"Ruhat Mengi ile Her Açıdan'' yayından kaldırılıyor.

Genel & Güncel Konular

"Ruhat Mengi ile Her Açıdan'' yayından kaldırılıyor.

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 19:00

Star TV'den Ruhat Mengi'yi şoke eden karar!

Star TV'nin en çok izlenen programlarından biri olan "Ruhat Mengi ile Her Açıdan'' yayından kaldırılıyor.

Star TV'nin en çok izlenen programlarından biri olan "Ruhat Mengi ile Her Açıdan'' yayından kaldırılıyor. Aldığı ratingten çok içeriğine dönük eleştirilerle gündeme gelen program yayın hayatına veda ediyor.

Gerçek Gündem'in haberine göre program en tepeden gelen bir müdahale sonra yayından kaldırıldı. Taraflı ve provakitif moderasyonu ve belli görüşteki konuklarıyla gündemden düşmeyen program, anlaşılan sonunda patronajın da pes etmesine neden oldu.

Star TV'nin sahibi Aydın Doğan'ın isteği üzerine kaldırılacak olan programın son bölümü 30 mayısta yayımlanacak.

gazeteciler.com
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

Re: "Ruhat Mengi ile Her Açıdan'' yayından kaldırılıyor.

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 19:03

Star tv bir ara satılacak demişlerdi...İşte oldu.
Eğer doğru çıkarsa üç nokta ...Bazen insan olmayanları çıkarıyordu bir iki...
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen yigitler » Çrş May 19, 2010 19:33

Galiba Star Tv'de iktidar tarafindan korkutuldu, ya da soylentilere gore Star TV o yobaz Koza gurubuna satilacak. Bu programin kaldirilmasi cok aci. Eger kaldirilacak program varsa ayni gun TRT'de ve Cine5'de yayinlanan "korler sagirlar birbirini agirlar" tadinda olan programlar kaldirilmali. Ruhat Mengi'nin goruslerine bazen ben de katilmiyorum, ama Her Acidan adli programi tamamen tarafsizdir, ne yani AKPlilerin hosuna gitmedi diye simdi kaliteli tartisma programlarini mi ekranlardan kaldiracagiz? Yerine de yandas, isbirlikci, yobaz gazetecinin sundugu ve ayni kafada olan yaratiklar cikacaktir goreceksiniz. Ugur Dundar ve Yilmaz Ozdil'i de artik bu kanalda yasatmazlar. Yaziklar olsun!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Deli Haydar » Çrş May 19, 2010 21:02

Star televizyonu henüz Koza-İpek Holding satılmamış olabilir ama Doğan Grubu zaten satılmıştı.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen kush » Çrş May 19, 2010 23:07

Adamlar Light elestirilere bile tahamül edemiyorlar. Bizim millet bunca zamandir bu adamalara nasil tahamül ediyor bir türlü cikaramadim :?:
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen ulusalcı » Çrş May 19, 2010 23:18

Sayin Ruhat Mengi cesurca program yapiyordu.. sonucta fasistlerin sansürü ona da vurdu.
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen BabaHoroz » Prş May 20, 2010 10:47

Hani,nerede demokrasi ? Hani Basın özgürlüğü ?
İşlerine gelmeyen programları yayından kaldırtıyorlar.Banu Avar'ın programıda kaldırtılmıştı.Cevizkabuğuna çeşitli engellemeler yapıldı.Avrasya (ART) TV yi doğru düzgün seyredemiyoruz,birileri korsan olarak girip müzik yayını yapıyor.Mesela Nihat Genç konuşuyor,görüntü tamam ama müzik sesi geliyor.

Yazıklar Olsun
Sadece ve Sadece DENİZLİSPOR lu,Her konuda Objektif, Dobra, AntiEmperyalist ve Tam Bir TÜRK
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen yigitler » Prş May 20, 2010 19:43

Simdi biz ne seyredecegiz yahu? Basbakan'in geyik muhabbetlerini mi? Yalaka gazetcilerin sordugu canak sorulaini mi dinleyecegiz? Yalakalik yapmak en kolay seydir. Once ART ve Kanal Biz'de Ankara Ruzgari diye kaliteli bir program vardi. Emin Colasan, Mustafa Balbay ve Shain Mengu'nun yorumlari iktidari rahatsiz ettigi icin program kaldirildi. Iyi ki hala ART'de Umit Zileli'nin sundugu Ses Ver Turkiye ve Ulusal Kanalda yayinlanan Politikanin Nabzi programlari var, yoksa Pazar gunleri hayat cekilmez olurdu. Burdan tu TV kanali yoneticilerine sesleniyorum, herkes AKPli degildir! Muhalif programlar da yayinlayin, eger yureginiz varsa tabi satilmislar!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen 1652 » Cum May 21, 2010 1:20

Şekil ve öz farklıdır...

Aynı olsa bilim olmazdı zati.

Ve burada bakılacak olan Mengü soyadının nasıl gazeteci olup hangi sulara ne dümenler kırdığıdır.

Yoksa şimdi hükümet karşıtı diye puan alanların aslında mecburiyetten ve anti bilimsellikten orada oldukları unutulmamalıdır.

Ruhat mengü kimdir?Gazetecilik konusunda tek satır kendi başarısı var mıdır?

Bence çok isabetli bir karar olmuş ve de anti-hükümetçi olarak tv.lere çıkması gereken Nihat genç ve yalçın küçük'tür diğer kim kaldırılırsa bizi pek enterese etmez...
En son 1652 tarafından Cum May 21, 2010 1:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

İletiler: 98

İletigönderen eashk » Cum May 21, 2010 1:22

Demekki televizyonculuk yalnızca ticari bir iş değilmiş!!!
Kullanıcı küçük betizi
eashk
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen 1652 » Cum May 21, 2010 1:28

eashk yazdı:Demekki televizyonculuk yalnızca ticari bir iş değilmiş!!!

bence gayet ticari ve baştan sona politik bir iş.

