Rüyalarında Bile Dönemiyor...

Genel & Güncel Konular

Rüyalarında Bile Dönemiyor...

İletigönderen Hasta » Çrş Mar 28, 2007 5:28

Gülen’in dönüş rüyası


1999 yılından bu yana ABD’de yaşayan Fethullah Gülen, Türkiye’ye dönüşüyle ilgili gördüğü rüyaları ilk defa anlattı. Ancak Gülen, rüyalarında bile yurda dönemiyor: Yıkık köprülerden, yollardan geçtim. Hayli yürüdüm. Geriye döndüm baktım. Yine ayrıldığım yere dönmüşüm

Haftalık sohbetlerinin yayımlandığı herkul.org adlı internet sitesinde, “Türkiye’ye dönüşünüzle alakalı rüyalarınızdan bahseder misiniz? Acaba bu rüyalar dönüp dönmeme kararınızda ne kadar müessir?” sorusuna cevap veren Fethullah Gülen, rüyasında bile bir türlü Türkiye’ye dönemediğini anlattı.

Şimdiye kadar 10 defa Türkiye’ye dönüşüyle ilgili rüya gördüğünü açıklayan Gülen, ilk rüyasında hızlı tren engeliyle karşılaşıyor:

“Rüyamda giderken, geçeceğim delik öyle dar ki, ancak bir kolum girer oradan. Zorluyorum biraz, geçemiyorum. Vazgeçip, geriye dönüyorum. Veya geçeceğim, ineceğim yerde hızlı trenler gelip geçiyor, Japon trenleri gibi. Çok hızlı... Bu defa yine oradan geçmekten vaz geçiyorum.”

HER YOL AMERİKA’YA

Gülen anlattığı ikinci rüyasında ise Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfettiği sahile çıkıyor:

“Fitne fesadın gemi azıya aldığı dönemde de her tarafı sular alıyordu. Bir gemiye kendimi binmiş gördüm. İzmir’de, İstanbul’da yüzüyorum. Sahile çıktığımı görmüştüm. İhtimal, Kristof Kolomb’un çıktığı sahilmiş orası.”

Rüyalarını anlatırken bir ara sesi çatallaşan Gülen, güçlükle konuşuyor:

“Şimdi odaya girerken bile vatan hasreti gözümde tüllenince gözlerim doldu. Bilemezsiniz onu. Ben o ülkenin yollarının kenarındaki kahvelerinin bile hasretini çekiyorum. O ayrı mesele. Fakat hakkınızda, Hakk’ın ötelerde takdir buyurduğu şeye saygılı olmak ayrı şeydir. Hakk’ın takdirini, takdirlerinize tercih etmeniz lazım.”

AYRILDIĞIM YERE DÖNDÜM

Gülen anlattığı son rüyasının finalinde de yine ABD’ye dönüyor:

“Bu yakında da rüya gördüm. Yıkık köprülerden, yollardan geçtim ama gidiyorum yani. Devrilecek gibi olduk, devrilmeden geçtik öbür tarafa. Hayli yürüdüm. Sonra geriye döndüm baktım. Yine ayrıldığım yere dönmüşüm. Kendime göre yine bir mana çıkardım. Fakat bunlar objektif değil. Yani benim için karar verme mevzuunda mutlak belirleyici faktörler değil.”

BİR İŞARET YETER

CEMAATİN ileri gelenleri ile dertleşen Gülen, kararı onlara bıraktı:

“Bana, ‘Orada olmanız, ahir ömrünüzde ölürseniz, babanızın veya annenizin yanına gömülmeniz daha maslahattır’ derseniz, zannediyorum düşüncelerimi bir daha gözden geçiririm. Bizim için hafif bir işaret, bir ima, yer değiştirme adına yeter. Kalkar gideriz. Rüyalarla karar vermek doğru değil. Yine meşveret etmek lazım. Genel kanaat olarak ‘Oraya gitmeniz lazım’ falan diyorsanız, çok rahatlıkla, bulunduğum bu yeri terk eder, oraya gidebilirim.”


AKŞAM-28.03.2007



Bu rüyaları yorumlayacak,sıkı rüya yorumcuları var mı aranızda,arkadaşlar? :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

Re: Rüyalarında Bile Dönemiyor...

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Mar 28, 2007 5:46

nurdi yazdı:Bu rüyaları yorumlayacak,sıkı rüya yorumcuları var mı aranızda,arkadaşlar? :twisted:

maalesef hic öyle bir becerim yoktur.... El Tayyip baskanligini bir ilan edebilse zat-i muhterem halifemize de dönüs yolu acilacak ama RTE bu aralar "kelle" derdinde. :twisted:
yakin haham dostlari nasil yorumlamis bu rüyalari acaba, merak ettim.. :roll:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Hasta » Çrş Mar 28, 2007 6:10

Bir işaret,bir îma yetecekmiş,dönmesine.İşaret nerden gelecek,acaba? :twisted:

Türk-Kan... :wink: Ben de merak ediyorum,tabii ki... :roll:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen SOKRATES » Prş Nis 05, 2007 13:01

Maalesef reel akılla değil de, efsanecilik oynarayarak dine zarar veriyorlar.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye
 
İletiler: 346
Kayıt: Çrş Nis 04, 2007 20:59


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x