Papa günah cıkardı

Genel & Güncel Konular

Papa günah cıkardı

İletigönderen checker854 » Cum Nis 06, 2007 12:26

Papa 16’ncı Benedikt, yeni piyasaya çıkacak kitabında ’Yaşam tarzımız, hepimizin dahil olduğu tarihimiz onları (yoksulları) soydu ve soymaya devam ediyor’ diyor.

06.04.2007 12:42

[img]http://www.haberturk.com/kuturesim/papakucuk.jpg[/img]Her fırsatta Avrupa’nın Hıristiyan değerlerine vurgu yapılmasını isteyen Papa 16’ncı Benedikt, yeni piyasaya çıkacak kitabında ’Yaşam tarzımız, hepimizin dahil olduğu tarihimiz onları (yoksulları) soydu ve soymaya devam ediyor’ diyor. Marx’ın modern insanın ’yabancılaşmasıyla’ ilgili tahliline de katıldığını belirten Papa, Marx’ın materyalist yaklaşımı nedeniyle meselenin özünü yakalayamadığını savundu.

PAPA 16’ncı Benedikt’in "Nasıralı İsa" isimli yeni kitabı, 80’inci doğum gününü kutlayacağı 16 Nisan’da piyasaya çıkacak. Kitapta Hz. İsa’nın hayatını anlatacak olan Katoliklerin ruhani lideri, Hıristiyanlık özeleştirisinde bulunmaktan çekinmiyor. Küreselleşme karşıtı bir eylemciyi andıran Papa, zengin ülkeleri Afrika’yı ve diğer yoksul bölgeleri yağmalamakla suçluyor.

İtalyan Corriera della Sera Gazetesi, Hıristiyan aleminin merakla beklediği kitaptan alıntılar yayınladı. Papa anti-materyalist ve kapitalizm karşıtı görüşleriyle dikkat çekerken kutsal metinlerde geçen olaylarla, günümüzdeki gelişmelerle ilgili gönderme yapıyor.

BOLLUK İÇİNDE YOKLUK

Örnek olarak haydutlar tarafından soyulan ve dövülen adamın hikayesini anlatıyor. Adam, diğer yolcular tarafından kaderine terk edilmişken, imdadına İyi Samarit yetişiyor. Şimdiye kadar pekçok din adamı zengin ülkeleri Samarit gibi davranmadığı için suçlamıştı ama, Papa biraz daha öteye gidip onları haydutlara benzetiyor. Papa, "Bizim yaşam tarzımız, hepimizin dahil olduğu tarih, onları soydu ve soymaya devam ediyor" diyor.

Hasarın sadece maddi değil, manevi de olduğunu söyleyen Papa, "Onlara Tanrı’yı sunarak muhteşem geleneklerine kucak açacağımıza, onlara sadece güç ve kár hesabına dayanan Tanrısız dünyanın şüpheciliğini sunduk" dedi. Papa’nın bu sözleriyle sömürgeciliği kastetmiş olabileceği belirtilirken, aynı zamanda fetihler ve kolonileşme sonrasında gelen Katolik Kilisesi’nin misyonerlik faaliyetlerini de ima etmiş olabileceği kaydediliyor. Papa Benedikt, sadece gelişmekte olan ülkelerdeki yoksulların değil, başka kişilerin de İyi Samaritlerin yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi. Uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı ve seks turizminin birçok kişiye eza çektirdiğine işaret eden Papa, "materyalist bolluk dünyasında elleri bomboş kaldı" dedi. Papa, Karl Marx’ın ’insanlığın yabancılaşmasıyla’ ilgili teorisinin ’haydutlara kurban düşen insanlarla ilgili net bir görüntü’ sunduğunu da ifade etti. Fakat Papa, Marx’ın düşüncelerini materyalist dünyayla sınırlı tuttuğundan meselenin özünü anlamadığını savundu.

Modern hayatın, insanın içini boşalttığını savunan Papa, Paskalya öncesindeki pazar ayininde ise ’hayatın nihai amacı para kazanmak, kariyer yapmak olmamalı’ dedi. Benedikt, ancak elleri yolsuzluğa bulaşmamış kişilerin Tanrı’ya ulaşabileceği uyarısında da bulundu.


