'PKK'yı destekliyoruz' dedi mi?
Fransız haber kanalı France 24'te yayımlanan bir programa katılan Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın PKK ile ilgili sözleri tartışma yarattı.
Kürtçe konuşan Ertak'ın sözlerini Fransızca'ya çeviren televizyona göre Ertak PKK'yı desteklediklerini söyledi. Ertak ise sözlerinin çarpıtıldığını savundu.
6 Temmuz'da yayımlanan programda Ertak'ın Fransızca'ya çevrilen sözleri, "PKK Kürt halkını destekliyor. Biz de öyle. PKK'yı destekliyoruz" şeklinde aktarıldı.
Çeviriye göre Ertak "PKK, yirmi yıldır burada savaşıyor. Savaş, şiddet ve kan istemiyoruz ama Kürtler için başka bir alternatif de yok. Kimse ölmek istemiyor ama demokrasi, adalet ve varlığımız için ben bile varım " ifadelerini kullandı.
Sözlerinin çarpıtıldığını ileri süren Ertak televizyondan programın kaydını istediğini söyledi.
Ertak'la görüşen Fransız muhabir Frederik Elber ise çevirinin doğru olduğunu savundu.
Elber, "Sözlerine sadık birisi sanmıştım" diyerek Ertak'a tepki gösterdi.
Diyarbakır ve Şırnak Belediye Başkanlarına inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak hakkında ön inceleme başlattı.
Konuyla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Roj TV'de, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın da Fransız Frans24 kanalında PKK'yı övücü sözleri nedeniyle ön inceleme için Mülkiye Başmüfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdiler.
Müfettişlerin, Baydemir'in terör örgütü PKK için "Silahlı Kürt muhalefeti" nitelemesi ve Ertak'ın "PKK Kürt halkını destekliyor, biz de Kürt halkını destekliyoruz" beyanı nedeniyle inceleme yapacakları kaydedildi. Müfettişler suç unsuru gördükleri takdirde hazırlayacakları önrapor ile İçişleri Bakanı Osman Güneş'ten soruşturma izni isteyecekler.
kanal türk
http://www.kanalturk.com.tr/21519/'pkk'yı-destekliyoruz'-dedi-mi,.html