pkk ya siyasi parti tanımı

Genel & Güncel Konular

pkk ya siyasi parti tanımı

İletigönderen TheBradva » Prş Mar 15, 2007 13:29

Dünyada ve Türkiye'de yaygın olarak kullanılan İngilizce sözlük ''Collins Thesaurus A-Z''nin Türkiye'ye ilişkin bilgilerin yer verildiği bölümünde, terör örgütü PKK, ''siyasi parti'' olarak tanımlanıyor.

Sözlüğün son kısmında, çeşitli ülkelerdeki siyasi partiler ve kısaltılmış adları yer alıyor.

Sözlüğün Türkiye ile ilgili bölümünde, ülkedeki siyasi partiler, Motherland Party (ANAP), Kurdish Workers' Party (PKK), Social Democratic Populist Party, Tnie Path Party olarak sıralanıyor. Başka bir partiye de yer verilmiyor.

Yani PKK siyasi partiler arasında gösteriliyor. İlk baskısı 2003 yılında yapılan kitabın 2005 baskısında da siyasi partiler arasında bu örgüt gösteriliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Recep Şahin Arslan'a göre, PKK bir parti olmamasına rağmen, sadece Türkiye'de değil, dünya çapında kullanılan bir sözlükte PKK isminin kullanılması manidar.

Arslan, "2005 baskısında düzeltilmemiş olmaması, sanki başka partiler yokmuş gibi gösterilmesi, büyük bir hatadır. Burada art niyet olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Arslan, sözlüğü şu ana kadar öğrencilere tavsiye ettiklerini, ancak bundan sonra örencilere böyle bir tavsiyede bulunmayacaklarını söyledi.

Aynı bölümde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Abdul Kasım Varlı da, sözlüğün alanında büyük bir otorite olduğunu vurgulayarak, ''Böyle büyük bir kuruluşun terör örgütü PKK'yı siyasi partiler arasında koyması bana göre kasıttır. Burada iyi niyetten söz edemeyiz'' diye konuştu.

"Sözlük araştırılıp, incelenmeliydi"

Böyle bir hatada, sözlüğü Türkiye'de satan şirket yetkililerinin de sorumluluğu olduğunu iddia eden Varlı, ''Bu sözlüğü araştırmadan, incelemeden, Türkiye'ye getirip satmak doğru değildir. Bütün dünya orada terör örgütü PKK'yı siyasi parti olarak görüyor. PKK bir terör örgütüdür. Bu tezatı nasıl açıklayacağız'' ifadesini kullandı.

Varlı, sözlükle ilgili olarak, gerek İngiltere'deki basım evine, gerekse Türkiye'deki temsilciliğe protesto yazıları göndereceklerini ve sözlüğü kullanmayacaklarını söyledi.

SÖZLÜĞÜN DAĞITIMCISINDAN AÇIKLAMA

''Collins Thesaurus A-Z'nin, merkezi İstanbul'da bulunan Türkiye'deki dağıtımcısı Sev Matbaacılık ve Yayıncılık Eğitim Ticaret A.Ş yetkilileri, sözlüğün, Collins'in en çok satılan ürünleri arasında yer aldığını belirtti.

Yetkililer, ''Biz, gelen taleplere göre kitapları Türkiye'ye getirerek satışa sunuyoruz. Bu bir sözlük olduğu için yayınevi tarafından yeterince incelenmemiş olabilir. Bugüne kadar bir eleştiri de almamıştık. Gerekli inceleme yapılacaktır. Yayınevi yönetimi, inceleme sonucuna göre gerekeni yapacaktır'' diye konuştu.

kaynak: cnnturk.com
Kullanıcı küçük betizi
TheBradva
Üye
Üye
 
İletiler: 62
Kayıt: Çrş Şub 21, 2007 19:04

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 15, 2007 18:24

Kasıtlıdır kesinlikle.Yapar namussuzlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen HunTürK » Prş Mar 15, 2007 19:27

yavaş yavaş toplumumuza birşeyi kabullendirmeye çalışıyolar Teroristlere BM kartı pkk siyasi parti,pkk teror örgütü değil sanırım yavaş yavaş Türk halkının bilinçine bunu koyup psikolojik olarak PKK eylemlerinde halkın milliyetçi duygularını azaltmak ve kurulacak olan sözde Kürdistana zemin hazırlayıp Türk milletine kabul ettirmeye çalışıyolar bunun içinde böyle propaganda ile başlıyolar Nevruzdan sonrada sözde ateşkes bitecek PKK her zamanki gibi o cani yüzünü gösterecek temennim oraya askeri yığınağın boşa yapılmamış olmasıdırki işallah iran gibi bizde ABD ye rest çekebiliriz ve şu soysuzların işini bitirebiliriz
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye
 
İletiler: 134
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 19:49


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x