Pippa Bacca

Genel & Güncel Konular

Pippa Bacca

İletigönderen Projecteur » Cum Nis 18, 2008 15:00

(Iletiyorum..)

Ülkü Bassoy

Kamu Oyuna Aciklama 15.04.2008

Pippa Bacca

Sanatcilarimiz, Sanat Derneklerimiz, Kadin Dernekleri, Kadin Haklari Dernekleri, Hukuk Dernekleri, Barolar, Cagdas Yasami Destekleme Dernegi, Saglik Dernekleri, Basin Kuruluslari, tum insancil degerleri ilke edinmis oteki derneklerimiz, ogretmenlerimiz nicin hemen eyleme gecip İtalyan Bariscisi-Sanatci Pippa Bacca'nin alcakca, kallesce, hayvanca katledilisini (burada hayvanlara hakaret etme kastim ve hakkim yoktur) toplanti ve gosterilerle protesto etmiyorlar? Sanatci Pippa Bacca'nin anne ve babasinin, o guzel insanlarin, olayla ilgili ifadeleri altinda ezilmiyorlar mi?

Biz, toplumumuzda sayilari hayli kabarik oldugu son aylardaki gazete haberlerinden hemen hergun bir daha anladigimiz boyle canileri uretmeyi surdurdukce, barindirdikca hatta onlari su veya bu sekilde korudukca uygar bir insan toplulugu, bir halk, bir ulus sayilabilir miyiz? Bu durumda idam cezasinin kaldirilmasi gibi insanca bir yasaya gercekten layik miyiz?

Olayi ruh hastasi bir insanin canice bir eylemi olarak nitelendirmek, "bu gibi seyler baska ülkelerde de oluyor" diye savunma yapmak utanmazlik ve aymazliktir. Baska ulkeler deyince aklima, yurdumuzda da yatirimlari ve bankalari bulunan fanatik bir Müslüman ülkede resmi gorev yapmis olan bir erkek memurun, yururken kendisine el atildigi icin kot pantolununu söz konusu ülkede giyemediginden yakinmasi aklima geliyor!

Aslinda sorun buyuk oranda ülkemizde kadin-erkek iliskilerinin dogal olmamasinda yatmaktadir. Bu alana, gerekirse yönlendrici bicimde el atilmasi zorunludur. Tabii, insan-toplum olmak istiyorsak!

Osmanli'nin geri kalmis insan iliskileri dizgesizligi icinde, kadini cinsel iliski aracinin disinda "birey" niteliginde gorememe karanlikciliginin, ne yazik, Cumhuriyet doneminde de sürmesiyle, Cumhuriyet Türkiyesi de insanini, kutsal doga kazanimi cinselliginin bunalimi icinde birakmistir.

Cumhuriyet Devrimleri- Atatürk, İnonu, Hasan Ali Yucel akilciligi- bu bunalimi, kiz erkek karma egitim sisteminin getirilip gelistirilmesi, Türk'ün "uygarlik aniti Köy Enstitüleri", Halkevleri, Halk ve Koy Odalari uygulamalariyla asmak istemisse de ozellikle 1947(CHP) ve 1954(DP) darbeleriyle Köy Enstitülerinin kapatilmasi-Fay Firby'nin deyimiyle " cinayet"-, kadin-erkek iliskilerini saglikli cozumlere ulastirabilecek "genclerimizin ve halkimizin egitimini" de, ulusumuz ve ülkemiz gibi, karanliğa bogmustur. Bu toplum ve egitim sucunda ne yazik ki donemin Milli Sefi sevgili İsmet İnönü'nün o donemdeki ödüncü ve bagislanmaz tutumu belirleyici rol oynamistir.

