Paşaların gözyaşları!!

Paşaların gözyaşları!!

İletigönderen bozkurtlar diyari » Pzt Şub 15, 2010 14:16

Paşaların gözyaşları!!

Önce denizci “cenazede” dile gelmiş ve “susmak mümkün değil” demişti.
Sonra “en tepedeki” konuştu:
“Böyle rezillik olur mu, yeter yahu!” dedi...
İkisinin de “sabrı taşıyormuş” söylediklerine göre...
Sabırları taşıyormuş ama anlaşılan mübarek “Eyüp Sultan” a ayıp olmasın diye vaziyeti idare ediyorlar!..
Bu arada “sabır” taşınca ne olacağını da öğreniyoruz.
Paşaların, “İlker Paşa” olanı anlatıyor:
“Sabrımız taşarsa, biz de bildiklerimizi halkla paylaşacağız. Elimizde pek çok bilgi var. Bunları açıklamak zorunda kalacağız.”
Nasrettin Hoca hikayesidir, “Çalınan eşeğini ararken ‘bulunmazsa ne yapacağımı biliyorum’ diye hiddetini yansıtırken Akşehirli korkar ‘Ne yapacak acaba?’ diye telaşlanırmış. Biri, gaza gelip sormuş, ’Bulamazsan eşeği, ne yapacaksın Hocam?’Cevap: Gidip yenisini alacağım...”
Sabırları taşarsa, ne yapacaklarını öğrendik.
Paşa, “durumları” millete şikayet edecekmiş. Hadi bakalım, ondan sonra milletin gaza gelip “hareketlendiğini” düşünün!.. Sonuç?.. Silivri’ye yeni müşteriler... Paşa, yanındakilerin baskısı ile “Yandaş Silivricilere” kol kanat gerip onları kurtarıyor, torpilsizlerin hali malum!.. Paşanın sabrı Allah’tan taşmıyor, yoksa gaza gelip yanacağız!
Sözün özü, son zamanlarda malum tiyatronun önemli iki sahnesini izledik:
“Paşaların gözyaşları...”
Subayları patır patır intihar eden denizcilerin başı, uzun uzun konuştu ve hiçbir şey söylemedi.
“Benim albaylarım beni vurmaz, onurları yüzünden kendi canlarına kıyıyorlar!”
Yani millet şunu anlayacak, “Karşımızda bir düşman güç var, bizi silkeleyip duruyor. İçimize nüfuz etmiş durumda, canımıza okuyor. Tuzağına düşüyoruz ve tuzağa düşenler içinde dayanamayıp canına kıyanlar var!”
Söyleyemediği bir bu...
Bir de “Elimiz kolumuz bağlı” diyememesi. Nedir elinizi kolunuzu bağlayan güç acaba?..
Mesela şu “çuvalla” başlayan intikam silsilesini yürütenlerin gücü
olmasın...
Denizcilerin başı “Benim albaylar beni vurmaz” diyor ama, patır patır toplanan teğmenler için söylenenlere tek laf etmiyor..!
İlker Başbuğ’un “sakladıkları” ne ola ki?! Hani, “sabrı taşarsa millete anlatacakmış” ya!
Demek ki, Paşada “Milletten sakladığı, ama saklanmayacak olan” bilgiler-gerçekler var. Ama açıklamıyor!
Kimi koruyor?.. Ya da “açıklamasına engel” nedir?..
İlker Paşa, “Üzerimize gelmeyin konuşurum” diye kimlere mesaj veriyor bilemeyiz ama, “taktiğini” umursayan olmadığı da ortadadır.
Denizci Paşa, lafının arasında bir de “Habur’da eşkıyayı törenle karşılıyorlar ama, terörle mücadele edenleri içeri tıkıyorlar” demez mi!..

Behiç KILIÇ/15 Şubat 2010

Kaynak:http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=12065
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x