Rahmi Koç ve Muhtar Kent kütüphane açtı

Kültür ve Sanat Etkinlikleri hakkında herşey bu bölümde

Rahmi Koç ve Muhtar Kent kütüphane açtı

İletigönderen ACD » Çrş Ağu 08, 2007 2:44

Rahmi Koç ve Muhtar Kent kütüphane açtı

Rahmi Koç ile Coca-Cola İcra Başkanı Muhtar Kent, Ayvalık’ta Necdet Kent Kütüphanesi’ni açtı. Bir şapelin restore ettirilmesiyle oluşturulan kütüphanenin açılışına Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan’ın Midilli Adası Vogiatzis de katıldı.


Resim

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Alibey (Cunda) Adası’nda, restore ettirilen eski bir Ortodoks şapelinde kurulan ve Coca-Cola İcra Başkanı Muhtar Kent’in babası Necdet Kent’in adı verilen kütüphane, törenle açıldı.

Coca-Cola İcra Başkanı Muhtar Kent, törende yaptığı konuşmada, babasının adını taşıyan kütüphanenin, kendisi, ailesi ve tüm Avyalıklıların bu topraklara bağlılığını bir kat daha perçinleyen, çok değerli bir eser olduğunu söyledi.

Törene katılan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ise Büyükelçi Necdet Kent ile 1958 yılında Ankara Otokoç’ta işe başladığı zaman tanıştığını söyledi.

Koç, Muhtar Kent’in, bir kilise restore edip babasının kitaplarını içine koymak istediğini, ancak bu konuda müsaade alamadığını ifade ederek, “Bu şekilde bir taşla üç kuş vurmuş olduk. Muhtar Kent’in arzusunu yerine getirdik ve babasından kalma kitapları buraya koyduk. Sevdiğimiz ve saydığımız büyüğümüz Necdet Kent’in ismini yaşattı ve de Türkiye’de güzel bir eski eseri restore ettik” diye konuştu.

Edremitli iki keşiş tarafından Cunda Adası’nın girişine kurulan bir şapelin restore ettirilmesiyle oluşturulan kütüphanede, kültürel mirası yansıtan eski eserlerin yanı sıra Muhtar Kent tarafından bağışlanan ve Necdet Kent’e ait koleksiyon da sergileniyor.

Açılış törenine, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan’ın Midilli Adası Valisi Pavlos Vogiatzis de katıldı.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

Şu dizine dön: Kültür & Sanat Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x