Pkk ve Genel Af / Selçuk TINAZ

Pkk ve Genel Af / Selçuk TINAZ

İletigönderen Selçuk Tınaz » Pzr Kas 18, 2012 19:12

[b]AKP'nin varlık nedenini ve onun iktidarında yaşanan her kötülüğün, sıkıntının nereden kaynaklandığını açıklamak için yapabildiğim en kısa özet şöyle ;[/b]
--------------------------------------------------------------------------------------
Enerji alanlarını kontrol etmesi arzu edilmeyen Küresel Sermaye'ye ait Avrupa Birliği ve Çin'e karşı Türkiye, milliyetçiliğin kaleleri olan ABD-İngiltere-İsrail üçlüsünün ulusal çıkarlarını Ortadoğu'da boğaz tokluğuna korumak üzere, petrol bitene kadar bekçi, bittikten sonra da zaptiye yapılmak isteniyor.

Türkiye'deki çağdaş siyasi yapı ve toplumun uygar kesimi bu göreve izin vermediği için, onları meydana getiren her şeyin bozulmasıyla ülkenin zaman içinde geriye gitmesi, yaşam ve yönetim bakımından bölge ülkelerine benzemesi gerekiyor.

Bu yüzden, bağımsızlık aklımıza gelmesin diye Atatürk'ü unutturmaya, kendi iyiliğimizi düşünemeyelim diye de milli kimliğimizi yok etmeye çalışıyor, yurdumuzu etnik kimlik ve din mezhebi parçalarına bölüp, seçim hileleriyle atanan bir başkan marifetiyle ağır ve yobaz bir din baskısı altına alınmış, ilkel bir federasyona çevirmeye uğraşıyorlar.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ortadoğu'da, toplumların çağdaş kesimleri ile birlikte hareket eden ve [b]Ameringilterail[/b] hesabına [b]ihanet etmeyen Kürtler de[/b], BOP için makbul insanlar değiller. Bu nedenle esameleri okunmuyor ve hepsi [b]feodalizme mahkum ediliyorlar[/b].

Bütün hikaye, [b]hain Kürtleri hain Türklerin koruması altına sokmak[/b]. Bu sağlanamazsa, BOP'da önemli bir görev üstlenen hain Kürtler, bölgede barınamayacaklar.

O yüzden hikayenin Türkiye bölümünde [b]PKK'ya af çıkarmak[/b] var ama, bu iş Türkiye'yi "Başkanlık ve Eyalet Sistemi"ne geçirmekten daha zor galiba.

PKK'nın, uyuşturucu ile yavaş ve silah ile hızlı şekilde [b]30 yıldır İNSAN ÖLDÜREN[/b], bir terör örgütü olduğu biliniyor.

Eğer buna rağmen örgüt için bir genel af kararı çıkartılırsa, uyuşturucu maddelerle ilgili suçlar nedeniyle Türkiye'de hüküm giymiş ne kadar insan varsa, hepsini de affetmek şarttır.

Bundan sonra da en az 30 yıl, hiç kimseye uyuşturucu maddelerle bağlantılı hiç bir ceza verilemez. Aynı suçu örgütlü ve 30 yıl boyunca sürekli olarak işleyeni affederken, bireysel olarak ve sadece bir gün işleyeni hapse atmanın adı ne hukuktur, ne de adalet.

Şayet dindar (?) AKP'nin Türkiye'yi[b] "dünya uyuşturucu merkezi"[/b] yapmak gibi bir projesi varsa, atılacak ilk adım bu olmalıdır.

Bilmem, cinayet suçu nedeniyle hapsedilmiş katiller hakkında, aynı şeyleri söylemeye gerek var mı ? Cinayet suçunun daha ağır olduğunu kabul edip, farklı bir kural uygulamaya kalkarsak da, başka sorunlarla karşılaşırız.

Diyelim ki, çok ağır bir insanlık suçu işleyerek, PKK'nın uyuşturucu suçları ile birlikte cinayet suçlarını da affettik. Peki o konudaki ayrımı nasıl yapacağız ? Perakendeci katilleri hapsedip, toptancılık yapanları serbest mi bırakacağız ?

Yani, [b]"ileri demokrasi"[/b] sayesinde, [b]2[/b] kişiden az öldürenler, [b]'mahkum'[/b] , [b]2 ila 40.000[/b] arası can alanlar, [b]'politikacı'[/b] mı olacak ? Bu gidişle Başkanlık Sistemi'ne geçince de [b]40.000 kelle[/b] ve üzeri, başkanlık şartı yapılır her halde.

