Rusya’dan gözdağı

Genel & Güncel Konular

Rusya’dan gözdağı

İletigönderen Pınar » Prş Nis 24, 2008 14:31

Rusya’dan gözdağı

Korkutan tatbikat

Rusya’da Kızıl Meydan, 9 Mayıs Zafer Günü’nde 8 binden fazla askerin, yüzlerce aracın, tankların, füzelerin ve yeni silahların sergileneceği son yılların en görkemli geçidine sahne olacak.

Rusya, devlet zirvesindeki “kadro değişikliğini” en büyük bayram sayılan 9 Mayıs Zafer Günü’ne kadar tamamlayarak tüm dünyaya “yeniden diriliş” mesajı vermeye hazırlanıyor. Rusya alt meclisi Duma, Vladimir Putin’in başbakanlığını oylarken, 9 Mayıs’ta Kızıl Meydan’da stratejik silahları SSCB sonrası ilk kez sergileyecek.

Gözdağı töreni

Rusya, Zafer Günü’nde olumsuz hava şartlarının bu güne gölge düşürmemesi için de kesenin ağzını açtı. Moskova Belediyesi başkentin üzerindeki yağmur bulutlarını dağıtmak için 4 milyon dolar bütçe ayırdı. Kızıl Ordu’nun Hitler Almanyası karşısındaki nihai zaferini ilan edişinin yıldönümünün kutlandığı Zafer Günü’nde Kızıl Meydan, 8 binden fazla askerin, yüzlerce aracın, tankların, füzelerin ve yeni silahların sergileneceği son yılların en görkemli geçidine sahne olacak. Uzmanlar, Moskova Yönetimi’nin tatbikatını Avrupa ülkeleri ve ABD’ye mesaj gönderme olarak değerlendirdi.

Füze kalkanına karşı gövde gösterisi

Avrupa’daki füze kalkanı projesi nedeniyle ABD ile Rusya arasında soğuk savaş rüzgarları estiği biliniyor. En son NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Bush ile Rusya Devlet Başkanı Putin biraraya gelmiş ancak füze kalkanı konusunda bir ilerleme sağlanamamıştı. Tam da bu dönemde Rusya 9 Mayıs’ta kutlayacağı Zafer Günü’nde askeri bir gövde gösterisi yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Rusya askeri gövde gösterisiyle dünya politikalarına yeniden yön vermeye hazır olduğu mesajını vermek istiyor.

Amerika’ya cevap

Kısa süre önce Rus lider Putin ABD’nin Avrupa’daki füze kalkanı projesini 60’lı yıllarda SSCB ve ABD arasındaki Küba krizine benzeterek iki ülke arasında yeni bir soğuk savaş sinyali vermişti. ABD kendisini ve Avrupa’yı başta İran olmak üzere Asya ve Afrika’dan gelebilecek olası füze saldırılarına karşı korumak için Çek Cumhuriyeti’ne dev bir radar, Polonya’ya da güdümlü füzeler yerleştirmek istiyor.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Egeli » Prş Nis 24, 2008 14:34

Pınar, haber için sağol.

E biz de diyoruz ki:

PUT IN,BUSH OUT:)
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Nis 24, 2008 18:00

işte rusya hava muhalefeti olmasın diye bulutları dağıtmak için o 4 milyon doları ayırıyor.abd ise Türkiyede ki teseve demakrasi ihrac etmesi niyetiyle o kadar parayı ayırıyor.rusya sadece kendini geliştirerek coğrafyasında ki abd nin elinde olan ülkelere abd nin taktiğiyle karşılık vermeden nasıl soğuk savaş yapmaya kalkışabilir ki.rusyanın bana göre önce Türkiyeyi kazanması gerekiyor.en büyük harcamalarını en can alıcı siyasetini burda yapması gerekiyor.rusçu felan değilim yalnış anlaşılmasın ama madem bir cephede olunacak ve böyle bir coğrafyada illa bir taraftan olmak gerekiyor ben rusyanın tarafından olmayı tercih ederim
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 24, 2008 18:08

Ne diyelim,yüce Tanrım bu devirde her millete Putin gibi bir lider versin(yanlış anlaşılmasın,ATATÜRK versin demiyorum çünkü öylesi bir daha gelmez).Onuru ayaklar altına alınmış,doçenti-profesörü fahişelik yapmaya başlamış olan;Gorbaçov'un açtığı yoldan yürüyen Yeltsin'in yabancılara peşkeş çektiği memleketlerini kurtarıp yeniden süper güç olma arifesine getirmiş bir adam.Helal olsun milletinin çıkarını her şeyin üzerinde tuttuğu için.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen precisearc » Prş Nis 24, 2008 22:33

bir Putin e bak bir RTE ye.. SSCB yi parcaladilar, halki ne hallere dustu ama yinede toparlandilar. biz neden topraklarimizi inancimizi, gelecegimizi satan, sehit kanlariyla suladigimiz vatanimizi satan kisileri is basina getirebiliyoruz?

hem Putini hemde rus halkini kutlamak gerek..
Kullanıcı küçük betizi
precisearc
Üye
Üye

İletiler: 26

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x