PS3, Sosyal Sorumlu Olacak

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

PS3, Sosyal Sorumlu Olacak

İletigönderen ACD » Cum Mar 23, 2007 9:41

[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwMzE5/res/818_07031918153157.jpg[/img]

PS3, Sosyal Sorumlu Olacak

Bu ayın sonunda Türkiye'de de piyasaya çıkacak PlayStation 3, kanser dahil hastalıkların araştırılmasında kullanılacak.


PlayStation 3 (PS3) oyun konsolunun internete bağlanma özelliği sayesinde Stanford Üniversitesi'nin Folding@home programına bağlanarak tıp araştırmalarında kullanılabileceği bildirildi. Böylece PS3, Parkinson, Alzheimer ve birçok kanser türüne tedavi arayışında rol oynayacak.

Hastalıklara çözüm bulmak için protein üzerinde yapılan araştırmalarda, tek bir süperbilgisayar yerine bir ağ üzerinde biraraya getirilmiş binlerce bilgisayar üzerinde dağıtık bilgisayar teknolojisi kullanılıyor. Böylece tek bir bilgisayar üzerinde 30 yıl sürecek protein simülasyonunu çok daha makul sürede tamamlamak mümkün oluyor.

Ağ sisteminde, datayı işleyen işlemci sonuçları internet üzerinden merkezi bilgisayara iletiliyor. PS3'ün PC'deki ortalama bir işlemciden 10 kat hızlı olan işlemcisi,araştırma çalışmalarının hızlanmasında önemli rol oynamaya aday.

Mart ayı sonunda sunulması beklenen son sistem yazılımdatek bir ikona tıklanarak sisteme girilebileceği gibi opsiyonel bir uygulama kurularak da PS3 boş kaldığında otomatik olarak bu araştırmanın parçası olması sağlanabilecek.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen iso » Cum Mar 23, 2007 10:47

ACD, haber icin tesekkürler
ResimResim
Kullanıcı küçük betizi
iso
Üye
Üye
 
İletiler: 434
Kayıt: Pzr Mar 04, 2007 23:38


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x