Sonuc olarak Osmanli'dan bu yana pek az gelisme gosteren kadin-erkek cinselligi yurdumuzda buyuk oranda gunaha, kapaliliga, gizlilige burundurulmustur. Boyle bir durumda insest olaylariyla kadin-kadin; erkek-erkek cinselliğinin artmasi(bu konuda Almanya'da yasamakta olan Süheyla Pancarci'nin cesaretle kaleme aldigi " Ben Hic Cocuk Olmadim" isimli kitabini okumalarini öneririm) normal degil midir? İslam

ulkelerinde ve Türkiye'de erkekle erkegin, kadinla kadinin elele tutusmalari, hatta toplum icinde, birirbiriyle sarmas dolas olmalari dogal karsilanmaktadir da dogal olan erkekle kizin yakinlasmasi kabul edilememektedir. Koy dugunlerinde ana ogulla, kiz kardes erkek kardesle dans edebilmektedir de- bazi folklor gosterileri disinda- kiz ve erkek arkadas biribirini es tutarak oynayamamaktadir. İnsan dogasina ters dusen bu davranislarin neresi saglikli; neresi normal?

Özetle, genclerimiz, genc erkek ve kizlarimiz, dogalarinin en cok gereksinimi oldugu yaslarda cinselliklerini yasayamamakta, biribirlerine dokunamamakta, sevememekte ve bunalimlara suruklenerek cogunlugu geri birakilmis toplum baskisi altinda gizli tutulan doga disi iliskilere itilmektedirler. Bu kosullarda aileler bunalim icindeki ogul ve kizlarini bir an once evlendirme yoluna gitmekten baska care bulamamaktadirlar; yani evlilikte agirlik, bir an once cinselligin, özellikle erkek cinselliginin giderilmesi gibi curuk bir temele oturtulmaktadir.

Genclerimiz ve toplumun ozellikle erkek kesimi cinsellik baskisi ve bunun neden oldugu bunalim icinde kivranmakta ve surekli bir patlama noktasini yasamaktadir ki bu birey ve toplum yonunden huzursuzluk, guvensizlik yaratan tehlikeli bir durumdur.

İnsan oglunda normal, dogal ve guzel olan cinsellik ancak toplumun bu konuda egitimi ve özgürlesmesiyle olanaklidir. Oysa ne yazik bugun iktidardaki kalabalik ve muhalefetteki bir azinlik partisi, genc kizlarimizi, hatta 5-6 yaslarindaki kiz cocuklarimizi dahi cinsellik nesnesi sayip turbana buruyerek guya onlari erkeklerin cinsel saldirisindan korumak istemektedirler. Yandaslari, 9 yasindaki cocuk kizlarla evlenmenin "caiz" olduguna iliskin dinsel önerilerde bulunmadilar mi? Bu tipleri nasil adlandiracagiz? Acaba Filistin'e gecis yolunda Türkiye'den gecerken Pippa Bacca bunlari biliyor muydu?

Cinsellik sorununu Türkiye'de ne yazik ki hicbir politik parti programina almaya cesaret edememekte, cinsel yonden tatminsiz bir toplumun sagligina kavusturulmasi sozunu veremeyerek aslinda toplumun bu yasamsal onemdeki sorununu cozmeye yanasmamaktadirlar. Secimlerde oy kaybina neden olacagindan, konuyu ortaya koyma ve cozum yollari onerme, adeta “tabu" olarak degerlendirilmektedir.

Nufusumuzun yarisini olusturan kadinlarimiz, kizlarimiz cinsellikleri nedeniyle korku icinde yasamaktadir. Buyuk sehirlerimizde dahi, ozellikle geceleri sokaga yalniz cikmaya, hangi genc kizimiz, kadinimiz cesaret edebiliyor? Boyle bir toplum yarattigimiz icin kendimizden utanmiyor muyuz?

En ilerici, cagdas sayilan politik partilerimiz aday listelerine en az %25'lik bir kadin kontenjani koymaktan ve bu kontenjani doldurmaktan nicin israrla kacinmaktadirlar? Meclis'e hizmetten cok cikar saglamak icin girdikleri gazete haberlerinden anlasilan ve isledikleri hirsizlik, yolsuzluk, cinayet suclari, "dokunulmazlik" yoluyla devletce koruma altina alinmis gibi gorunen, ülke insaninin yarisi acken kendilerine bol maas baglayan sozde temsilciler ve Bakanlar arasinda "flörtün fahiselik oldugunu" savunanlar vardir. 2002 yilindan bu yana bunlarin sayilarinin arttigi da izlenmektedir.

