Polatlı Bedriye Halil Naci Mıhçıoğlu İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerine kendi imzaladığı Said Nursi kitaplarını dağıtan fen bilgisi öğretmeni Koray Yılmazer , kısa süre sonra Polatlı Anadolu Öğretmen Lisesi'nde müdür yardımcısı olarak görevlendirildi.
Yılmazer, 6. sınıfta okuyan iki öğrenciye "Risale-i Nur Külliyatından Küçük Sözler" adlı kitaptan armağan etti. Yılmazer, ön kapağında "Hem kendini başıboş zannetme! Zira şu misafirhane-i dünyada, nazar-ı hikmetle baksan, hiçbir şeyi nizamsız, gayesiz göremezsin. Nasıl sen nizamsız gayesiz kalabilirsin?" yazan kitabı da öğrencileri için imzaladı. Kitabın iç kapağına "Güzel okuyup güzel istifade etmen dileğiyle" yazan Koray Yılmazer, yazısının altına imza ve tarih attı. İki öğrencinin kitap almasının ardından sınıftaki diğer öğrenciler de öğretmenlerinden kitap istedi. Öğrencilerin anlatımına göre Yılmazer, öğrencilere yanında başka kitap olmadığını, ancak kendilerine de getirebileceği yanıtını verdi.
Yılmazer'den aldığı kitabı okuma saatinde okul kütüphanesinde okuyan 6. sınıf öğrencisi, okulda görevli bir başka öğretmenin dikkatini çekti. Yılmazer, öğrencilere söz konusu kitabı dağıttıktan birkaç gün sonra ilginç bir şekilde Polatlı Anadolu Öğretmen Lisesi'nde müdür yardımcısı oldu.
EĞİTİM-SEN: ÖĞRETMEN ÖDÜLLENDİRİLDİ
Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Tuğrul Culfa , AKP'nin okulları "arka bahçesi" olarak kullanmaya başladığını söyledi. Culfa, "Cumhuriyet kavramıyla taban tabana zıt bir insana ait kitapları öğrencilere dağıtan kişi, hemen ardından müdür muavini yapılarak adeta ödüllendirilmektedir" dedi.
Bu tür olayların Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 'i de daha iyi tanıttığını anlatan Culfa, "Artık cilalı imaj devri bitmiştir. Bakanın gerçek yüzü her gün daha iyi görülmektedir. Milli eğitimdeki gerici, ırkçı kadrolaşma tüm hızıyla sürmektedir" diye konuştu.
KAYNAK