Böyle bir konunun şakası olmaz diyerek bir kenara bırakalım ama, doğrusunu isterseniz, Türkiye on yıldır [b]"ileri şizofreni ve tam psikopati"[/b] ile yönetilirken öyle şeylere şahit yapıldık ki, BOP'un da ruhuna çok uyan bu başkanlık şartı ile bağlantılı olarak aklımıza gelen, [b]"Öcalan'ın aldığı kelle sayısını yakalamak için mi, durup dururken idam cezası ortaya atıldı acaba ?" [/b]şeklindeki patolojik düşünce, konusu PKK ile AKP olunca, kulaklarımıza son derece makûl ve mantıklı gelebiliyor.

Akıl odaları propaganda ile kilitlenen halkımıza, [b]"Yüz Yılın En Büyük Canileri Yarışması"[/b] nda, [b]Ermeni Çeteleri ve işgalci Yunan Ordusu[/b] ile birlikte bu toprakları temsil eden [b]PKK'nın 30.000 kişiyi, kimlik ve kültürel haklar için öldürdüğü[/b] söylenmedi mi ?

Ortadan kaldırmak için destansı bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz esaret şartlarına geri dönmeyi kabul etmeye, [b]"yenilme ve teslim olma"[/b] yerine, [b]"kazan-kazan yapma, reform yapma, sorun çözme, barışma, normalleşme, demokratikleşme, özgürleşme, çağdaşlaşma, uygarlaşma, insancıllaşma"[/b] denildiğini...

Atatürk'ün ve Türk'ün adının her yerden silinmesine, [b]"yeniden emperyalleşme"[/b] yerine, [b]"demokratikleşme, vesayetlerden ve darbelerden kurtulma, sivilleşme" [/b]denildiğini...

Geçmişteki her olayı, Türkleri suçlama fırsatına dönüştürmeye, [b]"suçluluk duygusu aşılama"[/b] yerine, [b]"tarihle yüzleşme, tanışma, hesaplaşma, barışma" [/b]denildiğini duymadık mı ?

Ne pahasına, ne şekilde ve hangi koşullarda olursa olsun, BOP'u zorla ve mutlaka gerçekleştirmek şartına, [b]"zorbalık, baskıcılık, dayatmacılık"[/b] yerine, [b]"özgürleştirme, demokratikleştirme"[/b] denildiğine...

Uyuşturucu kaçakçılığıyla geçinmeye, bölgeye hizmet götüren insanları, araçları, yapıları yok etmeye, yaşlı-genç, kadın-erkek demeden, bebeklere varıncaya kadar masum insanları katletmeye, [b]"canilik"[/b] yerine, [b]"demokratik hak arama"[/b] denildiğine şahit olmadık mı ?

30 yıldır işlenebilecek en ağır suçları işleyen, insanları kaçıran, zehirleyen, sakat bırakan, öldüren, hayatı bitiren, ocakları söndüren, uygarlıktan ve insanlıktan nasipsiz, son derece acımasız, insafsız, merhametsiz, korkunç vahşi bir canavar sürüsünün kanunlarla cezalandırılmasını istemenin, [b]"uygarlığın ve adaletin gereğini yapmak"[/b] olduğunu söylemek yerine, ona, [b]"şiddet yanlısı olmak, kan dökülsün istemek, anaların ağlamasını istemek, barış ve çözüm istememek, empati yapmamak, kin-nefret-öfke duymak, ceberutluk, katılık, acımasızlık, statükoculuk ve hatta Ergenekonculuk-darbecilik"[/b] gibi etiketlerin yapıştırıldığı ve etiketçilere, [b]"iyi yürekli, merhametli, insancıl, uygar, aydın, demokrat, gazeteci, uzman, akil adam vs."[/b] gibi unvanların verildiği bir yerde, bize de ; [b]"Hâl böyleyse, söz biter" [/b]demek kalır.

Son bir söz daha edelim ve o da bir öneri olsun ;

Genel af sonrasında PKK'dan bir siyasi parti çıkaracaklar ise, adını [b]"HAŞHAŞİN"[/b] koysunlar bari. Dediğimi yaparlarsa, sadece kendilerini en iyi tarif eden adı bulmuş olmakla kalmazlar. Çoğumuz ayakta uyutulmaya yatkın olduğumuza göre, bu isimdeki bir parti mutlaka iktidara gelir.

Selçuk Tınaz
Kullanıcı küçük betizi
Selçuk Tınaz
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 101
Kayıt: Prş Oca 12, 2012 16:16

Şu dizine dön: Selçuk TINAZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x