Sayın Başbakan ve hükümet yetkilileri, sizlere sesleniyorum!

Sayın Başbakan ve hükümet yetkilileri, sizlere sesleniyorum!

İletigönderen umitdoganci » Cmt Haz 19, 2010 21:34

Sayın Başbakan ve hükümet yetkilileri,

bir Türk vatandaşı olarak sizlere sesleniyorum! Gazze, Hamas ve Araplarla ilgilendiğiniz kadar Türkiye'ye sahip çıkacakmısınız? Yoksa burası sizlerin yurdu değil mi? Arap dünyasına gösterdiğiniz ilginin yarısını hiç olmazsa şehit askerlerimize gösterecek misiniz?

Bir Türk vatandaşı olarak şu anda sizlerden, kesin net ve bir o kadar da dürüst cevablar bekliyorum. Daha kaç şehit vereceğiz? Ülkenin içinde bu toprağın ekmeğini yiyip, ülkemi arkadan vuran şerefsizler halen konuşturulacaklar mı? Hepsine gereken yapılacak mı?

Sizler AB'nin emirleri doğrultusunda yasaları değiştirip askerin elini kolunu bağladınız! İşte sizlerin eseri! Halkımıza karşı askerlerimizi, ordumuzu hedef tahtasi yaptınız. Yeter artık! İsyan ediyorum!

Sizler hükümet olarak, yabancıların çıkarlarını savunursanız, Güneydoğu'sundan Anayasa Mahkemesi'ne kadar her yönden çözülme sürecinde bulunan, bankacılık sektöründen limanlarına kadar kontrolü yabancılara devretmiş bir devletin, ordusunun yurtsever subayları cezalandırılıyorsan, bu sonuçlar normaldir!

Partinizin amblemi ampul, yani bu halkı, bu memleketi aydınlatmanız gerekirken dahada karartıyorsunuz. Bunun farkındamısınız? Askerin üzerine baskı kurdunuz, sesini soluğunu kestiniz, kirli oyunlarınızla ordumuza olan güvenini azalttınız. Vatan evlatlarını ve vatanını korumak işin canını ortaya koyan komutanlar şu anda cezaevinde. Yada yapılanları onurlarına yediremeyip intihar ettiler. Ordumuz bu hale getiridi. Kim tarafından? Tabiki sizler tarafından!

Sayın Yetkililer, terör örgütünün ve destekçilerinin etkisiz hale getirilmesi zamanı geldide geçiyor bile. Birşeyler yapma insiyatifi sivil halkın eline geçerse çok kan akacaktır. Bunun bilincindemisiniz? Bu ihtimalide göz önüne alınarak, sizlerin etkin ve kesin bir çözüm üretmesi gerekiyor. Bu çözümün açılımla olmayacağı çok net!

Sizler daha açılım ile, filistin ile uğraşa durun, türk halkından insan ölmüş ne önemi var! Değil mi? Sizlerin açılım politikası iflas etmiş durumda. Öyle konuşmakla ahkam kesmekle olmuyormuş bu işler değil mi?

Açılım'a sınırdan başladık herhalde, baksanıza gene oradan sızmışlar! Orada bu olayın olacağını çocuklar bile biliyor, kandilden gelenleri dün tutukladıktan sonra ani, hızlı ve ölümcül bir misillemenin geleceği belli değilmiydi?

Sayenizde, bu durumda bile Genelkurmayı, askeri suçlayanlar var! Oysa hatırlıyalım ki TSK sizlere, yani başbakanlığa bağlı bir birimdir ve sizler bunların tek sorumlususunuz! Hükümetin başı olarak en büyük sorumluluk siz başbakana ait değil mi? Açılım deyip vatandaşlarımızın ağzına bal çaldıktan sonra büyük hayal kırıklığı yaşatırsanız olacağı budur!

Baş komutan olarak ortaya çıkan Cumhurbaşkanımız, siz neredesiniz? Hani terör bitecekti? Hani artık analar aglamayacaktı?



Buradan halkımıza da seslenmek istiyorum. Bu işin sorumlusu siyasi iradedir. Ordu değildir! Baskın herzaman basanındır. Başbakanlığa bağlı olan ordu ise savunmakla görevlidir. Ama yalan, dolanla giden bir iktidar ancak bu kadar becerir.

Hatırlayın 2002 yılında neredeydi pkk, şimdi nerede. Sevgili kardeşlerim, değerli büyüklerim. Oy verirken dikkatli olun, seçtiğiniz kişilerin kararlarının sorumluluğunu sizler taşıyorsunuz. Oy verdim gerisi bana ne diyerek, yada ona buna saldırarak sorumluluğumuzdan kurtulamayız! Su testisini kıran çocuk bahanelerini bırakın lütfen!

Hatırlıyalım 1999-203 şehit verdik, 2000-22 şehit, 2001-20 şehit, 2002-6 şehit, 2003-21 şehit, 2004-73 şehit, 2005-92 şehit,2006-121 şehit, 2007-112 şehit, 2008-139 şehit, 2009-135 şehit. 2010un ilk dört ayında 33 şehit verdik. Açılımdan bu yana ise verdiğimiz şehit sayısı 124!

Sorumlular elbet bunun hesabını verecek, ama sizlere sormak istiyorum, işsizlikle, yoksullukla, sefaletle ve en önemlisi de terörle mücadele etmeyen bir hükümet ne ile mücadele edecek?

Sen arapların sorununu çözeceğine önce kendi ülkendeki terörü çöz demezler mi adama? 2002'de aldığın sıfır terör ile şimdi geldiğimiz hale bak! Utanmadan o koltuklarda oturuyorsunuz. Sizler bunların hesabını vermelisiniz, vereceksinizde!

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımızada acil şifalar ve tüm halkımıza başsağlığı dilerim.

Ümit Doğancı
19 Haziran 2010
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 46
Kayıt: Pzt Mar 15, 2010 15:35

Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x