Sakarya TGB Mehmet Altan'ın Yalanlarını Dinlemedi!

Genel & Güncel Konular

Re: Sakarya TGB Mehmet Altan'ın Yalanlarını Dinlemedi!

İletigönderen dogrucu » Cum Mar 26, 2010 22:32

Ben bu forumda yeniyim ve ben de forumu anlamaya çalışıyorum.
Bu forumun dışında Türk ve Yabancı. siyasi görüş içerikli 17 ayrı forumda yazılar yazarak bilgi birikimimi paylaşıyorum ve başka katılımcıların bilgi birikiminden faydalanarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Benim yazılarım genele hitap eder ve bilgi paylaşımına yöneliktir.
Yazılarım tarafsız ve önyargısız okunduğunda herşey anlaşılır, çünkü ifadelerim açık ve nettir.
Kullanıcı küçük betizi
dogrucu
Üye
Üye

İletiler: 14

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 26, 2010 22:44

dogrucu yazdı:Ben bu forumda yeniyim ve ben de forumu anlamaya çalışıyorum.
Bu forumun dışında Türk ve Yabancı. siyasi görüş içerikli 17 ayrı forumda yazılar yazarak bilgi birikimimi paylaşıyorum ve başka katılımcıların bilgi birikiminden faydalanarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
Yazılarım tarafsız ve önyargısız okunduğunda herşey anlaşılır, çünkü ifadelerim açık ve nettir.

Forumumuz o kadar anlaşılmaz mı? Ki, 17 ayrı forumda yazıyormuşsunuz. Önceki iletilerinize bakıldığında konu ile ilgili yorum yapabildiğiniz görülüyor.
İfadeleriniz açık ve net olsa, sorumu 3 kez tekrarlamak zorunda kalmazdım. Yoksa, konunun içeriğini okumadan başlığa binaen mi yorum yaptınız?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Osman_Pasa » Cmt Mar 27, 2010 0:47

Mehmet Altan , vatan hainidir ; Yillardir Bir cok kanalda cikip ayni emperyalist usakligina devam etmektedir . Yani fikirlerini bilmeyen yoktur , dinlemeye gerek yok ..
Televizyonda , insanlar mulu olacaksa Guneydoguda kurt devleti de kurulsun diyecek kadar soysuzdur ...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen Urunguj » Cmt Mar 27, 2010 2:06

dogrucu yazdı:Ben bu forumda yeniyim ve ben de forumu anlamaya çalışıyorum.

Adıyaman'da sanırım, yerel bir gazete sahibini sorgulayan Türkiye Cumhuriyet savcısı, "nasıl olurda hoca efendimiz'e Feto dersin" demişti.

Türkiye Cumhuriyeti Savcısı bunu demişti!

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.tumgazeteler.com/www.gundem.info/www.gundem.info/?a=2744889

Ne kadar acımasız olduklarını afişe etmek gerek!
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen dogrucu » Cmt Mar 27, 2010 7:12

Ben genellikle karşılıklı atışmalara ve polemiklere girmem, kişiler hakkında konuşmam sadece fikirleri tartışırım, itham edici ve amiyane tabir ile "öküz altında buzağı aramaya" yönelik algıladığım ifade ve soruları ciddiye almam ve cevap vermeye bile layik görmem.

Ama yinede madem soruyorsunuz, bu forumda anlamadığım birşey var. Madem Altanlar vatan haini ve dinlenmesine ve üzerinde konuşulmasına bile gerek yok. O zaman niye sürekli bu forumda onların söyledikleri konu yapılıyor hatta onlarla yapılan TV söyleşilerinin videoları yayınlanıyor. Mesela ben TV de öğle öncesi "kadın" programlarını ve tüm yayınlanan dizileri sevmem. Bu sebepten dolayı bu programları seyretmem ve üzerinde konuşup vakit bile harcamam.

Eğer bu konuda beni aydınlatırsanız bende bu forumlan bir şeyler almış olurum.
Kullanıcı küçük betizi
dogrucu
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 27, 2010 11:24

dogrucu yazdı:Ben genellikle karşılıklı atışmalara ve polemiklere girmem, kişiler hakkında konuşmam sadece fikirleri tartışırım, itham edici ve amiyane tabir ile "öküz altında buzağı aramaya" yönelik algıladığım ifade ve soruları ciddiye almam ve cevap vermeye bile layik görmem.

Ama yinede madem soruyorsunuz, bu forumda anlamadığım birşey var.

