Sevgili Kaye, RAM,TURKKAN , diger degerli site yoneticileri ve katilimcilari.
Baslattiginiz Youtube temizleme eylemi cok onemliydi. Cunku orgutlu bir yonlendirme ile ne kadar guclu oldugumuzu gosteren cok etkin ve basarilii bir eylemdi. Bunu bir ileri asamaya tasimayi ve somut sonuclara gidecek bir hareket baslatmayi oneriyorum. Yapabilecegimiz cok sey var su an hemen aklima gelen bir kacini biraz daginik da olsa yazmak istiyorum. Bu sitenin kurulus amac ve misyonunu asar diyenler olabilir ama aylardir takip ediyorum ve goruyorum ki inanilmaz bilgili, zeki, yaratici ve yurtsever insanlarla dolu site en azindan baska onerilere yol acabilir diye dusunuyorum:
-Sitede tum iktidar/muhalefet ve diger etkin kurum ve kuruluslarin tum yoneticilerinin email, telefon, fax mumkunse cep telefonlari bilgilerini icerir genis bir database olusturmak ve saptanacak eylem planlariyla toplu olarak hareket etmek.(ne kadar guncel bilmiyorum ama meselaTBMM EMAIL ADRESLERI-
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/e_posta.uye_e_posta )
Neler yapabiliriz?
*Yolsuzlugu ortaya cikan gorevlilere istifa cagrisi (binlerce onbinlerce eszamanli email,sms,telefon,fax yagdirip en azindan taciz ederiz)
*Ulusal Cikarlarimiza ters dusen kanun tasarilarinin olabildigince ilk asamalarinda yakalayip tepkilerimizi belirtilerek yasakoyucular uzerinde baski yaratmak. Aramizda olusturulacak bir is bolumu ile her bakanlik bir kisi tarafindan takip edilerek gundemdeki tum yasa tasarilarini ve onergeleri yakindan takip edip geri donusu olmayan noktaya gelmeden onunu kesmek ( Meclis Haber Portali ise yarar bir site mesela
http://www.meclishaber.gov.tr/develop/o ... rtal.giris )
*Ulusal cikarlarimizla celisen toplantilari protesto cagrilari (IMF, AB ve su siralar gundeme gelmesi yakin olan Uluslararasi su komisyonu Toplantisi onemli mesela)
Nasil Etkinligimizi Artirabiliriz?
*Ulusal Cikarlarimizi koruyacak gorus ve eylemleri savunabilecek diger internet gruplarini tesbit ederek onlarla da baglantiya gecip yapilacak eylemlerin boyutlarini buyutmek-Basari durumuna gore sanal ortamdan gercek ortama da atlayarak yerel kucuk bulusma gruplari yaratarak iletisimin guclenmesi ve gerekli hallerde demokratik protesto hakkimizi kullanabilir orgutlenmeye gecmek.
*Yerel yonetimlerle ilgili daha aktif olunabilecek bilgilendirme komisyonlari kurmak ve yonetimin denetimini yerel halk tarafindan saglamaya yonelik onlemler almak. (mesela bir cok zararli karar hic itiraz eden olmadigi icin kabul ediliyor)
*Secimlerin demokratik yapilabilmesini saglamak icin halkimizi bilgilendirme kampanyasi yurutmek
* VE en onemlisi: Turkiyemizi icinde bulundugumuz bu cikmazdan kurtaracak lider arayisi
Once bu Sitede -takiben digerlerine yayarak- bir aday onerileri ve anket sureci baslatip (mustafa filmi anketi yerine mesela) elimizdeki lider potansiyeli olabilecek kisileri saptayip oylamak (elbette buna su an elimizde olmayan Ergenekon saniklari da dahil olmali hatta bence kurulacak partiye de Ergenekon Destani adi verilmeli ki gelecek nesiller Ergenekonu bir cete degil ikinci kurtulusumuzun destani olarak hatirlasini)
Lideri bekleyip pesine takilmak yerine tersine bir yontemle kitleler olarak biz liderimizi secip onumuze katmaliyiz.