Palavracı ''TÜİK'in yaşadığı ülkeye gitmek istiyorum'' illeti enflasyona ezdirmedi, düzdürdü.

Genel & Güncel Konular

Palavracı ''TÜİK'in yaşadığı ülkeye gitmek istiyorum'' illeti enflasyona ezdirmedi, düzdürdü.

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Oca 03, 2023 21:59

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. İşte o tepkilerden bazıları
“Ben TÜİK ‘in yaşadığı ülkeye gitmek istiyorum. Zira ENAG ‘la aynı ülkede yaşanmıyor.”

“Kasım sonu yıllık enflasyon yüzde 84,39 iken, aralıkta fiyatların hızla düşmesi sonucunda yıl sonu enflasyonu yüzde 64,27 olmuş! TÜİK’in alışveriş yaptığı markette durum bu, sizinkinde nasıl?”

“Millet zati aliden lütuf bekleyecek, o gerekeni yapıp bir parmak bal çalacak. İtibar önemli.”

“Erdoğan enflasyon yüzde 20’ye düşecek dediğinde ekonomistler nasıl olacak diye sormuşlardı. Bugün nasıl olacağını görmüşsünüzdür. TÜİK direk 20 puan keserek yüzde 85’ten 65’e düşürüverdi. İşte bu kadar basit. “ ‘2 kere 2 kaç eder’ diye sorsan TÜİK Başkanı’na, ‘Dur bi saraya danışayım’ der.”

“TÜİK enflasyonu neye göre nasıl belirledin? Beraber markete gidip bakalım. Hatta bir hafta sonra gidip tekrar bakalım. Hatta Tarım Krediye gidip bakalım. Aynı mı görelim. Hakkımı helal etmiyorum.”

“Maaşlar pul, TÜİK yine komik oldu. Yine anlamadınız dimi? Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az. Türk Atasözü.”

MetroPOLL'den çarpıcı enflasyon anketi: TÜİK'in açıkladığı yüzde 64 halkın hissettiği yüzde 170
Araştırma şirketi MetroPOLL'ün son anketinden çıkan sonuç oldukça çarpıcı. Tartışmaların odağındaki TÜİK, enflasyonu yıllık bazda yüzde 64,27 olarak açıklasa da hayat pahalılığı ve zamlar nedeniyle derin yoksulluk yaşayan halkın hissettiği enflasyon yüzde 170 ve üzeri çıktı.

Enflasyonu nasıl 64'e düştü. Çarşı pazardaki Etiket fiyatları olduğu gibi durmakta 160 TL'ye alınan yağ 100 TL'mi oldu Yada 134 Aldığın şeker 70 TL'yemi indi.
vergi ve harçlara yüzde 123 zam. Yıllık enflasyon yüzde 64 çıktı diye duyur. Bu bile her şeyi açıklıyor.“Yüzde 64 nerede yüzde 123 nerede”
Açıklanan enflasyona kendilerinin bile inanmadığının ispatı. illeti aptal yerine koymanın hesabı bu. illeti enflasyona ezdirmedi, düzdürdü.

Zam yüzde 25 değil!
memur ve emekliye verilecek enflasyon farkını ZAM olarak duyurdu!
Yüzde 25'lik zammın yüzde 16'sı enflasyon farkı.
Yapılan gerçek zam yüzde 9!
Her seçim oy yağdıran, gençlere "çıkart telefonunu" diyen emekli , bozdurun bozdurun harcayın.

TÜİK yıllık enflasyon oranının %64,27 olduğunu açıkladı.
Hazine Bakanlığının 2022 yılı yeniden değerlendirme oranı ise %122,93
Buradan şunu çıkartabiliriz.
Verirken %64,27 * alırken 122,93 uygulanacak.
Yani alım gücümüz %58 düşmüş.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x