Sayın Öcalan serbest bırakılsın!

Genel & Güncel Konular

Sayın Öcalan serbest bırakılsın!

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Eki 27, 2008 20:19

DTP'li Buldan: ''Barış istiyorsanız, Öcalan'ı salın''

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, 30 bin insanın katili terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ile bu ülkeye demokrasi geleceğini belirterek, "Eğer bu ülkeye barış, demokrasi getirmek istiyorlarsa, bir adım atarak sayın Öcalan'ı serbest bıraksınlar" dedi.

DTP Hakkari İl Başkanlığı tarafından Merzan Mahallesi spor sahasında düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanan ve aralarında DTP Hakkari Milletvekili Avukat Hamit Geylani, Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP İl Başkanı Hasan Güzel'inde bulunduğu binlerce kişi, mitingin yapılacağı Merzan Mahallesi toprak sahaya doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık pankart ve sloganlar eşliğinde mitingin yapılacağı alana kadar yürüdü. Mitinge katılanlar güvenlik önlemi altında tek tek üstleri aranarak alana alındı. Mitingde bir konuşma yapan DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, 20 Ekim'de davası görülmeye başlanan Ergenekon'u daha önce Susurluk'ta, Şemdinli'de, Danıştay saldırısı ve 1 Mayıs olaylarında gördüklerini söyledi. Buldan, "Eğer bu ülkeye barış demokrasi getirmek istiyorlarsa, bir adım atarak sayın Öcalan'ı serbest bıraksınlar. Serbest bırakıldığı taktirde barış nasıl gelir görecekler" dedi.

DTP Hakkari Milletvekili Avukat Hamit Geylani ise, bölgedeki olayların biran önce son bulması gerektiğini belirterek, ne Türk ne de Kürt annelerinin gözyaşı dökmesini istediklerini ve huzurdan yana olduklarını söyledi.

Son olarak konuşan DTP Eş Başkanı Emine Ayna da, yine operasyonların başlatıldığını belirterek, bu operasyonların barış adına hiç bir şey getiremeyeceğini ve daha fazla sıkıntı vereceğini belirtti. Ayna, "2008 yılında saçları kazıtılarak fiziksel şiddet uygulanan sayın Abdullah Öcalan'a sen konuşamazsın demeleri Kürt halkını ayağa kaldırmıştır. Haklarımızı savunduğumuzda ise sizi öldüreceğiz diyorlar. DTP olayları provoke ediyor diyorlar. Oysa provoke etmiyoruz. Bu halk 1980'dan sonra kimliklerinin farkına vardı. Bunun için de Öcalan'a yapılan saldırıyı kendilerine yapılmış sayıyorlar. Diyarbakır'da yapmış olduğumuz konuşmaları ise basın çarpıttı. Sosyal ve kültürel alanında soykırıma uğradığımızı söylüyoruz. Öcalan'a terörist başı diye bilirsiniz, ama bu halkın lideridir. Türkiye demokratik adımlar atmalıdır önce. Kürtlerin demokratik talepleri devam ediyor. Kürtler olarak bu bedeli ödemeye hazırız" şeklinde konuştu.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterlerinin açılarak lehine sloganların atıldığı miting, Koma Çiya Grubu'nun verdiği konserle son buldu. Miting sonrasında dağılan bir grup, Devlet Hastanesi bahçesinde bekleyen çevik kuvvet polisine taşlarla saldırdı. Polis ise grubu dağıtmak için gaz bombası kullandı. Daha sonra DTP'li bazı yönetici ve üyelerin araya girmesiyle birlikte olaylar büyümeden önlendi. Yasadışı sloganlar atarak çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçen grubun daha sonra değişik mahallelerde ateş yakarak eylemlerde bulundukları belirtildi. Şehirde güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise ateş yaparak eylemlerde bulunan göstericilerin dağılmasını bekliyor.

Mitinge katılan kalabalığın dağılmasının ardından zaman zaman tansiyon yükselirken, çıkan taşkınlıkta bir bayan baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren bayana Acil 112 Ambulansı'nda bulunan ekipler ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı.

Kaynak

DTP'li Buldan: Öcalan'a dokunmak yürek ister

Ergenekon'un Türkiye'de bir gelenek olduğunu söyleyen DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Ergenekon'un bir çete devletinin sembolü olduğunu ifade etti. Buldan, Kürt halkının hassas noktalarının olduğunu bunlardan birine dokunulduğunda o halkın ateş olup yakacağını söyledi. Buldan, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın serbet bırakılmasını da isteyerek ,"Sayın Öcalan'ı ölümle tehdit ediyorlar. Öcalan sahipsiz değil. Arkasında Kürt halkı var. 3.5 milyon insan Öcalanı iradesi olarak kabul ediyorsa, Öcalan'a dokunmak yürek ister. Bu ülkede barışın, kardeşliğin, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü getirmek istiyorsanız ve akan kanın durmasını istiyorsanız Sayın Öcalan'ı serbest bırakın. Ozaman bakın barış nasıl gelecek" dedi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Eki 27, 2008 20:42

Araştıranlar rahatlıkla bulacaklardır.Yaşadığımız günleri aylar ve hatta yıllar önceden öngörüp yazanlar,söyleyenler şu an sözde terör örgütü kurmak ve/veya üyesi olmakla suçlanıp tutuklu veya tutuksuz olarak yargılanıyorlar.İçinde bulunduğumuz sürecin garipliğini biraz daha iyi görebiliyoruz değil mi arkadaşlar?Teröristler dışarıda,özgür,isyan ediyorlar devlete.Fakat memleketi seven kişiler terörist olmakla suçlanıyorlar ve tutuklular,özgür değiller,her şeye rağmen devlete-adalete güveniyorlar.

