Referandum Niteliğinde Bir Erken Seçime Do..-Dr. Noyan UMRUK

Referandum Niteliğinde Bir Erken Seçime Do..-Dr. Noyan UMRUK

İletigönderen Noyan Umruk » Pzt Ara 14, 2009 15:34

REFERANDUM NİTELİĞİNDE BİR ERKEN SEÇİME DOĞRU... :idea:

Dr. Noyan UMRUK

DTP’nin kapatılması, zaten kabak tadı vermiş olan “Güneydoğu Açılımına" son noktayı koydu.

ABD’nin Irak’tan çekilmesiyle hızlanan süreç, Habur’dan girenlerin ve de onları karşılayanların yarattığı ortam nedeniyle askıya alınmıştı. Şimdi de DTP’nin kapatılmasıyla açılım ciddi bir şekilde sekteye uğramıştır.

DTP’lilerin milletvekilliğinden istifa etmiyor olmaları (etseler de kesinleşmesi için TBMM Genel Kurulu’ nun kabul etmesi gerekiyor ki; bu da pek mümkün görünmüyor) ya yeni bir parti ile yola devam edecekleri, ya da sadece maaşlarını alıp, meclis çalışmalarını boykot etmeleri anlamına geliyor. Yeni parti ile devam ediyor olsalar bile, açılım süreci, tamiri mümkün olamayan ciddi bir darbe yedi.

Hükümetin, 11 kişiyle Polis Akademisinde başlatıp, toplumdan ve muhalefetten “kopuk” yürüttüğübu süreç, sorunu çözmek bir yana, başlıbaşına sorunsal haline dönüşmüştür.

Kürt, Ermeni ve Kıbrıs gibi 3 büyük açılımı-sorunsalı aynı anda yönetmekte zorlanan hükümet,"Güzel şeyler olacak." kolaycılığı ile "Bir çuval inciri ...ok ederek" çuvallamıştır. Süreçleri, artık“tek başına” yürütmesi çok zor.

Muhalefet ile işbirliği yapmak için geri adım atsa, kendi oy kitlesine yönelik fiyakası bozulacak. Diğer yandan, muhalefet, ”eleştiri bombardımanı" için 7 yıldır bulamadığı malzeme zenginliğine kavuştu.

ABD’nin Irak’tan çekilme süreci devam ediyor. Yani zaman daralıyor. Başbakan, ABD ziyaretinden,görüldüğü kadarı ile "bir süre uzatımı" getirmedi.

Bir dönüm noktasına gelindi! Yola tamam mı, devam mı? Son gelişmelerden sonra rahatlıkla “devam” demek pek mümkün değil. Devam denebilmesi için “halkın da fikrinin alınması” gerekiyor.

Bu da referandum niteliğinde bir “erken seçim” demek!

Bu yıl değilse bile, gelecek yılın ilk çeyreğinde; normal zamanı olan 2011 yerine; 2010 yılı ilk ya da sonbaharında bir erken seçim...
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1067

Şu dizine dön: Dr. Noyan UMRUK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x