Yaaa... Şimdi olacaktı Altanlar, Barlaslar ne güzel fikir tartışmasına girer, ufkunu genişletirdin. Bu forumda anlamadığın şeyi ben sana anlatayım. Biz genelde öküz altında buzağı aramayız, bizzat öküzleri buluruz. Hem de elimizle koymuş gibi. Öküzlere layık olduğu muameleyi göstermekte de kusur etmeyiz

dogrucu yazdı:Madem Altanlar vatan haini ve dinlenmesine ve üzerinde konuşulmasına bile gerek yok. O zaman niye sürekli bu forumda onların söyledikleri konu yapılıyor hatta onlarla yapılan TV söyleşilerinin videoları yayınlanıyor.

Yine anlamamışsın. Demokrat doğrucu olacağım derken gerçekleri ıskalıyorsun. Açıklayayım: Güncel Meydan, vatan hainlerinin deşifre edildiği, belgelendiği ve arşivlendiği bir forumdur. Tarihe not düşer.

dogrucu yazdı:Mesela ben TV de öğle öncesi "kadın" programlarını ve tüm yayınlanan dizileri sevmem. Bu sebepten dolayı bu programları seyretmem ve üzerinde konuşup vakit bile harcamam.

Eğer bu konuda beni aydınlatırsanız bende bu forumlan bir şeyler almış olurum.

Biz de gereksiz insanlara vakit harcamayız. İbretlik bir kaç vak'a dışında.

Umarım forumumuzu biraz olsun anlamanıza katkım olmuştur.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen dogrucu » Cmt Mar 27, 2010 11:30

Bende şimdi sizin kim ve bilhassa ne olduğunuzu anlamış bulunuyorum ve diğer forumlara yönelmek üzere veda ediyorum.

Giderken de şunu söylemek isterim. Kendinizi bu kadar önemsemeyin. Tarihe not atmaktan çok uzaksınız.
Kullanıcı küçük betizi
dogrucu
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 27, 2010 12:29

dogrucu yazdı:Bende şimdi sizin kim ve bilhassa ne olduğunuzu anlamış bulunuyorum ve diğer forumlara yönelmek üzere veda ediyorum.

Giderken de şunu söylemek isterim. Kendinizi bu kadar önemsemeyin. Tarihe not atmaktan çok uzaksınız.

Demokrat doğrucu ediyormuş terk-i diyar,
Bir tatlı hüzün sardı Güncel Meydan'ı
Dağlara tepelere yayılmış davar,
Üç kuruşluk adamlara bırakmayız vatanı.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen gerçeği arayan » Cmt Mar 27, 2010 14:17

Arkadaşlar, küçük görüş ve yöntem farklılıkları için biribirimizi kırmayalım.

Doğrucu Mehmet Altan’ı övmüyor, veya söyledikleri doğrudur demiyor. Doğrular tartışa tartışa ortaya çıkar diyor.

Ben de şahsen birkaç yıl önceki bazı konuşmalarını dinledikten sonra Mehmet Altan’ın Türkiye’ye zararlı bir kişi olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendinden emin ve çok bilmiş tavırlarıyla fazla bilgili olmayan insanları aldatma potansiyeli var. Bütün mesele bu zararlıyla nasıl mücadele edileceğidir. En etkili yöntem sizce nedir?

a) Vatan haini, satılmış, Amerikan uşağı diye slogan atmak mı? Yoksa
b) Yılmaz Özdil veya Mustafa Balbay gibi ustaca, sakin ve mizahi bir dille demokrat ve aydın geçinen bir adamın tutarsızlıklarını somut örnekleriyle ortaya koymak mı?

Ben ikinci şıktan yanayım. Çünkü bizim ülkede vatan haini, dinsiz, satılmış gibi laflar genel olarak karşıt görüşlüleri susturmak için kullanılır, ve bunu bilen halka da fazla bir şey ifade etmez. Hak ederek de vatan haini olabilirsiniz, hak etmeyerek de.

Kaldı ki Mehmet Altan gibileriyle fikirsel mücadelenin pek zor olmaması gerekir, çünkü tutarsızlıkları hakikaten çok büyük.
Kullanıcı küçük betizi
gerçeği arayan
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 27, 2010 21:10

Halil NEBİLER: 50 milyar maaş alıyorsun, 20 yaşındaki çocuğa cevap veremiyorsun Mehmet ALTAN!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Osman_Pasa » Pzr Mar 28, 2010 2:23

Pahalandıkça ucuzlayan meta: Köşe yazarlığı!

