
Türklüğü korurum arkadaş!
ŞAHİN, Oğuzların Kayı boyundan geliyorum. Benim Türklüğüme kimse hakaret edemez. Eden cezasız kalmaz diyerek esip gürlemişti. Yaşananlara seyirci kalan Şahin, tarihçi kisvesiyle Ermeni yalanlarını yaymaya çalışan Ara Sarafiana da tepki göstermemişti.
Ermeniler kin kustu
Ermenistanın başkenti Erivanda düzenlenen sözde Ermeni soykırımı resmi törenlerinde 10 binlerce Ermeni, Ay yıldızlı bayrağımızın üzerine basarak geçti. Küstahlar, gece de Türk bayraklarını yaktı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişi sözde Ermeni soykırımının 93inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katılmak için Soykırım Anıtının önünde toplandı. Resmi törende Türkiye aleyhine sloganlar atıldı. Ermeniler, 24 Nisan 1915te 1.5 milyon Ermeninin katledildiğini iddia ederek bu günü Soykırım Günü ilan etmişti.
Diğer ülkelerde
Erivan dışında birçok Avrupa ülkesi ve ABDde de Ermeniler sözde soykırımı anmak için toplantılar yapıp yürüyüşler düzenledi. ABDdeki Ermeniler, 1915 olaylarının yıl dönümü kabul ettikleri 24 Nisan dolayısıyla, Türkiyenin Washington Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Ermeni gösterisine karşı, ABDde yaşayan Türk toplumu da, bayraklı ve pankartlı bir karşı gösteri yaptı.
Londrada sessiz protesto
İngilterenin başkenti Londradaki Türk Büyükelçiliğinin önü de Ermenilerin, sözde soykırımın yıldönümünde protesto gösterisine sahne oldu. Sessiz olarak gerçekleştirilen protestoda, Ermeniler, Büyükelçilik karşısında pankart açtı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, protestolarında modern tarihin ilk soykırımı yazılı pankartlar taşıdı.
Rusyada engellendi
Rusyanın başkenti Moskovada ise Türk Büyükelçiliği önünde Ermeni grupların gösteri yapmasına izin verilmedi. Rus polisi sabah saatlerinden itibaren Büyükelçiliğin bulunduğu 7. Rastovsky Pereulok sokağını tamamen trafiğe kapattı. Çevik kuvvet OMONa ait bir grup güvenlik görevlisi de kuş uçurtmadı.
Fransada 3 bin kişi yürüdü
Ermeniler, Fransanın başkenti Pariste düzenledikleri sözde 3 bin kişi Ermeni soykırımı gösterisinde de Türkiyeye kin kustu. İsveçin başkenti Stockholmde haftalar önce planlanan sözde Ermeni soykırımı gösterisi, kimsenin katılmaması nedeniyle fiyaskoyla sonuçlandı. İsveç Ermeni Federasyonunun organizesiyle İsveç Parlamentosu önünde yapılan protesto gösterisine katılanların sayısı bir elin parmaklarını geçmedi.
Dışişlerinden kınama
Dışişleri Bakanlığı, Erivanda düzenlenen resmi törenlerde alana Türk bayrağının serilip üzerinden geçilmesini ve bir gün önce de Türk bayrağının yakılmasını kınadı.
Amerikada sözde soykırım iftirasını anan yüzlerce Ermeni, Türkiyenin Washington Büyükelçiliği önünde toplanarak Türklere kin kustu.
Türklerden karşı gösteri
ABDde düzenlenen Ermeni gösterilerine karşı, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu ülkede yaşayan Türk toplumu da, bayraklı ve pankartlı bir karşı gösteri düzenledi. Olaysız geçen protesto gösterisinde, bu yıl ilk kez polisin, Türk Büyükelçiliği önündeki kaldırımı Türk göstericilere ayırdığı ve Ermenilere karşı kaldırımda yer verdiği görüldü. Gösteriye, ilk kez bu yıl ABDde yaşayan Türkler sayıca yoğun ilgi gösterdi.
Soykırım Anıtının önünde toplanan bir grup Ermeni, Türk Bayrağını yere sererek üzerinden geçti.
Şerefsizler gece de Ay-Yıldızlı bayrağımızı yaktı.
Alçak iftiracı!..
İstanbuldaki ihanet konferansında konuşan Sarafian, sadece Harput ve Diyarbakırda 979 Ermeninin katledildiği iftirasını attı
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinin Bilgi Üniversitesinde düzenlediği 24 Nisan 1915te ne oldu? konulu konferansta konuşan Mavi Kitapın editörü Londradaki Gomitas Enstitüsü Genel Direktörü Ara Sarafian, Soros işbirlikçileri tarafından Ermeni soykırımı vardır iftirasını yine tekrarladı. Ermeniler 24 Nisanı niçin anıyorlar başlıklı bir konuşma yapan ve o dönemde 40 bin civarında Ermeninin yaşadığı Harputta 1915ten sonra tek bir köy kalmadığını öne süren Sarafyan şu iddiada bulundu:
Soruyu geçiştirdi
Orası bir savaş meydanı değildi. Hiçbir direniş de göstermediler. Orada yaşayan birçok yabancı, yaşananları kayda geçirmişti. Ermeniler öküz arabalarına bindirilip Harput ve Diyarbakır arasındaki bilinmeyen bir yerde katledildiler. Bu kervanda 979 kişi öldürüldü. Yakın bir zamana kadar Ermeni sorununun bir tabu olduğunu kaydeden Sarafian, hâlâ bu konuyu tartışmanın cesaret istediğini kaydetti. Bir katılımcı, 1894teki Ermeni ayaklanmasından neden bahsetmediniz? Lütfen Van Ermeni Cumhuriyeti deklare edildiğinde ne olduğunu da anlatınız deyince, Sarafian, Zikrettiğiniz, resmi Türk tezidir. Bu ayaklanmalar resmi açıklamalara temel oluşturmuştur dedi.
