' kapsamında gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda polisin bazı evlerde arama yaptığı öğrenildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda, bazı evlerde arama yapıldı.
Arama yapılan evler ve sahipleri hakkında bilgi verilmezken, soruşturmanın gizli ve kapsamlı bir şekilde sürdüğü belirtildi.
Öte yandan, soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Cumhuriyet Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi M.A. ile diğer zanlılar H.İ.B, D.G, G.K, M.Ç.Ş, F.Ç. ve İ.T'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.
Kaynak