PKK terörü film oluyor

Kültür ve Sanat Etkinlikleri hakkında herşey bu bölümde

PKK terörü film oluyor

İletigönderen |Cansu| » Cum Ara 07, 2007 17:48

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olayları sinema filmi oluyor
Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarındaki Tahtalı Dağı'nda, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olaylarını konu alan "Nefes" isimli sinema filmi çekilecek.

Filmin yönetmeni Levent Semerci, Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, belediye başkanları ve turizmciler, çekilecek filmin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya katıldılar. Semerci, Tahtalı Dağı'nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile jeopolitik olarak benzer yapıya sahip olduğunu, bu nedenle filmin çekimi için Kemer'i tercih ettiklerini söyledi.

Semerci, Türkiye'nin farklı illerinden seçilen ve emekli subaylar eşliğinde bir ay süreyle eğitim alan 40 konservatuvar öğrencisinin rol alacağı filmin öyküsünün, Güneydoğu'daki bir sınır karakolunda geçeceğini ifade etti. Semerci, şunları kaydetti:

"Tahtalı Dağı'na karakol kuracağız. Orayı koruyan 40 kişi olacak. Filmin sonunda ise bir terör örgütü PKK baskını var. Televizyonlardaki terör konulu diziler gerçeği yansıtmıyor. Bu bir propaganda filmi değil. Sadece şehit olan askerlerin hikayesini göstermek istiyorum
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

Şu dizine dön: Kültür & Sanat Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x