Savcı Öz'den inciler
Ergenekon sanığı Uğur TBMMye gönderdiği mektupta, Öz'le ilgili bir iddiada bulundu.
Ergenekon sanığı emekli Albay Uğur TBMMye gönderdiği mektupta, Savcı Özün, Eruygur ve Tolon hakkında anlatacakları karşılığında kendisini serbest bırakma teklifinde bulunduğunu iddia etti
Ergenekon sanığı eski Jandarma Genel Komutanlığı Teknik Takip Daire Başkanı, emekli Kıdemli Albay H. Atilla Uğur, TBMMye gönderdiği mektupta, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkında iddialarda bulundu.
Uğur, Öz, bana, Şener (Ergenekon zanlısı eski Jandarma Genel Komutanı, emekli Orgeneral Şener Eruygur) ve Hurşitle (Ergenekon zanlısı emekli Orgeneral Hurşit Tolon) ilgili her şeyi bize anlat, seni yarın sabah bırakayım dedi iddiasında bulundu.
TBMM Komisyonunun geçen hafta Silivri Cezaevini ziyaretinde, sürpriz bir gelişme yaşandı. Uğur, komisyona iletilmek üzere yazdığı mektubu, CHPli üye Malik Ejder Özdemir aracılığıyla TBMMye iletilmesini istedi.
Uğur, mektubunda Özün bazı komutanları suçlayan ifadeleri vermeleri karşılığında serbest kalacaklarına ilişkin baskı yaptığını öne sürdü. Komisyonunun resmi kayda geçirdiği dört sayfalık mektupta şu ifadeler yer aldı:
Amir de teklif etti
İstanbulda gece yarısı Mehmet Karabörk adlı emniyet amirinin odasına alındım. Özetle şunları söyledi: Bize Şener ve Hurşit ile ilgili bir şeyler söyle, biz de seni bıraktıralım, savcı biz ne dersek onu yapar, mesleki taassubu bırak, bunları koruma, göreceksin ikisi de tutuklanacak...
Bir sonraki gece yine aynı odaya çıkardılar. Savcı Öz, üç polis (sivil giyimli) ve Karabörkle birlikte odada idi. Öz, bana hitaben, Biz seni geçen sene alacaktık, baktım yeni emekli olmuşsun, bırakayım biraz yaşasın dedim... Bu Şener ve Hurşitle ilgili her şeyi bize anlat, seni yarın sabah bırakayım dedi...
Küçükün seceresi
Uğur, mektubunda, 9 Ekim 2008de Özle sözde sohbet için Beşiktaş Adliyesine götürüldüğünü öne sürerek, bu görüşmeye zaman zaman Savcı M. Ali Pekgüzel ve Savcı Nihat Taşkının da katıldığını iddia etti.
Uğur, Özün şunları söylediğini ileri sürdü:
Bu Veli Küçük, zaten Ermeninin teki... Ben, hem şivesinden hem de evinden çıkan Ermenice belgelerden onun Ermeni olduğunu anladım... Ayrıca bu Sevgi denilen kadın da Ermeni. Bu Ergenekoncular iki şeye düşmanlar.. Birincisi Fethullah Gülen hocaefendi ve cemaati, bir de Alman vakıfları. Zaten Hablemitoğlu da Ergenekon üyesiydi... Aslında Deniz Baykal, Ergenekonun tam içinde, Nur Serter de bu işin içinde.
Kaynak