GENELLEME yapmak istemiyorum. Ben de köşe yazarıyım. Ancak, bazı köşe yazarları bu yazının başlığını doğruluyor.

Ekonomide basit bir kural vardır. Değerli olanın, talebi yüksek olanın fiyatı yüksektir. Cümleyi tersten ifade edersek, fiyatı yüksek olanın kıymeti de yüksektir.

Bu kurala bir istisna var. Köşe yazarlığı! Ülkemizde her daim ücreti piyasa değerinin çok üstünde bazı köşe yazarları vardır.

Ancak, ülkemizde “maddi durumu” oldukça iyi köşe yazarları genellikle iktidarın/güçlü olanın yanında yer alır, onların yalakalığını yaparlar.

Türkiye buna alışıktır.

Öte yanda okurlar köşe yazarına biçtiği paye gereği ondan iktidara, güçlü olana karşı durmasını bekler. Zaten, aydının asli görevi “muhalefettir”.

Onun içindir ki, ücreti artan köşe yazarının okur indinde değeri düşer.

Bu konu ile ilgili olarak geçen hafta aklıma iki köşe yazarı takıldı kaldı.

1) Ülkeden kovmakla tehdit ettiği kaçak Ermenilerden özür dilemesini istedikten sonra Başbakan Cengiz Çandar’a çok sert bir tepki verdi. Cengiz Çandar da Başbakan’a verdiği cevapta aynen şöyle diyor:

“Gelelim ‘Bir defa dürüst ol. Doğrunun avukatı ol’ sözlerinize. Özellikle ‘Bir defa dürüst ol’ sözünü size yakıştıramadım.

Bu hiddetli yaklaşım, nice dış ve iç gulyabaniye karşı sizi desteklerken geçerli miydi? O durumlarda ‘yanlışın avukatı’ mıydık? (Radikal-20.03.2010)

Başbakan, Çandar’ı hangi ülkenin avukatı olmakla suçluyor, çıkaramadım. “Bir defa dürüst ol” sözü “Daha evvel hiç dürüst olmadın” anlamına mı geliyor, bunu da anlamadım.

Ancak, Çandar “avukatlık” sözünü neden benimsedi, bunu hiç ama hiç anlayamadım. Zira, avukat illa ki inandığı için değil, mesleğin ona sağladığı maddi getiri karşılığı “müvekkilini” savunur. Köşe yazarının ise böyle bir görevi yoktur. Köşe yazarı inandığını savunur. Hadi ilk gün dili sürçtü, Cengiz Çandar bir sonraki yazısında yine avukatlığı benimsediğini beyan ediyor:

“Ama itiraf etmeliyim ki, iki gün sonra, kendi ‘aşireti’nden olmadığım halde avukatlığını yapmış olduğum Başbakan’ın bana ‘Kimin avukatısın?’ diye kükremesi bayağı bir tuhaf geldi.” (Radikal-23.03.2010)

2) Mehmet Altan da Özhan Canaydın’ın rahmete kavuşmasının ardından nostaljik bir yazı yazdı. Yazıyı önce sevdim. Ama, bir ölüyü anmak için yazılan bir yazıda aniden karşıma şu sözler çıktı:

“Hasan Doğan benim Sabah’tan Star’a geçişimin baş aktörlerinden biriydi...

Beyana güven duyma saflığımı hiç terk etmemem yüzünden, o süreçte farklı aktörler tarafından bana yapılan vaatlerle, şimdiki uygulamalar arasında büyük farklar olsa da, başlangıçta hepsiyle, Hasan da dahil, yoğun bir şekilde teşrikimesai yaptık...” (Star-24.03.20109.)

Yazıya bir vesile ile giren Hasan Doğan aniden Mehmet Altan’a kendisine yapılan vaatlerin tutulmadığını hatırlatıyor ve varsa hakkını şirketinde, olmadı mahkemede araması gereken Mehmet Altan bir ölüm yazısında bir başka ölü üzerinden tutulmayan (herhalde maddi) vaatleri sorguluyor!

Herhalde, bunlara da alışmak gerekiyor!

28 Mart 2010

Cüneyt ÜLSEVER

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14241446.asp?yazarid=3&gid=61
En son Osman_Pasa tarafından Pzr Mar 28, 2010 2:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen defender8050 » Pzr Mar 28, 2010 2:38

Osman_Pasa yazdı:Mehmet Altan , vatan hainidir ; Yillardir Bir cok kanalda cikip ayni emperyalist usakligina devam etmektedir . Yani fikirlerini bilmeyen yoktur , dinlemeye gerek yok ..
Televizyonda , insanlar mulu olacaksa Guneydoguda kurt devleti de kurulsun diyecek kadar soysuzdur ...