Alman Yesiller Partisi Es Baskani Claudia Roth'a utanmadan, sirf Avrupali kadin oldugu icin "fahise" diyebilen ve bundan ceza da yiyen bir Aymaz Miletvekili de cikmadi mi?

Barisci ve Sanatci Picca Bacca onunde basim egik, bir insan, bir Türk olarak utaniyorum.

Ülkü Bassoy

KAYNAK
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 18, 2008 15:36

Bu konuda yazabileceğim her şeyi başka bir başlık altında yazdım.
Bu acı olaydan dolayı bir Türk olarak utanan kişiler bilinçsiz kişilerdir diye düşünüyorum.
Prejecteur,bilgilendirdiğin için sağol.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Nihan » Cum Nis 18, 2008 16:53

Haklısın Çetin Taş, böyle bir olay dünyanın heryerinde yaşanabilir ve yaşanıyor da. Cinsel sapıklığın nedeni hem bedensel hem de ruhi olabilir. Bunun doğrudan kültürle, dinle bir ilgisi yok. Yazar bu olayı bahane ederek aslında bizim toplumumuzda diğer toplumlara göre çok daha az görülen cinsel sapmaları abartmış.
Aklı başında bir insan bir şeyi protesto edecekse nerede, hangi etkiyi, nasıl uyandıracağını hesap etmeli. Yoksa bu iş kişisel macerası haline gelir. Bir insanın gündüz bile dolaşması tehlikeli olan ülkemizde gece gündüz gelinlikle dolaşması açıkça belaya davetiyedir. Müjde Ar'ın Şener Şen'le bir filmi vardı. Arabesk'ti yanılmıyorsam. Orada da Müjde Ar bir kamyon şöförünün tecavüzünden kaçarak bir kahvehaneye sığınıyordu ama birinden kaçarken yüz kişinin tecavüzüne uğruyordu. Üzerinde bir gelinlikle. Şimdi insan ülke gerçeklerine yabancı olmamalı. Yanlışsa yanlış ama gerçekler ortada. Olması gerekenle olan çoğu zaman birbirini tutmaz. O zaman ya düzelteceksin ya da bunu beceremiyorsan tedbirini alacaksın. Bu İtalyan Hanım gelmeden önce araştırsaydı böyle bir eyleme girişmezdi. Araştırıp tecavüze uğrama riskini göze alarak gelmişse o zaman diyecek bir şey yok.
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen Projecteur » Cum Nis 18, 2008 17:14

Bu kadar celiskiye pes dogrusu ! Soyleyecek birsey bulamadim Nihan...
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 18, 2008 18:20

Nihan kardeşim,düşüncelerimi paylaştığını söylemişsin teşekkür ederim ama bir yanlış anlama olmasından endişeliyim.Projecteur’ün sana gönderdiği mesaj da sanırım bu yanlış anlama konusundaki şüphelerimi haklı çıkarıyor.Bu İtalyan kadıncağızın katledilmesinin gelinlik giymesi ya da giymemesi ile bir ilgisi yok.Bu olay sapığın o an ne yazık ki bu İtalyan kadıncağıza rastlaması nedeniyle gerçekleşmiştir.

Bak,10 dakikalık bir araştırma ile aşağıda konu ile ilgili ilginç haberler buldum.İlk 2 haber birbiri ile bağlantılı.Haberlerde bir Meredith Kercher isimli bir İngiliz kızcağıza;eğitim için bulunduğu İtalya’nın Perugia kentindeki evinde tecavüz edilip katledildiği(1) ve daha sonra da olayla ilgili 3 İtalyan gencin tutuklanıp yargılandığı ve 1 Nisan 2008 tarihindeki son haberde de 3 şüphelinin tutukluluk hallerinin devam ettiği yazılı(2).Genç kızın kendini katleden genç ya da gençleri muhtemelen tanıdığı çünkü kapıda hiçbir zorlama olmadığı,yani kapıyı genç kızın kendi rızası ile açtığı da haberde yazılı.
Gördüğün gibi burada kurbanın ne giydiği değil sapık ya da sapıkların niyeti önemli.