Var mı bunun dışında kanal?

Kral tv den tutun da belgesel kanalına kadar hepsi bu çarktadır...
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

İletigönderen eashk » Cum May 21, 2010 1:36

Eğer "yalnızca" ticari bir iş olsaydı,reytingler baz alınarak program devam ederdi;ancak şu aşamada kaldırılması,böyle olmadığını kanıtlıyor.Demek istediğim budur.
Kullanıcı küçük betizi
eashk
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen 1652 » Cum May 21, 2010 1:40

eashk yazdı:Eğer "yalnızca" ticari bir iş olsaydı,reytingler baz alınarak program devam ederdi;ancak şu aşamada kaldırılması,böyle olmadığını kanıtlıyor.Demek istediğim budur.

reyting aldatmacadır...Kim ölçüyor,neyi baz alıyor.Yani biraz bahanedir reyting.

Tabi ki sizin mantık geçerli ama baskın ticari kural iş ilişkileri kuralıdır.

Yani Ruhat diye birinin programı ticari ve politiktir kanal için,aydın doğan ile mengü-giller aynı tastan yer.

Ve diyelim Aydın doğan bu programdan aylık 10 lira kazanıyorsa bunun yanındaki işler ve ihalelerde 11 lira kazanabileceği ihtimali var ise diğer iş baskın çıkar ve program şutlanır ve bol maaş alıp tek sosyal güvencesi olmayan bu sendikasız birliksiz mengüler de açıkta kalır aslında kalmıyorlar,pislik çukurunda birbirini kollama var birşekilde.
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

İletigönderen Başkomutan » Cum May 21, 2010 2:26

RUHAT MENGİ'NİN PROGRAMI NEDEN VEDA EDİYOR?

Akşam yazarı Oray Eğin, Ruhat Mengi'nin Star TV’de yayınlanan “Her Açıdan” programının neden ekranlara veda ettiğini irdeledi.

İşte “Ruhat Mengi'nin kellesini kim istedi?” başlıklı o yazı…

“Epey bir zaman önce tesadüfen Ruhat Mengi'yle karşılaştık, 'Her Açıdan' programından açıldı konu doğal olarak. Mengi, 'Her Açıdan'la olmayacak bir saatte, olmayacak bir kanalda büyük işler başardı. Her hafta ilk 10'a girdi, başka kanalları o saatte rakip yaratma arayışına itti... Bu arada programına çıkardığı isimlerin de yıldızı parladı.

Mengi'nin sırrı şuydu: Yandaş değildi, soru soruyor, sorguluyor, gazetecilik yapıyordu, gazetenin doğal olarak muhalif olması gerektiğine inanıyordu.
Ben bu gözlemlerini ona aktardım ve başarısından dolayı tebrik ettim. O ise bana 'Her Açıdan'da yaşadığı zorluklardan bir örnek verdi.

Aklımda yer etmiş...

Bir gün programda din konuşmak için bir profesör çağırıyor. Herkesin kendine göre din olgusunu eğip büktüğü, dini kendine göre yorumladığı bir ortamda gerçek anlamda İslamiyet'i öğrenmek, bilgilendirici bir program yapmak için...

Profesör programa çıkıyor, çok büyük ilgi topluyor. Mengi de daha sonra tekrar aynı profesörü konuk almak istiyor.
'Kusura bakmayın Ruhat Hanım, üzerimde öyle büyük baskı var ki bir daha programınıza çıkamayacağım...'

Ne siyaset konuşuyorlar, ne muhalefet yapıyorlar. Sadece olduğu gibi, olması gerektiği gibi objektif bir şekilde din olgusunu konuşuyorlar.
Ama profesör böyle reddediyor Mengi'nin programına çıkmayı. Üstelik kendisinin şahsi olarak hiçbir sıkıntısı olmamasına, programdan çok memnun ayrılmasına rağmen.
'Her Açıdan'ın 30 Mayıs'ta Star'a veda edeceğini, yeni sezonda da akıbetinin belirsiz olduğunu öğrenince koskoca profesöre 'baskı' yapan güç aklıma geldi...
Sonuçta bu düşük maliyetli, karlı, çok izlenen bir programdı. Yayından kalkmasının hiçbir akla yatkın gerekçesi yoktu... Aklıma sadece o 'baskı' geliyor... Ve ne yazık ki 'Her Açıdan'ın vedasını mesela Ertuğrul Özkök'ün görevden alınmasından bağımsız düşünemiyorum.
Ancak hemen şunu da ekleyeyim: Bu baskıyı uygulayan güç öyle şaşkın, öyle kör ki kellesini almaya çalıştığı insanlardan yeni kahramanlar yaratıyor....

İşte Emin Çölaşan... İşte Necati Doğru... İşte tiraj patlaması yapan Sözcü gazetesi...

Kimileri ise bu baskıya boyun eğerek, korkarak, susarak maalesef yok oluyorlar... İşte Bekir Coşkun...
'Her Açıdan' yayından kaldırılmış olabilir ancak bu 'her açıdan', Ruhat Mengi'nin daha da güç kazandığı demektir.”

Odatv.com

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Başkomutan » Cum May 21, 2010 2:28

Özel mesaja cevap var içi dolu olsun...
"Lakin bir lafa bakarım lafmı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye...
Mevlânâ

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

x