"Özgürlük Kovanı"nın Bilişim Sever İki Yüzlü☺☻ Arıları

IRI'nın Arıları

"Özgürlük Kovanı"nın Bilişim Sever İki Yüzlü☺☻ Arıları

İletigönderen Ram » Cmt Eki 10, 2009 0:28

TEKNOLOJİK İKİYÜZLÜLÜĞÜMÜZ DÜNYA BANKASI/IMF☺☻ TOPLANTILARINDA!

HAREKETİ YASALARI DEĞİŞTİRECEK ÇOĞUNLUĞA SAHİP 7 YILLIK İKTİDAR PARTİSİNDEN BU ÇAĞDIŞILIĞA SON VERMESİNİ İSTİYOR: YOUTUBE.COM 5 MAYIS 2008'DEN BERİ KAPALI!

ARI Hareketi olarak 6 Ekim 2009 saat 09:00 “İnsani Kalkınma ve Gençlik” başlıklı bir toplantı organize ettiğimiz ve bütün dünyanının gözü önünde olan DB/IMF toplantılarının yapıldığı Lütfü Kırdar Kongre Salonu'nda bulunan görevli arkadaşlarımız 6 Ekim 2009 saat 09:30 sularında ücretsiz internet kiosklarindan www.youtube.com ve Türkiye’de yargı kararıyla yasaklı olan tüm sitelere girilebildiklerini söylemişlerdir ve bu bilgi çeşitli kanallardan doğrulanmıştır. Bu durum, kendi halkına yasakları reva gören bir devletin yabancılara bazı imtiyazlar vermesi☺☻ algılamasını yaratmaktadır.

İYİ MAKYAJ VE “-MIŞ GİBİ YAPMAK”
Türkiye en son alınan mahkeme kararları ile ortak noktası müzik paylaşım sitesi olmaktan öteye gitmeyen myspace.com, lastfm.com.tr ve akilli.tv sitelerine de yasak getirmiştir. Dünyada 3. büyük kullanıcı grubu Türkiye'deki gençler olan facebook sitesindeki “farmville” oyunu da şaşırtıcı biçimde yasaklı siteler arasına alınmış ve bir gün sonra yeniden erişilebilir olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, geçtiğimiz yıl bir teknoloji fuarında internetin "arka kapı" imkanlarını kullanarak youtube sitesinde girmiş ve 2008’in Kasım ayının sonunda Hindistan’a giderken kendisine internet yasaklarını soran basın mensuplarına “ben youtube’a giriyorum, siz de girin” demiştir. Oysa demokratik bir ülkenin başbakanı, partisinin çoğunlukta olduğu TBMM’de gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirerek Türkiye’yi içinde bulunduğu durumdan çıkarmaya önayak olmalıdır.

FACEBOOK VE MSN’DE DÜNYADA İLK ÜÇTEYİZ AMA 3 BİN'İN ÜZERİNDE YASAKLI SİTE İLE KUZEY KORE, İRAN VE ÇİN İLE YARIŞIYORUZ
Mevcut yasal düzenlemelerle erişim engellemelerinin azalmaktan ziyade artış göstereceği görülmektedir. Şu ana kadar mahkeme kararları ile 3 binin üzerinde site engellenmiş durumdadır. Alternatif Bilişim örgütüne göre, 23 Kasım 2007'den, 11 Mayıs 2009'a kadar geçen sürede 2601 site erişime kapatılırken, Wordpress.com, geocities.com, myspace.com, DailyMotion.com, alibaba.com gibi milyonlarca insanın üye olduğu siteler de çağımıza ve gerçeklere uygun olmayan şekilde kapatılmıştır.

Facebook’un yayınladığı 23 Mart 2009 tarihli üyelik verilerine göre Türkiye, 10 milyonu aşan kullanıcı sayısıyla Avrupa’da ikinci sıradadır. Başka bir deyişle Türkiye’deki her 100 kişiden 14’ü Facebook üyesidir. Türkiye 25 milyon üyesiyle MSN Messenger kullanımında üçüncü ülke konumundadır. MSN Avrupa Başkanı John Mangelaars Türkiye’nin MSN’in video sohbet ve Windows Live servislerinin kullanımında dünya birincisi, hotmail kullanımında ise dünya beşincisi olduğuna dikkat çekmektedir.

☺☻ARI HAREKETİ’NİN BİRLİKTE “TURKEY IN TRANSIT: DEMOCRATIZATION IN TURKEY” BAŞLIKLI RAPORU BİRLİKTE HAZIRLADIĞI FREEDOM HOUSE RAPORUNDAKİ VERİLER ÜRKÜTÜCÜ (BU RAPOR İÇİN BKZ: http://www.freedomhouse.org/uploads/special_report/65.pdf)

Freedom House tarafından internet özgürlüğü konusunda 15 ülkede yapılan araştırma sonuçlarına göre Türkiye internet yasakları konusunda malesef Küba, Tunus, Çin, İran, Rusya ve Mısır’dan sonraki EN AZ ÖZGÜR ülkedir.

http://www.freedomhouse.org/template.cfm?page=383&report=79

Raporda Türkiye’de son dönemde internet yasaklarının çok yaygınlaşmış durumda olduğuna dikkat çekilmektedir.

Resim

☺☻UTANÇ VERİCİ BİR MESAJ: "BU SİTEYE ERİŞİM MAHKEME KARARIYLA ENGELLENMİŞTİR. T.C. ……. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NIN 26.06.200… TARİH VE 200../…. SAYILI KARARI GEREĞİ ERİŞİME KAPANMIŞTIR"

ARI Hareketi olarak hükumet, TBMM, muhalefet partileri ve sivil toplumu göreve çağırıyoruz. Derhal gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı ve Türkiye kendisine yakışmayan bu görüntüden kurtulmalıdır. Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Ural Aküzüm
Yönetim Kurulu Başkanı



Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.ari.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=350&Itemid=0
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: ARI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x