17 Şubat 2006 tarihli başka bir BBC Haber sitesi haberine göre ise 14 yaşında ki üvey kızını,cinsel ilişkiye girme isteğini reddetmesi üzerine oral sekse zorlayan bir İtalyan’ın;almış olduğu 3 yıl 4 aylık hapis cezasının,adamın ‘’kız daha önce başka erkeklerle de cinsel ilişkiye girdiği için cezasında indirime gidilmesi’’şeklindeki mahkemeye yönelik talebinin haklı görülmesi ve cezada indirime gidilmesi bildirilmiş.Mahkemenin gerekçesinin ise kızın yaşıtı olan cinsel ilişkiye girmemiş kızlara göre >olduğu yazılmış(3).

Yine 19 Mayıs 2003 tarihli bir makaleye göre,50 kişilik bir grupla İtalya ve Yunanistan gezisine çıkmış olan 10. sınıf öğrencisi öğrencilerden 15 yaşında bir genç kızın 4 İtalyan tarafından tecavüze uğradığı ve bu olaydan dolayı genç kızın okulunu mahkemeye verdiği yazılıyor.Kız okulunu bilmediği bir şehirde kendilerini yeterli şekilde koruyacak ve gözkulak olacak önlemleri almadığı gerekçesiyle mahkemeye vermiş(4).

Başta da dediğim gibi bu türden haberler o kadar çok ki...Ben sadece İtalya ile ilgili örnekleri bulup yazdım.Ama şundan emin olun bu olaylardan dolayı hiçbir İtalyan gazetesi manşetlerine ‘’FORGIVE US MEREDITH!!’’ yani ‘’BAĞIŞLA BİZİ MEREDITH’’ şeklinde başlıklar atmadılar.Ya da televizyonlara çıkıp ‘’ne olacak bu Türk Milleti’nin cinsel açlığı’’ türünden abidik kubidik muhabbetler yapmadılar.Veya yukarıdaki yazının sahibi gibi ‘’İtalyan olduğumuz için utanç duyuyoruz’’ şeklinde yazılar yazmadılar.

SAPIK HER YERDE SAPIKTIR!

Alıntı yaptığım kaynaklar

(1) http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7324217.stm

(2) http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7075584.stm

(3) http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4726002.stm

(4) http://www.smh.com.au/articles/2003/05/ ... 75729.html
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Projecteur » Cum Nis 18, 2008 21:11

Burada ve ayni konu uzerine diger basliklarda bu bicimde tartisiyor olmamiz sasirtici. Burada konu, maktulün Ýtalyan olmasi degil, öncelikle bir insan, bir kadin ve ulkemizde bir yabanci konuk olmasi nedeniyle acilmistir. Elbette utanacagiz, aci cekecegiz. Biz en onemli ozelliklerinden biri misafirperveligi olan bir millet degil miydik? Bununla yuzyillardir taninip ovunmuyor muyuz? Simdi icimizden cikan bir cani elbette butun bir toplumu simgelemiyor. Ama bir yandan da giderek yukselen bir anlayisi (!) ortaya koyuyor. Kimi kendini bilmezler tarafindan deniyor ki, bu kadin bu toplumu hic tanimamis. Insan tek bir kadin basina boyle bir yolculuga, bu topraklarda kalkisir miymis falan! Yazik gercekten. Bu insanlar bu anlayislariyla, bu guzelim kadinin, insana olan guvenini, sevgisini, duyarligini hice saymakla kalmiyor, toplumumuzun benim de dahil oldugum tum kadinlarina da kendini sakinmakla gececek olan ozgursuzlestirme hareketini reva goruyorlar demek !