Papa’nın ölümünü o duyuracak

[img]http://www.haberturk.com/kuturesim/bertone.jpg[/img]

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16’ncı Benedikt, aynı zamanda Başbakan olan Tarcisio Bertone’yi ’Kamerlengo’ ilan etti.

Kardinal Eduardo Martinez Somalo’nun yaş haddinden görevi bırakmasıyla Papa, ölümü halinde bunu dünyaya duyuracak, parmağındaki Papalık yüzüğünü çıkardıktan sonra çalışma ve yatak odasını mühürleme törenini yürütecek din adamını seçti.
Kardinal Bertone, ayrıca Papa, Vatikan dışındayken vekaleten bu görevi de üstlenecek. Bertone, Papa’nın kendisinden önce ölmesi durumunda cenaze töreni ve defin işlemlerinden de sorumlu olacak. Böylece Vatikan’da Bertone’nin nüfuzu artarken, şimdiden geleceğin İtalyan Papası gözüyle bakılmaya başlandı.

HÜRRİYET
Kullanıcı küçük betizi
checker854
Üye
Üye
 
İletiler: 341
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:43
Konum: Viyana

İletigönderen Hasta » Cum Nis 06, 2007 13:22

Batı bize laikmiş gibi empoze edilirken,doğru analiz yapan teorisyenler,laikliğin,burjuvazi'nin iktidarı ele geçirdiğinden emin olması ile bittiğini bilirler,Batı'da...Geniş kitleleri,(Din'in özünü,gerçek,saf inancı bir kenara bırakırsak bir kenara...)bu dünyadan umudu kesip,öte dünya umudu ile avutmayı(Marx buna afyonlama diyor...)sağlaması için;imtiyaz peşindeki egemen sınıfın içinde yer almayı gerekli gören Papa ve papazları satın alan ve işbirlikçiliklerini sağlayan egemen burjuvazi;Batı'da emperyalizm'e dönüşümle birlikte,az gelişmiş sömürgelerde misyonerlik faaliyetlerine dönüşmesine,avuçlarını sıvazlayarak teşvik vermiş;her zaman,kendi sınıfsal çıkarlarının savunucusu olmasını sağlamıştır,kilisenin...Üstelik her zaman bunu;din'in içinde bulunan,yoksulları yani ezilen ve sömürülen kitlelerin korunmasını;düşünüyor göstermeye çalışmıştır! Marx ise sömürülen kitleleri bilinçlendirmede en büyük tehdit olarak karşılarına dikilmiş ama kilise ve işbirlikçisi burjuvazi,Marxizmin öğretisini bir uyarı gibi algılayıp,tedbirini almıştır.Papa'nın bu son çabası da,yüzyıllık bu deneyim birikiminin sonucunda,empreyalizmin,medeniyetler çatışması ile;ekonomik krizler ve savaşlar yüzünden,dünyada artan yoksulluğun her türlü insani sınırı aşması neticesinde olası başkaldırılara karşı,alınabilecek tedbirleri ima eden bir işbirlikçi uyarısı olduğu açıktır...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen alp » Cum Nis 06, 2007 13:26

checker854, haber için saol
Kullanıcı küçük betizi
alp
Üye
Üye
 
İletiler: 335
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:33

Re: Papa günah cıkardı

İletigönderen Aslıhan » Cum Nis 06, 2007 13:33

checker854 yazdı:Modern hayatın, insanın içini boşalttığını savunan Papa, Paskalya öncesindeki pazar ayininde ise ’hayatın nihai amacı para kazanmak, kariyer yapmak olmamalı’ dedi. Benedikt, ancak elleri yolsuzluğa bulaşmamış kişilerin Tanrı’ya ulaşabileceği uyarısında da bulundu.

Bak burasını güzel demiş işte bu amca beni seviyo. böyle düşünen amcalar bulup başbakan yapmalıyız o zaman ÖSS KPSS vs. gibi şeylerden kurtuluruz belkim.
Kullanıcı küçük betizi
Aslıhan
Üye
Üye
 
İletiler: 151
Kayıt: Cum Mar 23, 2007 16:21


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x