Şehit cenazeleri abartılı veriliyor
Başbakan Erdoğan, medyanın şehit cenazelerini abartılı bir şekilde verdiğini savunarak, Bunun ülkemize bir kazandırdığı var mıdır? Tam aksine, yürekleri daha fazla dağlıyor dedi.
Uğur Dündar'ın "Seçim Arenası" programında soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "şehit cenazelerinin her gün televizyon ekranlarında yer almasının partisinin oy oranını nasıl etkileyeceği" yönündeki soruya, "Terör sadece benim partimin sorunu değil. Tüm partilerin, medyanın, tüm sivil toplum örgütlerin sorunu" yanıtını verdi.
"Burada ülke olarak büyük bir sorumluluğun içine girmemiz lazım" diyen Erdoğan, "Yazılı ve görsel medyanın bu kadar abartılı olarak vermesinin ülkemize bir kazandırdığı var mıdır? Tam aksine, ne yapıyor, yürekleri daha fazla dağlıyor" şeklinde konuştu.
"Medyanın şehit cenazelerini göstermesine özel anlam bir anlam mı yüklüyorsunuz?" sorusunu Erdoğan şöyle yanıtladı: "İster istemez yüklemek durumunda kalıyorum. Çünkü bunun bir çoğu, maalesef ideolojik, bir çoğu 'biz bu iktidarı nasıl zayıf düşürürüz' onun için yapıyor. Sanki bu iktidarın sadece sorumluluğunda olan bir şey. Öyle bir şey yok. Hepimizin ortak sorumluluğunda. Buna karşı milletçe ortak mücadele vermemiz lazım."
Seçimlerden koalisyonun çıkması durumunda "DTP ile koalisyon yapar mısınız?" sorusununa karşılık olarak ise Erdoğan, "Terör örgütüyle bağlantısı olan ve terör örgütü 'benim arka bahçemdir' diyen bir anlayışla AK Parti'nin bir araya gelmesi asla mümkün olamaz" yanıtını verdi.
Erdoğan, "Bölücü örgütle bağlantıları olduğu sürece biz AK Parti olarak DTP ile asla koalisyon olmayız mı diyorsunuz" sorusu üzerine, de "Ona yandaş olacak, destek verecek hiç bir hareketle asla" dedi.
Başbakan Erdoğan, terörist Abdullah Öcalan'nın yakalanıp yurda getirilmesinden sonraki seçimden DSP'nin birinci parti çıktığı hatırlatılarak, yöneltilen "şimdi bu seçimler öncesinde de Türkiye acaba Kuzey Irak'ta üstelenen ve öteden beri Türkiye'nin, Amerika ve Irak'tan teslimlerini istediği PKK'nın elebaşılarının yurda getirilmesi mümkün olabilecek mi?" sorusuna, "Bununla ilgili mücadelemiz uzun zamandır sürüyor. Bu seçim arefesinde olur mu olmaz mı, böyle bir şey gerçekleşir mi gerçekleşmez mi? Bilemiyorum" diyerek karşılık verdi.
"Böyle spekülasyonlar var" hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bu tür spekülasyon da duyuyoruz, fakat böyle bir şey de gerçekleştiğinde, tabii kalkıp da 'bunu bir gün sonraya, iki gün sonraya atalım', böyle bir şey denmez, böyle bir şey gerçekleştiği anda gereği yapılır" diye konuştu.
Kanal Türk
http://www.kanalturk.com.tr/19689/Şehit-cenazeleri-abartılı-veriliyor.html