Simdi yine, yukarida yazisini alintiladigim yazara kulak verelim o halde :

Öldürülen(maktul) bir
Ermeni, Rum, Fransiz, Roman, Amerikali,Tibet'li, Cinli de olabilirdi ve degerlendirmem
degismezdi. Bu cirkin ve kabul edilemez saldiri ve öldürme(katl) olayi
vesilesiyle bu tür cinsel saldirilarin kokenindeki nedenleri ülkemiz acisindan irdelemeye calistim. Uzerinde asil durulmasi gereken olayin bu yonudur. Aksi taktirde, cinsel aclik ve bunalim cinayetleri ulkemizde daha da yayginlasacaktir.
Ustelik bu kacinci olay? Hadiseden hemen sonraki gunlerde yine Gebze'de biri sivil giysili resmi polis 2 kisi, bir evi basiyorlar,erkegi disari cikarip kadina tecavüz ediyorlar, neyse ki oldurmuyorlar. Gazetelerde okumus olmalisisniz. O kadinin yerinde olmak ister miyidiniz? Ekim 2007 ayinda Alanya'da 14 yasindaki 2 erkek, gec vakit plajda genc kiziyla kosmakta olan Norvecli kadini durdurup taciz ediyorlar, ikisi de canlarini zor kurtariyor? Bu durum sizin, ailenizin, bacinizin, kizinizin, her kimse, basina gelse ne yapardiniz? Ulkemiz kadinlar icin boyle bir iskencehane mi olmali? Bundan biz Türkler
olarak, insan olarak utanc duymamali miyiz? Derimiz, namus anlayisimiz bu kadar kalinlasti mi? 1950'leden bu yanan ne bicim bir toplum yarattik? Siz bundan rahatsiz olmuyor musunuz? Olaya benim gosterdigim tepki ve yaklasim, aslinda hepimizin insanlik gorevidir. Ancak gercekten insansak. Unutmamak gerek, dinler de sadece "insan" icin olmustur; dusunen, dusunebilen insanlar icin. Ýrakli ile Ýranliyi biribirine dusuren, bugunku hukumetin ortak olmak icin arsizliklar yaptigi AB ülkeleri ile ABD'dir. Bunlar her iki tarafi da silahlandirarak, üstelik gizliden silahlandirarark, hem milyar dolarlarina milyarlar katmislar hem de bir milyon Müslümani biribirine kirdirmislardir. Gozumuzu acalim, ABD ve AB ulkeleri, silahlair, kitle imha silahlarini coktandir kendilerini savunmak icin degil, somurdukleri ve daha da somurecekleri yoksul, gelismemis ulkeleri
birirbirine dusurup onlara satmak ve boylece kendi ekonomilerini daha da zenginlesitrmek icin uretiyorlar.
Ülkelerindeki kadinlara ozgurluk tanimadiklari icin egitim ve uygarlik duzeyleri hep dusuk kalmis bu ülkelerin(Ýrak-Ýran) liderleri kandirilmis, üstelik milyarlarca dolar da borclandirilarak savas batakligina atilmislardir. Müslüman Ýrak'la Müslüman Ýran'in biribirleriyle alip veremedigi ne olabilir? Ýslam, Müslüman'la Müslüman'in biribirini öldürmesini mi öngürüyor?
Kadinin erkekle esit ve ozgur olmadigi, ezildigi toplumlarin sonu
yoktur.
Bu da egitimden, cinselligin baski altina alinmasinin önlenmesinden gecer. Asagilik duygusu sorununa gelince, bilgili, birikimli, aydin insan asagilik duygusu sahibi olamaz, cunkü kendisini eksikli hissetmez. Bunun icindir ki kendi kusurlarini da, yonetiminin, yoneticilerinin, toplumunun kusurlarini da gorur ve bunlari ifade etmekten geri kalmaz. Ekinsiz, umarsiz insanlarsa , bu duygunun baskisiyla kendini yuksek gosterir. Aslinda bu "duygu" altinda eziliyorlardir.
Konunun uzmanlari Freud, Adler, Jung özetle boyle diyorlar......