Osman Pasaya aynen katiliyorum, site yönetiminden eger akp tarafindan gönderilmis provakatör üye varsa derhal gereginin yapilmasini talep ediyorum, zaten tüm gazeteler ve televizyonlar yobaz para babasi din tacirlerinin bide su güzel sitemizi kirletmesinler
Kullanıcı küçük betizi
defender8050
Üye
Üye

İletiler: 35

İletigönderen Deli Haydar » Pzr Mar 28, 2010 17:01

gerçeği arayan yazdı:Ben de şahsen birkaç yıl önceki bazı konuşmalarını dinledikten sonra Mehmet Altan’ın Türkiye’ye zararlı bir kişi olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendinden emin ve çok bilmiş tavırlarıyla fazla bilgili olmayan insanları aldatma potansiyeli var.

Mehmet Altan'ın kendinden emin ve çok bilmiş tavırları, sizin gibi "gerçeğe talip" olabilme bilinç düzeyine iye yurttaşlarımızı dahi uzun süre yanıltabildiğine göre, durumun korkutucu boyutunu "tartışma"mıza gerek yoktur.

Babadan satılmış, vatan/ulus/hak düşmanı birinin zararlılığına, ancak birkaç yıl önceki bazı konuşmalarını dinledikten sonra karar verebildiyseniz, -üzgünüm ama- bu sizin için büyük bir eksikliktir. Ancak "zarar-lının neresinden dönülse kardır" sözünün özü gibi, bu açığınızı geçmişe dönük araştırmalarınızla hızlıca kapatıp durumun ciddiyetini, en az -işi hamaset edebiyatına dökmüş- bizler kadar kavrayabileceğinize olan inancım tamdır. İzlememiz gereken yöntemi ancak ondan sonra tartışabiliriz.

dogrucu yazdı:Ben genellikle karşılıklı atışmalara ve polemiklere girmem, kişiler hakkında konuşmam sadece fikirleri tartışırım, itham edici ve amiyane tabir ile "öküz altında buzağı aramaya" yönelik algıladığım ifade ve soruları ciddiye almam ve cevap vermeye bile layik görmem.

Öküz altında buzağı aramak: Olmayacak sebeplerle suç ve suçlu bulma çabasında olmak.
Türk Dil Kurumu

1. Biz burada Mehmet Altan'ın kişiliği üzerinden konuşup, tırışkadan nedenler uydurarak birilerine suç yüklemeye mi çalışıyoruz!
2. Kişinin bir şeyi kendine "layık görmemesi" ayıptır, günahtır. Kibir tehlikelidir; hele ki konu vatansa...
3. Kişinin sınırlı ve yanlı "algı"sı acizdir. Algınıza her zaman bu kadar güvenmemenizi öneririm.
4. Naçizane ben -karşımdakine saygımdan- her türlü tanım ve soruyu ciddiye alırım; hele ki konu vatansa...
5. "Namusluyum", "dürüstüm", "akıllıyım", "doğrucuyum", "yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar" diyenden çekinirim.

Kulağınıza küpe olsun: 17 değil 1017 forumda dolaşsanız da kendinizden kaçamazsınız!
Nerede çokluk...
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen yigitler » Pzr Mar 28, 2010 18:28

Bu sahis ve agabey'i Ahmet serefsizligin, kokusmuslugun onde gidenleridir. Her Tv kanalda pis suratlarini goruyoruz, ama sadece bos konusuyorlar, konustukca da batiyorlar. O kadar akilli, bilincli gazeteciler varken neden hep bu gerksiz, parazit yaratiklari cikariyorlar? Adam gibi gazetecileri cikarsinlar, mesela Nhat Genc, Emin Colasan vs. Dalton kardesler hic birsey bilmiyorlar, halktan tamamen kopuk kendi gezegenlerinde yasiyorlar.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Mustafa Recep » Pzr Mar 28, 2010 21:30

anlayamazsınız efendim siz 'demokrat' değilsiniz!

mesela bende bu liberal tosuncukların pişkinliğini hiç anlayamam,

değerli Türk-Kan vakit cenk vaktidir,

çizmeleri giymek vaktidir,

aman dileyen düşmana bir kere merhamet ettik bundan gayrı merhamet yok!
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x