Sadece e-postama gelen mesajları değil, sosyal medya profilime düşenleri de taradım ve içlerinden sadece “Özgecan” diye başlayan cümleleri aldım sayfaya:
Özgecan’ın saldırganlarını bu sistem yarattığına göre, İktidar, kendini ve vicdanını nasıl temizleyecek! Bunun için de mi torba yasa yoksa! Ömer Faruk Eminağaoğlu
*
Medyası da ayrı cins. Gencecik insan öldürülmüş, “ünlüler Özgecan için ne dedi” diye bol tıklamalı foto galerilerle magazin kovalıyorlar. Hakan Demir
*
Merhume Özgecan Aslan’ın katlediliş şekli bu ülkede ancak erkekleri şoke eder. B. Aybüke Tekgül
*
Özgecan Aslan’ın kaçırılıp yakılarak öldürülmesini bu ülkede olağan bir şey olarak görülmesinde katkısı olan herkesin ölmesi dileğiyle. Alper Yağız
*
Buna edecek hakaretim bile yok, insanlığınızı ne zaman kaybettiğinizi sorgulayacak gücüm de, Özgecan Aslan ölü bulunmuş. İrem Pelin
*
Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin diyenler #Özgecan’ın “çığlığını” duydunuz mu? Gürkan
*
Gencecik Özgecan öldürülmüş bundan bile siyaset yapıyorsunuz biri laikler diyor diğeri yobazlar diyor rahat bırakın kızı... Nur içinde yat... FB
*
İNSANLIK; Bir annenin “Çok acı çekmiştir kızım, keşke kurşunla öldürselerdi” dediği zaman bitmiştir! Melis Güceli
*
Kızcağızın yaşadığı korkuyu hayal etmekten uyuyamıyorum. Namus bekçisi memleketim namussuz dolu, babalı oğullu.. Mükücan
*
Bir ses yükselmedi mi size veda hutbesinden? “Kadınlar, size Allah’ın emanetidir” diye!! Merve Bilgiç
*
Erkek olmak doğuştan gelen bir alın yazısı olsa da, adam olmak her erkeğe nasip olmuyor. Mustafaali Kaya
*
Benim dinim kadının ayakları altına cenneti sermişken, siz hangi yüzle bir kadına cehennemi yaşatırsınız..! Rmysa
*
20 yaşında bir kız evine gidemiyorsa bana o ülkenin adaletinden bahsetmeyin. Meryem
*
Siz namusu o kadar çok kadınlara yüklediniz ki çevrenizdeki namussuz erkekleri göremediniz Gizem Çolak
*
Hiç bir cümle, küfür, beddua, ceza ‘meleğime toprak atmayın’diyen bir babanın feryadı kadar ağır olmayacak .. Yasin Kaan Akdemir
*
Bu ülkede katil olun hırsız olun her türlü pislik olun madalya verirler. Ama kadın olmayın, asla kadın olmayın. Raif Mihyaz
*
Arabistan Kralına inen bayraklar #ÖzgecanAslan için inse, bu ülkenin evladına kadınına sahip çıkmasını görürdü dünya... Serdar Mercan
*
Aynı olay kardeşinizin, sevgilinizin ya da annenizin başına gelse aynı şekilde “etek giymeseymiş” diyebilecek misiniz... Baturay Çevik
*
Oğlunuzu ‘erkektir yapar’diye büyüttüğünüz için bu hallerdeyiz. Kadına ne giyeceğini öğretme, oğluna insan olmayı öğret. Sedat Bakır
*
Babam eve geldi oturdu dedi ki “biz sizi nasıl koruyacağız” o zaman anladım çaresizliği... Rocker
*
Yakınımın başına gelir diye tepki göstereceğimiz bir durum olmamalı bu, bir İNSANın başına gelmesi yeterince acı değil midir? Adamın Biri
*
Öyle bir zamandayız ki, her şey o kadar vahşi ki, önce erkekliğimden sonra insanlığımdan utanır oldum. Osman Uçar
*
Bu işi siyaset konusu yapmayın diyenlere: Keşke siz de bu işi siyaset konusu yapaydınız da adam akıllı yasalar çıkaraydınız. Ata’nın kızı
*
Bu caniler idam edilmediği sürece daha çok #ÖzgecanAslanlar gider ülkenin adalet sistemi de değişmeli.... Melek Eloğlu
*
Tecavüz edilen, katledilen #ÖzgecanAslan değil, bir milletin vicdanıdır. Namusudur. Bu hayvanlara barınaklar değil mezbahalar müstehaktır! Mehtap
*
Şimdi ne ikna edici bir intihar biçimidir Türkiye’de kadın olmak. Yasemin Gürsoy
*
Yaşamaya korkar olduk nasıl bir dünyadayız böyle? Şimdi herkes şunu düşünüyor ya kız evladım olursa? İdam cidden geri gelsin. Şeyma Çolak
*
Özgecan Aslan’ın başına gelenler bir sonuçtur. Kadın cinayeti politiktir. Başkaldırmak zorundayız. Gökçe Pişkin
*
Türkiye’de en önemli gündem maddesi Özgecan Aslan değilse eğer, bir tarafımız eksik boğazımız düğümlenmiyorsa kutlayacak birşeyimiz yoktur. Cem Seymen
*
Özgecan Aslan’a yüreğim yandı, hatta dağlandı. Kızım gibi hissettiğim ilk insan. Allah mekanını Cennet etsin. Nusret Güner
*
Çirkinlikler ülkesinden Güzellikler ülkesine... Güle güle Özgecan Rahat uyu... Ölümüne başka anlam yüklemeye çalışanlar rahat uyku görmesin. Arif Nazım
Selcan TAŞÇI, 16 Şubat 2015
selcantasci@gmail.com