Iste boyle sevgili arkadaslar.. Elbette boylesi vahim olaylar dunyanin her yerinde hergun yasaniyor. Ama hergun heryerde yasanmasi demek , benim kendi ulkemde bu vahseti irdelemememi, tum toplum olarak icimden cikan bu yaraya sahip cikarak sorumluluk duymamami gerektirmez. Guzel ortak degerlerle ovunurken, giderek icimize yer eden bu vahsi ! anlayisa ' gormedim, duymadim, bilmiyorum' demek hicbir kitaba sigmaz.

Pippa Bacca'nin ve diger kadinlarimizin katli basit bir ucuncu sayfa haberi degildir !..
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletigönderen Nihan » Cum Nis 18, 2008 21:39

Çetin Taş, ben tecavüzcünün Arabesk filmini seyrettiğini varsayarak sokaklarda gelinlikle dolaşan bir kadını bilinçaltında davetkâr bulabileceğini ima etmeye çalıştım. Bu şekilde bir bilinçaltı normaldir bu toplum için çünkü gelinlik, düğünü çağrıştırır, düğün gerdeği çağrıştırır, gerdek cinsel ilişki demektir. Bu çağrışımlar gayet doğaldır. Doğal olmayan bu çağrışımları kontrol edemeyip eyleme geçmesidir ve yaptığının öğrenilmesinden korktuğu için de arkasından bir suç daha işleyip kurbanı öldürmüştür. Ortada görünür hiçbir neden yokken tecavüz ediyor elin oğlu ve zevk için öldürüyor. Dünyada bizdekinden çok fazla seri tecavüzcü ve katil var. Bizim medyamızın bu işi bu kadar büyütmesi ve sanki başka yerlerde bu kadar olmuyormuş gibi gösterip milletin kendine olan güvenini sarsmaya çalışması canımı sıkıyor.
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletigönderen Projecteur » Cum Nis 18, 2008 21:52

Sen ne diyorsun Nihan ya ! Yok gelinlikle dolasan kadin davetkar bulunurmus da, yok gerdegi cagristirirmis da, yok bu cagrisimlar gayet dogalmis da!!! Dunyada hicbir cagrisim, isterse bir insan anadan uryan gezsin, bu gibi bir vahseti kabul edilir kilmaz. Elin oglu hicbir neden yokken saldirirmis da bu daha mi normalmis yani? Sen neden bahsediyorsun ve boylesi cumleler kurmaktan utanmiyor musun gercekten de ?!!
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletigönderen Nihan » Cum Nis 18, 2008 23:16

Niye utanayım? Ben bu durumu onaylamıyorum ki sadece olayın yansıtılma şekline karşıyım. Varsayımlardan yola çıkarak bir tesbitte bulundum o kadar.
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletigönderen Projecteur » Cum Nis 18, 2008 23:45

Peki, o zaman soyle soyleyeyim. Bilmem hangi filmden yola cikarak yaptigin bu muthis (!) tespitler durumu neredeyse hafifletmeye kalkmak olmuyor mu?! Tespitin bu mudur yani? Toplumumuzda bircok kisinin gelinligi gerdek gibi algilamasi??? Hani buradan yola cikarak neredeyse 'benim toplumumda bunun en azindan bir nedeni var, baska toplumlar nedensiz saldiriyorlar' anlayisi da ne demek oluyor? Iste bu aymazliga benim tahammulum yok ! Olmasin kardesim, boyle igrenc algilamalar olmasin. Ve senin gibiler de 'ne yapalim, boyle algiliyor insanlar' gibi sacma sapan yorumlar yaparak adeta hafife almasinlar bu durumu! Bak daha bugun baska kadinlarimiz da baslari tasla ezilerek, tecavuz edilerek oldurulduler ! Caniligin aciklamasi ve bilmem hangi algilamasi olur mu hic?

