Rahmetli yine haklı çıktı

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ara 08, 2008 13:09

Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, memleketi olan Ordu’da, Vali'nin kendisini karşılamamasına çok kızdı. ‘’Nerede Vali’’ diye hiddetlendi. Günay, bakan olduğundan bu yana 60 şehre gitmiş ve hepsinde de valiler tarafından karşılanmıştı.

Tarih, 2000 yılının Ağustos ayı. Hükümette Ecevit-Yılmaz- Bahçeli koalisyonu var. Hükümetin güçlü ismi ise İçişleri Bakanı Sadettin Tantan. Ülke gündemi her gün yeni bir operasyonla çalkalanıyor, Tantan’ın her icraatı olay oluyordu. O günlerde bir açıklama yaptı:

- Valiler, şehirlerine gelen bakanlar için, il sınırında, karşılama ve uğurlama töreni yapmasınlar. Bakanlar, valilik önünde karşılanacaktır.

Bu açıklamanın ardından ‘’Bravo Tantan’a’’ mesajları yükseldi. İşte tam da o günlerde merkez Valisi Recep Yazıcıoğlu’nu aradım. ‘’Emniyet müdüründen vali olmaz’’ dediği için, Erzincan Valiliği'nden merkeze alınmış, Ankara’daki bürosunda oturuyordu. ‘’Aykırı Vali’’ Yazıcıoğlu’na, Tantan’ın açıklamalarını sordum. Aynen şu cevabı verdi.

‘’ Tantan'ın dediğini yapan vali üç günde görevinden olur, defteri dürülür. Bakanlar en çok karşılama ve uğurlamadan hoşlanır. Bakan il sınırında uzun konvoy ister. Davul zurna olmazsa yüzü asılır. Saltanat, debdebe, tantana olursa çok hoşuna gider’’

‘’SIKIYSA KARŞILAMA’’

Yazıcıoğlu konuşmaya devam ediyor ve ‘’ Bakan senin iline gelecek, sıkıysa karşılama" diyordu. ‘’Bakan nasıl karşılanır?’’ sorusuna da şu cevabı verdi:

"Görkemli bir program hazırlayacaksın. 500 kişilik yemek organize edip, faturasını özel idareye ödeteceksin. Bir bakan il sınırına geldi mi, kalabalık ve davul zurna ister. Bir de folklor ekibi getirdin mi tamam. Hava civa ve karşılama uğurlama işleri ile uğraşan vali makbul adamdır. Benim gibi şantiye Valiliği yaparsan görevden alınırsın. Etliye sütlüye karışmazsan, yatırım parasını repoda tutarsan, sana bir şey olmaz. Ama iş yaparsan, virgülün bile hesabını sorarlar. Victor Hugo bile (İki büklüm yürüyen insan, dik gidenden daha fazla yol alır) demiş. Bizim ülkede Hugo ekolü var. Vali, bakanı karşılamasın, ilk kararnamede gider. İl Başkanının dediği adamı Vali yaparsan, o da Bakanı karşılar’’

Yazıcıoğlu’nun bu sözleri o zamanlar çalıştığım Sabah Gazetesine manşet oldu. Tantan, Yazıcıoğlu’na tepki gösterdi ve valilere yeniden ‘’Karşılamayın’’ mesajı verdi. Ama 5 Ağustos 2000 günü, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile dört bakan, karayolu ile Kayseri'ye gitti Yol boyunca 4 il sınırında Valiler ve yüzlerce kişi bakanları karşıladı. Kurbanlar kesildi.

Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003 günü Ankara yakınlarındaki bir trafik kazasında hayatını kaybetti. ‘’Şantiye Valisi’’ o demecinde üç gün sonra da, ölümünden beş yıl sonra da haklı çıktı…

Emin ÖZGÖNÜL, 08.12.2008

Bakan Günay fena bozuldu! :arrow:
Bakan Günay fena bozuldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, resmi gezi için geldiği Ordu'da kendisini karşılamaya gelmeyen vali yardımcısını fırçaladı.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Ordu'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın karşılanmasında kriz yaşandı. Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçelerine ziyaretlerde bulunan Günay, kendisini Ordu Valiliği'nden karşılayan olmayınca oldukça sinirlendi. Telefonla talimat üzerine şehrin girişinde Ordu Vali Yardımcısı Turhan Çuhadar tarafında karşılanan Bakan Günay ile vali yardımcısı arasında şu diyaloglar yaşandı:

Bakan Günay: "Vali nerede?"

Vali yardımcısı Turhan Çuhadar: "Valimiz yurt dışında sayın bakanım"

Bakan Günay: "Nerede?"

Çuhadar: "Bilemiyorum efendim"

Bakan Günay: "Ne demek bilemiyorum. Valinin nerede olduğunu bilmiyor musun?"

Çuhadar: "Yurtdışına gitti efendim kardeşinin yanına"

Bakan Günay:
"Yazılı bilgi istiyorum valinin nerede olduğuyla ilgili. Sizemi vekalet verdiler"

Çuhadar: "Ben yurtdışındaydım efendim. Bende vali vekilinden vekalet aldım"

Bakan Günay: "Kimdi vali vekili?

Çuhadar: "Adem Yılmaz. O da izine ayrıldı"

Bakan Günay: "Siz üçünsü vekilsiniz. Yani birisine vekalet bıraktı. O da başkasına vekalet bıraktı öylemi. Ben saat 11'den bu yana bu ildeyim. Hiçbirinizden haberim yok. 60 ilde ben böyle bir şey görmedim"

Çuhadar: "Ben vekil arkadaşımla konuştum. Valilik önünde karşılayacaktık"

Bakan Günay: "Bir bakan bir ile girdiğinde ya Vali yada vali yardımcısı karşılar. Bana valinin nerde olduğuyla ilgili yazılı bilgi vereceksiniz"

Bakan Günay, bu sözleri sarfettikten sonra cevap beklemeden makam aracına binerek uzaklaştı. Vali Vekili Turhan Çuhadar, yol kenarında kalakaldı.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen SunkurMete » Pzt Ara 08, 2008 14:04

İlk önce Recep Yazıcıoğlu'nun yerinin uçmağ olmasını dileyerek söze başlamak istiyorum. Alkışladığım, büyük övgüler hak eden sayın Vali'm gibiler oldukça bizde savaşım(mücadele) ruhu bitmez. Türkçe konuşma zorunluluğu getirdikten bir hafta sonra yaşamı sona erdirildi ama bizler savaşımı sürdürüyoruz.
Güney ise kanının gerektirdiğini yapmış, yüzyıllardır bir kazmaya sap olamamanın, asalak yaşamanın ne demek olduğunu unutarak, Türk yurdunda bakanlığa getirilmesini satkınlıkla(ihanetle) karşılamaktadır. Vali sizi karşılamayarak çok iyi yapmış, yalnız siz Türk yurdunda bizim ayrım yapmadan sizi oraya getiren demokrasimize satkınlıkla(ihanetle) karşılık verdiniz ya yetmiyor mu? Daha ne karşılama istiyorsunuz...
Türk'üz Ne Mutlu, Soyumuz Oğuz'dan, Yürürüz Turan'a; Canlr Feda, Kanlar Feda Birleşmiş Türk Yurduna...
Kullanıcı küçük betizi
SunkurMete
Üye
Üye

İletiler: 15

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x