Saman meraklılarına...

Genel & Güncel Konular

Saman meraklılarına...

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Nis 08, 2007 20:27

Satılmış Tarihçi: Ermenilere soykırım yapıldı



Sözde Türk, satılmış bir tarihçi Taner Akçam, Ermeniler'e soykırım yapıldığını iddia etti! Zaman Gazetesi'de bu satılmış tarihçiden özel açıklamalar aldı. Peki neden Zaman Gazetesi tarafından özellikle, ne diyecği belli kimliği satılmış bir tarihçiden fikir alındı...



İşte o tarihçi, işte o Zaman Gazetesi

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Ermeniler'e soykırım yapıldığını iddia eden Türk Tarihçi Taner Akçam, Columbia Üniversitesi Ortadoğu ve İnsan Hakları Enstitüsü tarafından düzenlenen "Utanç Verici Bir İş: Ermeni Soykırımı ve Türklerin Sorumluluğu Sorunu" isimli bir konferans verdi.

Minnesota Üniversitesi Tarih bölümünde görev yapan Taner Akçam, ABD Kongresine sunulan Ermeni tasarısı hakkında Zaman Gazetesine konuştu. Akçam," Tasarıyla çok yakından ilgilenmiyorum, fakat ben geçmesini istiyorum. Bu Çin işkencesi bitmeli, Türkiye yıllardır işkence çekiyor geçecek mi, geçmeyecek mi? Aynı işkenceyi Ermenistan'da yaşıyor. Çıksada bizde kurtulsak. Bu işin çözümü buralardan geçmiyor. Tasarının geçmesi psikolojik olarak Ermenilere çok büyük fayda sağlayacak. Herkes bu meseleye bir futbol maçı gözüyle bakıyor. Tasarı çıkarsa Ermeniler çok iyi bir gol atmış olacak. Ve böylece oh çekecekler. Bir ülkeyi daha kazandık diyecekler. Amerikan senatosu ve Beyaz Saray'da Türklerin yaptığı soykırım değildir diyen yok ki. Herkes bu bir soykırımdır; diyor fakat Türkiye'yi üzmek istemiyor. Türkleri üzmeyelim diye tasarı bugüne kadar geçmedi.Yaşanan tartışmada 1915 üzerine değil. İncirlik üssünü kullanacakmıyız kullanmayacakmıyız tartışması. Tasarı geçerse Türkiye İncirliği, ABD'ye kapatacak." dedi.

Hükümetin son dönemdeki girişimlerinide değerlendiren Taner Akçam, "Hükümetin bu konuda daha cesur adımlar atmasını umut ediyorum. Yeteri kadar cesur değiller. Mesela Kıbrıs konusu ancak ve ancak Denktaş bir kenara konulduğu zaman halledilebilir. Türkiye'nin Ermenistan'la olan problemide ancak Yusuf Halaçoğlu, Gündüz Aktan,Şükrü Elekdağ gibi isimler bir kenara konulursa halledilebilir. Bu isimler devlet politikasını belirliyor. Bu insanlar bir kenara konulmadığı sürece bir çözüm olaçağını zannetmiyorum."dedi. Türkiye'de Ermeni meselesinin bir tabu olduğunu ifade eden Taner Akçam, şahsına yönelik sistemli bir kampanya yürütüldüğü belirtti. Akçam," Şahsıma yönelik aleyhte bir kampanya yürütülüyor. Geçmişte tehdit telefonları da alıyordum. Bu sıralar bu tarz bir şey yok."dedi.

Kaynak: Zaman



Etikhaber
En son |Kuralsız| tarafından Pzr Nis 08, 2007 20:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Hasta » Pzr Nis 08, 2007 20:31

Zaman... :wink: :twisted: Sevgi kelebekleri...Fetto in Pectore... :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x