Elbette utanacagiz. Elbette gunlerce aylarca kahrolacagiz. Cunku bu caniler senin benim, bizim memleketimizden cikiyor. Sayilari giderek artarak. Bence sen de utansan iyi olacak !
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Cmt Nis 19, 2008 5:38

"Projecteur" arkadasim, bu konuda tamamiyle senin gibi dusunuyorum ve seni cok hakli buluyorum, yozlastirilmis din ve ahlak anlayisinin ve "insanlarin bazi seyler cinsel obje olarak gormeye sartlandirilmis olmasinin" bu olaylari tetikledigini dusunuyorum. Butun dunyada oluyor, evet, FAKAT ben butun dunyadan daha ileri ve daha saglikli bir toplum olmamizi istiyorum ve bu konularin ozune inersek cozumler uretip bunu da basarabilecegimize inaniyorum. Fakat cogu kisi bu soruna adeta "kacinilmaz" olarak bakiyor ve toplumda azaltilabilecegine inanmiyor, ya da inaniyor da teshisleri ve tedavi onerileri bizimkilerden farkli. Daha iyi anlasilmam icin Bu konuda daha once yazdiklarima da bakarsaniz sevinirim. http://www.guncelmeydan.com/forum/viewt ... 6970#86970

Saygilarimla
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 19, 2008 9:44

Nihan,bu gelinlik konusundaki ısrarına katılmıyorum.Bu örnekte kadında gelinlik vardı adama cinsel ilişkiyi çağrıştırdı,öküzde gitti bu haltı yedi.Peki binlerce başka tecavüz ve ardından katletme olaylarının da hepsinde gelinlik,mini etek,tayt,üstsüz gezmek,vs mi arayacağız?Üstelik arasak ne olacağını sanıyorsun?Normal kıyafetli kadınlara tecavüz edilmediğini mi sanıyorsun?Ve de isterse -yukarıda galiba Projecteur demişti-çırıl çıplak gezsin,böyle bir şerefsizliği yapmanın haklı gerekçesi olabilir mi?Bence haklı iken haksız duruma düşürüyorsun kendini.Çünkü yazının ikici kısmına tamamen katılıyorum.Ama ilk kısmı büyük bir çelişki olarak yorumluyorum.
Projecteur,sen de bence bir çelişki içindesin.Netice olarak bence bu sayfalardaki hiç kimse bunun bir eğitim sorunu olduğunu ve bu durumun araştırılması,üzerinde çaba harcanması gerektiğini reddetmez.Hal böyle iken bu durumu bizlerin misafirperverliği ile ilişkilendirmeni ve hala daha ısrarla bu olaydan dolayı hepimizin utanmamız gerektiğini savunmanı anlamıyorum.
Bu ülke de küçücük kız çocukları oyun oynarken açık bırakılan İSKİ çukuruna düşüp hayatını kaybediyor.
Bir eski bakan ters yön işareti konmadığı için ters yöne girip ölüyor.
Bir sporcu kendisinden 20-25 yaş büyük antrenörü ile aşk yaşayıp adamın kaç senelik karısından ayrılmasına sebep oluyor ya da tam tersi bir antrenör kendisinden 20-25 yaş küçük sporcusu ile aşk yaşayıp kaç senelik karısını boşuyor.
20 sene önce cebinde karnını doyuracak parası olmayan bir müzezzin 20 sene sonra bir devletin hemen her kademesini yandaşları aracılığı ile ele geçirmiş.Üstelik aynı adam bu ülkeden çoook uzak bir ülkeden durumu kontrol ediyor.
Bir ülke düşün ki milli gelirin 80%'i halkın 20%'sine gidiyor ve yine aynı ülkede milli gelirin geriye kalan 20%'si halkın 80%'ine gidiyor.
Ve yine bu ülkede son 50 senedir emekten yana olan,hakça paylaşmadan yana olan bir siyasi parti bir kez olsun tek başına iktidara gelmemiş.
Bir ülke düşün üniversite mezunu olan gençlerinin neredeyse üçte biri işsiz geziyor.
Memleketin bütün yer üstü ve altı zenginlikleri,bütün kar eden işletmeleri,en güzel sahil şeridi yabancılara hem de yok pahasına satılırken sesini çıkarmayan ülke insanı;tuttuğu takımın kendi iddialarına göre penaltısı verilmedi diye televizyon-radyo programlarını arayıp sokağa dökülmekten bahsediyor.

