gokturkmehmet yazdı:toironas, konumuzla alakasi yok ama, senin imzan ile ilgili birsey sormak istedim,
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM
Bence boyle demek icin erken, bu ancak tek bir siyasi birlik olundugu asamada mumkun olabilir, su an icin mevcut isbirligi ve yakinlasma calismalarina zarar verebilir, adamlar ne kadar kizsak da, kenddilerine "kazak", "kirgiz", "ozbek", "azeri" diyorlar, ve biz onlara hemen, bunlari kullanmayacaksin sen de kendine "Turk" diyeceksin gibi gidersek sanki kendi (bizce) haksiz mikro-milliyetciliklerini asagilamis gibi algilanabiliriz. Ote yandan "Turki" demenin de cok yarari vardir, hepsi cogunlukla bu sozu kabul etmektedir. Son imzalanan "Turk Dili konusan ulkeler parlementerler asamblesi" anlasmasi kendi ic kamuoylarina "Turki dil konusan ulkeler" olarak yansitilmistir ve bu bosuna degildir. Turk demenin de zamani gelecektir, ornegin ozbekistan ve turkmenistan yukarda bahsettigim birlige inadi birakip katildiktan ve halen kril alfabesi kullanan bu ulkelerden bazilarinin da latin alfabesine gecmesinden, boylece ortak bir yazin alfabesine kavusulmasindan, halklar arasinda kulturel baglari guclendirecek calismalarin yogunlasmasindan ve belli bir ortak kultur bilinci olusturulduktan sonra o adim atilmalidir, su an icin hicbir faydasi yoktur. Kisacasi stratejik dusunmek gerekir boyle konularda.
Ne Mutlu Turkum Diyene
Saygilarimla.
Merhabalar ,
Sanırım bir konuyu atladınız , Kızıl Devrim Öncesi Oradaki Tüm Türklerin kimliklerinde "TÜRK" ibaresi vardı nezaman SSCB oluştu bu Türklük bilincini yoketmek için Kimliklere şu ibareler eklendi :
Vatandaşıl Kısmına : SSCB
Uyruk Kısmına : Özbek, Azeri, Türkmen vs eklendi ve empoze edildi , topu topu 90 senelikl bir Dönüştürme çabası mı başarılı olsun ??? Binlerce yıllık TÜRK kavramımı ? Oraları TÜRK tür ve Türklükleri bizler tarafından onlara herzaman nazikçe hatırlatılmalıdır TÜRK cumhuriyetleri demek bu açıdan eski SSCB şimdiki Rusya oyununu bozmaya yöneliktir ,
Hatta Sayın Prof. Aygün Attar kendisi de Konferanslarında ve TV 'de ben Azerbaycanlıyım ama TÜRKÜM demiştir ayrıca TÜRKİ diyerek neden bizleri kendinizden uzaklaştırıyorsunuz demiştir , Lütfen Türki Cumhuriyetleri değil TÜRK cumhuriyetleri diyiniz biz 90 sene Önce SSCB eliyle oluşmuş bir MİLLET değiliz demiştir , Bizi Ürdünlü, Bahreynli gibi Suni milletler gibi anmayınız demiştir ,
Bu konu çok ama çok uzun bir tartışma konusu o yüzden bir müsait olduğum anda size bu doneleri ve detayları ayrı bir başlıkta anlatırım ,
Ayrıca varsın Milliyetçilik olsun , Ne olduğu belirsiz birileri burnumuzun dibinde Sahte Milliyetçiliği Pompalıyor ken biz gerçekleri dile getirelimde kırılan kırılsın kırılmayanlar bile kazançtır , Eğerki 90sene önce verilen sahte kimlikleri taşımak isteyenler varsa buda onların kaybıdır . Türk demekle bizim emrimize gir demek değilki bu sadece SOYUNU unutma demektir bizlerde TÜRKİ dersek onlara nasıl destek oluruz ki ? Hani Kürkümsü demek gibi yani Sahte Kürkü anlatırken kullanılan mecaz gibi TÜRKİ demekte sanki TÜRKÜMSÜ MELEZ bir Toplum tanımlar gibi oluyor siz katılmasınızda ben Bunu Kullanmakta yarar görürüyorum TÜRKİ diye bir IRK veya TOPLUM yok ama TÜRK diye anlı şanlı bir MİLLET var değil mi_?
Neyse Bu konuda tartışmak (fikri anlamda) bence kısır döngü olur çünkü ben fikrimin doğruluğuna inandığım için daha fazla yazmadan yana değilim , ancak farklı bir bakış açısı getridiğiniz için de size teşekkür ederim çünkü doğruluk payı var , maalesef 90 sene önce dayatılan kimliklere sıkı sıkı sarılan bir kitle var o coğrafyada da Tıpkı TÜRK Denir yerine TÜRKİYELİ diyelim diyen belli çıkarların uşağı olan içimizdekiler gibi .
Gelde rahmetli Atilla İlhanının sözlerini hatırlama " içimizde her zaman %10 luk bir hain potansiyeli var" işte bu potansiyel yüzünden Ne TÜRK CUMHURİYETLERİ ne gereken ilgiyi gösterebiliyoruz nede İÇİMİZDE Huzura eremiyoruz , her ulusta bu Hain yada İşbirlikçi KİTLE vardır ancak bizde okadar sesleri çıkıyorki gören adam sanır bunları ,
Banu Avarın İlgili bölümdeki Sınırlar Arasında Programını izleyin Lütfen orada bir BBC muhabiri diyorki "1991 hemen devlet telkini ile Muhabirler yolladık TÜRK coğrafyasına ve Birleşme şansınızı araştırdık ama gördük ki Rusların Oluşturduğu Millet kavramı daha taze ve güncel o yüzden şuan için TÜRK birleşmesi söz konusu değil" adamlar birleşirmiyiz diye araştırmada bulunuyor o kadar korkuyorlarki birleşmemizden (Tam yada Siyasi olarak ) bu lafları bile buna en güzel temeldir.
Saygılar ,