Isçi Partisi Genel Baþkaný Doðu Perinçek Ergenekon davasýný yürüten hakimlere “Sizin arkanýzdaki kilic kimin kýlýcý?” diye sordu. Perinçek, bugün Türk Silahlý Kuvvetlerine karsi yürütülen tertiple, þanlý ordunun zanlý ordu haline getirilmeye çalýþýldýðýný belirtti.
Ergenekon ana davasýnýn 137. Duruþmasýnda sanýk savunmalarý yapýlmadý. Duruþma yargýlananlar ve avukatlarýnýn talepleriyle baþladý. Öðleden sonra bir konuþma yapan Ýþçi Partisi Genel Bakaný Doðu Perinçek davayý yürüten mahkeme heyetine “Yargýnýn simgesi kadýnýn elindeki kýlýçtýr. Sizin arkanýzdaki kimin kýlýcý?" diye sordu.
"Hukuk nedir? Hukuk arkasýnda devletin yaptýrým gücü bulunan kurallar bütünüdür. Hukuku devlet koyar, devlet uygular. Adaletin simgesi olan o güzel hanýmýn elindeki kýlýç devlet zorunu temsil ediyor. Ben bunu tanýmýyorum derseniz o kýlýç devreye girer.
Devletin kýlýcý ordudur. Türkiye’de kýlýç, silah deyince ordu akla gelir. Þimdi size soruyorum. Sizin arkanýzda hangi kýlýç var?"
Doðu Perinçek, bir türlü açýklanmayan Ergenekon þemasýndaki isimlerin Türk Ordusunun önemli isimleri olduðuna dikkat çekerek “Ordu bu davanýn neresindedir?” diye sordu.
"Peki ordu bu davanýn neresinde? Ordu bu davanýn sanýðýdýr. Kimse kendisini kandýrmasýn.
Elinizdeki þemaya bakýn; Orada Türk Ordusu var. Hüseyin Kývrýkoðlu, Ýsmail Hakký Karadayý, Eþref Bitlis… Genelkurmay baþkaný Türk Ordusuna karþý bir tertip yürütülüyor demektedir. Bu soruþturma, bu tertip þanlý orduyu zanlý ordu haline getirmiþtir."
Ýþçi Prtisi Genel Baþkaný, yargýya yapýlan saldýrýlara da dikkat çekti:
"Beþiktaþ Türk Yargýsýndan kopmuþtur. Türk yargýsý buna isyan etmiþtir. HSYK’sýyla, Yargýtay’ýyla buna isyan etmiþtir. Görülmüþ müdür 300 yüksek yargýcýn HSYK yý ziyaret ettiði? Görülmüþ müdür Yüksek Yargýnýn isyan gibi bildirileri? Türk yargýsý sizin içinizde bulunduðunuz tertibe isyan etmiþtir. Sizin arkanýzdaki kýlýç Amerikan Kýlýcýdýr!"
http://ulusalkanal.com.tr/index.php?opt ... 4&Itemid=5