Daha da kötü günler için tanrım hepimize güç versin.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Re: Sayın Öcalan serbest bırakılsın!

İletigönderen kaye » Pzt Eki 27, 2008 20:48

Türk-Kan yazdı:Demokratik Toplum Partisi (DTP) Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, 30 bin insanın katili terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ile bu ülkeye demokrasi geleceğini belirterek, "Eğer bu ülkeye barış, demokrasi getirmek istiyorlarsa, bir adım atarak sayın Öcalan'ı serbest bıraksınlar" dedi.

Eğer birileri bu ülkeye barış, demokrasi getirmek istiyorlarsa, bir adım daha atarak bu sözü edenleri, bu partiye oy verenleri en iyi ihtimalle içeri tıksınlar..

Türk-Kan yazdı:Ergenekon'un Türkiye'de bir gelenek olduğunu söyleyen DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Ergenekon'un bir çete devletinin sembolü olduğunu ifade etti.

Ben anlamadım şimdi, hani Ergenekon örgütü pekakayla işbirliği içerisindeydi, bu nasıl birlikteliktir ki pekalılar ergenekona çamur atıyorlar!!!!!

.....
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Eki 27, 2008 21:13

hani Ergenekon örgütü pekakayla işbirliği içerisindeydi, bu nasıl birlikteliktir ki pekalılar ergenekona çamur atıyorlar!!!!!

:shock: :arrow: :idea: :arrow: :twisted: :arrow: :roll: :arrow: :wink: :arrow: :mrgreen: :arrow: :kikirik:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen shadow39 » Pzt Eki 27, 2008 21:40

Sizlere tekbir sey soyleyeyim.Veli Kucuk temiz bir adam degildir
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Mery » Sal Eki 28, 2008 19:44

Gecenlerde uzuun bir mail gelmisti bana
Sonu soyle:

Demokratik Çözüm Önerileri;
1) Türkiye'de tüm toplumu büyük çapta sıkıntılara sokan savaşa son verilmelidir.
2) Kürt kimliği tanınmalı ve anayasal güvence altına alınmalıdır. Kürt dili ve kültürü üzerinde her türlü kısıtlayıcı politikalardan vazgeçilmeli, Kürt dili ve kültürü korunmalı, gelişmesi için olanak tanınmalıdır. Türkler'in ve Kürtler'in bir arada kardeşçe ve eşitlik içinde yaşayabilecekleri demokratik bir düzen zaman kaybedilmeden kurulmalıdır.
3) Zorunlu göç nedeni ile köyünü ve yöresini terk etmek zorunda bırakılan insanların tüm maddi kayıpları tazmin edilmeli ve bunların can ve mal güvenliği sağlanarak özgürce yerlerine geri dönüşleri sağlanmalıdır.
4) Kürt sorunun tartışılmasını engelleyen, düşünceyi ifade etme ve örgütlenme özgürlüğü önünde engel olan tüm yasalar kaldırılmalıdır.
5) Demokrasinin yerleşmesi için Türkiye'nin de taraf olduğu Uluslararası Sözleşmeler iç hukuka yerleştirilmelidir. Başta Anayasa olmak üzere anti- demokratik tüm yasalar gözden geçirilip, demokratik hukuk devleti normlarına uygun hale getirilmelidir.
6) Olağanüstü Hal, Koruculuk Sistemi, İller Yasası ve Merkezi Kriz Yönetmeliği kaldırılmalıdır.
7) Ülkede kalıcı barışın sağlanması için tüm siyasi tutuklulara ayrımsız genel af çıkarılmalıdır.
8 ) Savaş ortamında gelişen çeteler,ortaya çıkarılmalı faili meçhuller aydınlatılmalı ve tüm failleri yargılanmalıdır.

Bakin, basladilar isteklerini saymaya
Bana oyle geliyorki burda yazilanlar zamanla gerceklesecek
Dusuncesi bile insani deli etmeye yetiyor…
Kullanıcı küçük betizi
Mery
Üye
Üye

İletiler: 160

İletigönderen arsipel » Sal Eki 28, 2008 21:47

Bir gün helbet senin eli kanlı başına da dokuncağız vatansızlar ...Emperyalizmin zavallı işbirlikçileri...
Kullanıcı küçük betizi
arsipel
Üye
Üye

İletiler: 116

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x