“Parmak basanla 3 üniversite bitirenin oyu aynı mı” diyen Erol Evgin’e Cevap

“Parmak basanla 3 üniversite bitirenin oyu aynı mı” diyen Erol Evgin’e Cevap

İletigönderen Ahmet Secer » Pzr Haz 26, 2016 0:05

Geçtiğimiz günlerde Erol Evgin demokrasi ile ilgili birçok kesim tarafından büyük tepki ile karşılanan şu sözleri söyledi: "Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil. Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin."

Öncelikle bu sözlerin çok yanlış olduğunu söylemekle başlayalım. Bunları söyleyenler dağdaki çobanın da, köylerdeki halkımızın da arif olabileceğini unutuyorlar. Okumakla, üç beş üniversite bitirmekle, birkaç yabancı lisan bilmekle insan akıllı olmuyor. Bakın Gezi Parkı olaylarına… Orada toplanan halkın çoğu üniversite mezunuydu, hatta öğretim üyeleriydi. Hepsi yurt dışından yürütülen derin devletlerin yaptığı provokasyona gayet güzel inanarak ülkede büyük bir infial oluşmasına neden oldular. (Birebir aynı provokasyonlar diğer birçok ülkede uygulandı ve ülkelerin bölünmesine neden oldu.)

Yine Türkiye çok ciddi bir bölünme tehlikesi altındayken, PKK nerdeyse Güneydoğu’yu ele geçirmişken birçok üniversiteli ve hatta üniversite öğretim üyeleri demokrasi adı altında gidip oylarını PKK’nın partisi HDP’ye verdi. Halbuki ortada ne demokrasi var, ne kadın hakları. Tam tersine PKK gençleri kaçırıp dağa çıkarıyor ve terörist yapıyor. Dağdan ayrılmak isteyeni de çekip vuruyor. HDP’liler PKK ile kucak kucağa, sarmaş dolaşlar. HDP’ye oy verenler daha sonra PKK Ankara’da bombayı patlatıp onlarca insanın ölümüne neden olduktan sonra umarım biraz akıllanmışlardır.

Kısaca okumakla, üniversite bitirip master yapmakla bitmiyor. Bakın bugün gidin Anadolu’nun birçok köyüne. Oradaki köylüler parçalanma tehdidi altında olduğumuzu çok yakından biliyorlar. Ama gidin şehre, adam üniversite bitirmiş oluyor ama homoseksüel oluyor, katil oluyor, her türlü sapkınlığı vurdumduymaz ve sınır tanımaz bir şekilde gözünün içine baka baka yapıyor. Ne Allah korkusu var, ne utanma var, ne iffet var… Üç üniversite bitiren gezmesinde eğlencesinde olup, batı özentisine düşüp, ülkemizin adeta ikinci Kurtuluş savaşında olduğunu fark bile edemeyen de çok fazla insan var. PKK’lıların da çoğu üniversiteli. Gidin üniversitelere bakın, PKK bayrağından geçilmiyor.

Çok kültürlü, okumuş, bu ülkeye güya yol gösterecek akil adamları çıkardılar biliyorsunuz. Bu akil adamların toplamından bir akil adam çıkmadı. Birisi çıkıp televizyonlarda sürekli “çözüm süreci diye bir şey yok, biz dururken PKK Güneydoğu’nun her yerine bomba döşüyor, PKK Komünist Kürdistan’ı topraklarımızda kurmadan asla silahlarını bırakmaz” diye gece gündüz anlatmasaydı bazıları bu akil adamlardan da medet umacak duruma gelmişti… Neyse ki ülkesini çok seven, tehlikenin büyüklüğünün farkında olan ve her gün anlatarak insanlarımızı uyaran birileri var da, uyanmayan da bu şekilde uyanıyor.

Dolayısıyla Erol Evgin yanılıyor, akil adamsın denilmekle akil adam olunmuyor, okumakla ve üniversite bitirmekle de arif olunmuyor…
Kullanıcı küçük betizi
Ahmet Secer
Üye
Üye

İletiler: 35

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x