ABD Başkanı Bush soykırım demedi
ABD Başkanı George W. Bush, 24 Nisan dolayısıyla yayımladığı başkanlık döneminin son mesajında da beklendiği gibi soykırım sözcüğünü kullanmadı. Başkan Bush, Bu anma gününde, Osmanlı İmparatorluğunun sonunda 1.5 milyon kadar Ermeninin topluca ölümü ve sürgüne zorlanması dolayısıyla 20. yüzyılın en büyük trajedilerinden birinin kurbanlarının anısını onurlandırıyoruz dedi.
Pelosi: Türk devletiyle ilgisi yok
ABD Temsilciler Meclisinde Ermeni soykırımı nı anma toplantısına katılan Demokratik Partili Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Ermeni sorunu konusunda, Bir açılım fırsatı olduğunu düşünüyorum dedi. Pelosi, Türk hükümekti Osmanlı devleti değil. Konunun şu anki Türk devletiyle ilgisi yok. Umuyorum ki, tarafları bir araya getirip bu meseleyi konuşabilmenin ve nihayetinde sonlandırabilmenin bir yolu olur diye konuştu.
Şahin neden susuyor!
Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili olarak hakarete varan gösterilerin yapılmasının ardından başta Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin olmak üzere AKP hükümetinden tepki gelmemesi sert eleştirilere neden oldu. Türklüğüme kimse hakaret edemez diyerek esip gürleyen Bakan Şahine sert tepki geldi. DSPli Eskişehir Milletvekili Tayfun, TCKnın Türklüğe hakareti suç sayan 301. maddedeki uygulamanın çifte standartına dikkat çekerek şöyle devam etti: Türk bayrağının ezilmesi kabul edilemez. Türk bayrağı ayaklar altına alınırken kimse buna ses çıkaramayacak, ama siz istediğinizi söylemeyeceksiniz. Düşünce özgürlüğü olsunda bu kadar samimiyetsiz ve çift taraflı olmasın. Bunlar olurken hükümetten de net bir tepki gelmesi gerekirdi
Utanmazlara tepki gösterin
Hür Parti Genel Başkan Vekili Yaşar Okuyan ise, bugün çelişkinin ötesinde acı şeylerin yaşandığını söyledi. 24 Nisanda sözde soykırım anıtının önünde Türk bayrağının yırtılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Okuyan şöyle devam etti: Bundan başka bir gün önce Türk bayrağı yakıldı. Birinin üzerinden 24 saat, diğerinin üzerinden 48 saat geçmiş. AKPden tepki var mı? Yok. Bu utanmazlıktır.Türk Bayrağı yere seriliyor, AKP susuyor. Bu yetmiyor, Dışişleri Bakanı Babacan Ermenistan Dışişleri Bakanına mektup yazdığını açıklıyor, çok güzel gelişmeler oluyor, önerilerimiz var diyor. 301 değişikliğini savunan Bakan Şahinden de bir tepki yok. Milli Eğitim Bakanlığı ders kitaplarında Ağrı Dağına Ararat diyebiliyor. Buradaki nasıl bir alçaklıktır, soruyorum, tarif edebilecek biri var mı?
MHP, Küstah saldırıyı TBMM gündemine taşıdı
MHPli Hasan Çalış, Ermenistanın başkenti Erivanda, 1915 olaylarıyla ilgili düzenlenen törende, Türk Bayrağına yapılan çirkin saldırıyı TBMM gündemine getirdi. Çalış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, Türk Bayrağının resmi bir törende yere serilerek çiğnenmesinin, Türk milletini derinden üzdüğünü belirtti. Hükümetin, bu olay karşısında Ermenistan nezdinde ne yaptığını öğrenmek isteyen MHPli Çalış, Ermenistan ile ilişkiler konusunda gelinen bu noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu yöneltti.
Dışişlerine has Arjantin kriteri
Dışişleri Bakanlığı, Arjantin Senatosunda kabul edilen, asılsız Ermeni iddialarına destek veren yeni metinle ilgili olarak, gerekli girişimlerin yapıldığını ve Devlet Bakanı Mehmet Aydının da bu kararın alınması üzerine 29 Nisanda Arjantine yapacağı seyahatini iptal ettiğini bildirdi. Sözde Ermeni soykırımını daha önce tam 18 ülke senatosu resmen kabul ederken, dişe dokunur bir tepki göstermeyen hükümetin Arjantine karşı bu tavrını değerlendiren DSPli Hüseyin Pazarcı, Arjantinde bundan önce de bu tür metinlerin kabul edildiğine dikkat çekti.
Geç alınmış bir karar
Türkiyenin bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanması gerektiğini belirten Pazarcı şöyle dedi: Arjantine böyle bir yaklaşım sergiliyorsanız, diplomatik çerçevede diğer ülkelere de aynısını yapmanız gerekir. Uluslararası haklarınızı çok iyi bilip ona göre hareket etmelisiniz. Bazen de ülkelerle olan ilişkileriniz de her zaman aynı tepkiyi veremeyebilirsiniz. Diğer parametreleri de göz önünde tutmalısınız. Hükümet tarafından verilen bu tepki ise geç alınmış bir karardır.
KAYNAK