Özal, Türkiye’nin adını değiştirmek istemiş!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Kas 15, 2008 4:23

Resim

Korkut Özal ağabeyinin sırrını ifşa etti

Buna tepki gösteren MHP eski İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş, “Bu açıklamayla bazı soru işaretleri netlik kazandı” dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşi eski bakanlardan Korkut Özal ağabeyinin Türkiye’nin adını değiştirerek ‘Anadolu’ koymayı hayal ettiğini söyledi

Ali Kırca’nın Show TV’de sunduğu Siyaset Meydanı’nda Başbakan Erdoğan’ın Hakkari’de yaptığı konuşmayla başlayan, “Ya sev, ya terk et” tartışması alevlendi. Programa katılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut özal’ın kardeşi eski bakanlardan Korkut Özal, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Turgut Özal’ın kendisine Türkiye’nin isminin değiştirilebileceğini söylediğini açıklayan Özal, “Rahmetli ağabeyim sorunun çözülmesi için Türkiye’nin isminin değiştirilebileceğini, Anadolu yapılabileceğini söylemişti” dedi. “Sayın Özal, söyledikleriniz önemli, kayıtlara geçiyor” uyarısının ardından Korkut Özal, söylediklerini bir kez daha tekrar etti ve Turgut Özal’ın bunu kendisine ikili bir görüşmede, “Keşke Anadolu olsaydı” dediğini yineledi.

Okumuş: Çok üzüldüm

MHP eski İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş, Özal’ın önerisinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kafasında bazı soru işaretlerinin olduğunu ve bu açıklamayla bu soru işaretlerinin netlik kazandığını belirten Okumuş, şunları söyledi: “ABD’de bir köy çocuğunun başkan seçilmesini alkışlıyoruz da Anadolu’da köy çocuklarının bu makamlara gelmesini niçin görmüyoruz. Bazılarına göre Türkiye’de cumhurbaşkanlığı paylaşılmış gibi verilebilir. Çok üzüldüm.”

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Cmt Kas 15, 2008 7:35

eh baska ne beklenirki ton ton amcadan.omuru yetmedi rahmetlinin yoksa kesin yaprdi.isbitiricidir kendileri. :mrgreen:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen luzismud » Cmt Kas 15, 2008 9:59

Itiraf ediyorum....

Hayatim boyunca sag bir partiye oy vermememe ragmen o zamanlar (yas olarak genc ama zeka olarak 0-6 gurubundayken) bu adama sempati duymustum ama uzun sürmedi.

Bu Anadolu muhabbeti benim ilk defa duydugum birsey degil. Bir zamanlar Almanyadaki Kaplancilar da "Anadolu Islam Devleti" kurma pesindeydi.

Bunun haricinde bir de "Türkiyeli" lafi var. Son zamanlarda Kürtler arasinda oldukca yayginlastigini saniyorum. Bu laf ile kendilerini Türk görmediklerini gösteriyorlar ama ayrilikci görünmemek icin de Kürt lafini da kullanmiyorlar. Yani tam bir idare etme vaziyetleri. Aslinda kelime anlami olarak "Türkiye" ne demek; Türklerin yasadigi yer... Bu durumda "Türkiyeli" ne demek oluyor Türklerin yasadigi yerde yasayan yada orijini orasi olan... Aslinda bu lafla kendi iddialarini cürütüyorlar ama köylü kurnazligi ile kelime oyunu yaptiklarini saniyorlar...

Biliyorum bununla ilgili bir degil birden fazla baslik var ama burada da yazmakta beis görmüyorum;

Bir iki radikal haricinde Türk lafi Türkiye'de bir Irki ifade etmez. Adamlarin kafasi bunu almiyor mu yoksa aliyorda almamis gibi mi yapiyor??? Yada son ihtimal TÜRK lafina alerjileri var...

Allah islah etsin...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x