Bu örnekler biliyorsun ki çoğaltılabilir.Şimdi söyle bakalım Projecteur kardeş,bunların hangisi senin veya benim veya Ram'ın suçu?Ya da acaba Nihan'mı suçlu?
Benim düşünceme göre ''TOPLUM SUÇLU'' söylemi, DEVLETİ YÖNETEMEYENLERİN bu sorumluluğu üzerlerinden atmak için yıllardır söyleye geldikleri ve yandaş medya kuruluşları ve üniversite öğretim üyeleri aracılığı ile topluma dayatıp kabul ettirdikleri bir zırvadır.Bu şekilde işte senin de bahsettiğin eğitim seferberliği sorumluluğunu DEVLETİ YÖNETEMEYENLER üzerlerinden atıyorlar.Böylece bir taşla birkaç kuş vuruyorlar.Hem sorumluluğu üzerlerinden atıp toplumu yapamayacağı bir sorumluluğun altına sokuyorlar;hem zaten pek çok olumsuzluktan morali tükenmiş toplumun moralini daha da fazla bozarak DEVLETİ YÖNETEMEMELERİ için oraya kendilerini yerleştirenlerin çıkarlarına hizmet ediyorlar;hem her fırsatta Türkiye'yi ve Türkleri aşağılayan ve kendilerinden uzak tutmaya çalışan batılılara koz veriyorlar(kendiliğimizden ''suçluyuz,utanıyoruz,bizi affedin''dersek bunu Türk düşmanları kullanmayacaklar mı sanıyorsunuz?)ve hem de topluma yapamayacağı bir sorumluluk olan EĞİTİM sorununu çözümsüz bırakarak dış destekle yerleştikleri koltukları içerideki cahil ve okumuş bilinçsizlerin oyları ile daha da bir sahipleniyorlar.

Meselelere çok yönlü bakabilmeliyiz.

Sevgiler.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Pınar » Cmt Nis 19, 2008 11:22

Bu olay mesela Bulgaristan'da olsaydı, Pippa Bulgaristan'da hayvanın biri tarafından tecavüze uğrasaydı, hunharca boğularak öldürülseydi, ve çıplak olarak toprağa gömülseydi, vah bulgaristan abaza memleket, hepsi tecavüz meraklısı diye 8 milyon nüfuslu bulgaristan'ı mı karalayacaktık?

Hem tecavüz ettin, hem boğdun, hem gömdün hayvan evladı...

Gelinlik giymese ne olur? tecavüze uğrayanların hepsi gelinlikli mi ki kadını uyarsaydık bak türkiyeden gelinlikli geçme bu insanların gelinlik fantazisi var diye

Barış için yürüse ne olur? sanki o hayvan barışa yürüyo diye etti tecavüzünü...

Arkadaşlar bu dünya yaşını doldurmamış bebeklerin tecavüze uğradığı, 13 yaşında çocukların alkol ve uyuşturucudan öldüğü, 8 yaşında kızların 40 yaşında adamla evlendirildiği, ensestin, pisliğin doruğa çıktığı bi dünya olmuş.

Adam hapiste acaba beni öldürürler mi diye korku nöbetleri geçiriyomuş bu sabah okudum. Hala korkacak kadar zamanın var ya sen ona şükret...

Pippa Bulgaristan'dan sağlam geçti. vay anasını. Sanki bu güne kadar hiç rezil etmemişiz kendimizi aleme.

Nur içinde yatsın Pippa. Bir türk tarafından değil, bir hayvan tarafından tecavüze uğradığı için...
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x